Elo,
Dopiero dziś obejrzałem galerię. Wszystko mi się podoba. Nawet blood angelsi, których nie lubię- pierwsze ich figurki które naprawdę mnie urzekły.
Pozdro
[PL] Galeria Gimiaka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gimiaka
Wczoraj udało mi się skończyć pierwszą piątkę Death Company. Szału nie ma. Zastanawiam się tylko nad złotymi Xami na shoulder padach. Chciałem sprawdzić jak by to wyglądało. W sumie tyle, gdyby zechciało się wam skomentować, to się nie krępujcie.
Click to see full-sized image
Z otwartych projektów pozostał SH termit,sternguard i razorback.
Click to see full-sized image Z otwartych projektów pozostał SH termit,sternguard i razorback.
Zaraz przyjdzie Maru i powie, że fotki za czerwone znów 
A oddział bardzo udany. Mi tam się podoba, ale pancerze są bardzo puste i płaskie. Krawędziowanie im pomogło trochę, ale może dodałbyś tam gdzieniegdzie parę obić, żeby były atrakcyjniejsze? Może kilka rys? Metaliki ładne i krople krwi też.
A oddział bardzo udany. Mi tam się podoba, ale pancerze są bardzo puste i płaskie. Krawędziowanie im pomogło trochę, ale może dodałbyś tam gdzieniegdzie parę obić, żeby były atrakcyjniejsze? Może kilka rys? Metaliki ładne i krople krwi też.
O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa
Doczepić się można do futerałów na broń- trochę płaskie
Zniszczenia i pergaminy wyszły moim zdaniem najlepiej
Tzn są pergaminy przy których się nie rozwodziłeś (fotka siódma) ale tam gdzie są literki jest gites majonez.
Doczepić się można do futerałów na broń- trochę płaskie
Zniszczenia i pergaminy wyszły moim zdaniem najlepiej

no ba ...Slawol wrote:Zaraz przyjdzie Maru i powie, że fotki za czerwone znów
poza tym mierzenie światła nie globalne a centralne lub punktowe .. bo w tym co ustawiłeś to Aparat świetnie zmierzył jasność tła ... ale nie modelu a miało być odwrotnie ...
red chanel 0.75
Value (global 1.47) - styknie też 1.30
a fotki maja różne EV i tak naprawdę wymagały by korekty oddzielnej
Nadal podtrzymuję to co myślę o Nikonach
@ MARU: "bo w tym co ustawiłeś to Aparat świetnie zmierzył jasność tła ... ale nie modelu a miało być odwrotnie ... 
red chanel 0.75
Value (global 1.47) - styknie też 1.30 "
Chciałbym zrobić lepsze zdjęcia, ale to co napisałeś jest dla mnie niezrozumiałe kolego. ;/
@ GILDOR: "O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa
"
Nie przesadzaj kolego.
@ LEMARTES: "Super, wygladaja jak moi
po co mu fist?
nie szkoda ci cennego elementu?
"
Jak to po co? W rozpisce na 1,5k mam 10 koleżków, 2 fisty, 2 infernusy. Taka kombinacja sprawdza się bardzo dobrze.
red chanel 0.75
Value (global 1.47) - styknie też 1.30 "
Chciałbym zrobić lepsze zdjęcia, ale to co napisałeś jest dla mnie niezrozumiałe kolego. ;/
@ GILDOR: "O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa
Nie przesadzaj kolego.
@ LEMARTES: "Super, wygladaja jak moi
Jak to po co? W rozpisce na 1,5k mam 10 koleżków, 2 fisty, 2 infernusy. Taka kombinacja sprawdza się bardzo dobrze.
jak masz program graficzny to wchodzisz w ustawienia "poziomy" /Levels i tam wprowadzasz te dane co napisałem w środkowe przedziały
- to jest korekta twoich fotek
- to jest korekta twoich fotek
Hm, wiesz co gimiak, w sumie to moglem sie pomylic - ja jeszcze zyje stara wersja kodeksu, gdzie ci panowie nie mieli opcji dodawania ZADNEJ broni
i tak wszystko roz...nosili w drobny mak. jak cos sie zmienilo a ja zakwestionowalem twoja rozpiske to wybacz
I wogole to zapomnialem dodac ze czacha kapelana( Lemartesa
) mi bardzo podchodzi, fajnie zrobiona!