Podstawke pod sztandarowego pomaluj mokrym pedzlem i bedzie git, teraz sie gryzie mocno z figurka.
W elfie najbardziej podoba mi sie miecz.
[PL] lolerowe mazanki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] lolerowe mazanki
Kurcze bardzo podoba mi się zbroja elfiszona - cos pięknego!
Mieczyk też
Są jednak miejsca które zaskakują niedbałością w sąsiedztwie z tak ślicznymi powierzchniami!
To np. granice między dłońmi a rękojeścią ... sama rękojeść wydaje mi się za mało wycieniowana, a właściwie wszystkie czerwone elem. wydaja się dużo mniej dopracowane.
Zarzucę Ci przy okazji na bezczelnego brak konsekwencji w cieniowaniu, bo większość elementów które wyszły super i które tak miło przykuwają oko, są zdecydowanie wycieniowane, a między nimi są elementy jak by pominięte przez cień.
I na koniec pierdoła: rzemienie jak dla mnie za bardzo zlewają się z samymi trzewikami - wygląda to na szybki wash
ja bym chyba je bardziej rozjaśniła.
Czuję się dotknięta, że tak świetne malowanie głównych elementów modelu nie robi takiego wow jak powinno i że trzeba Ci to wytykać
(naprawdę chciało by się zobaczyć go dopracowanego)
Tak w ogóle to super figurki, ale na zrzędzenie sobie zasłużyłeś
Mieczyk też
Są jednak miejsca które zaskakują niedbałością w sąsiedztwie z tak ślicznymi powierzchniami!
To np. granice między dłońmi a rękojeścią ... sama rękojeść wydaje mi się za mało wycieniowana, a właściwie wszystkie czerwone elem. wydaja się dużo mniej dopracowane.
I na koniec pierdoła: rzemienie jak dla mnie za bardzo zlewają się z samymi trzewikami - wygląda to na szybki wash
Czuję się dotknięta, że tak świetne malowanie głównych elementów modelu nie robi takiego wow jak powinno i że trzeba Ci to wytykać
Tak w ogóle to super figurki, ale na zrzędzenie sobie zasłużyłeś
dzięki bardzo za komentarze
Co do czerwonych elementów to po sesji fotograficznej i pierwszych komentarzach poprawiłem je i zmniejszyłem ilość czerwieni na modelu. Macie rację że średnio wyglądają.
trochę go śpieszyłem ale część rzeczy poprawiłem już i jeszcze poprawię jutro
obiecuję poprawę :liar: 
Co do czerwonych elementów to po sesji fotograficznej i pierwszych komentarzach poprawiłem je i zmniejszyłem ilość czerwieni na modelu. Macie rację że średnio wyglądają.
pidżama zostaje:P taka była wytyczona przez klienta:)a elda nie bede komentowal, poki mu tej pidzamy w listki nie przemalujesz
wiemSą jednak miejsca które zaskakują niedbałością w sąsiedztwie z tak ślicznymi powierzchniami!
faktycznie. Jakoś o nich zapomniałemrzemienie jak dla mnie za bardzo zlewają się z samymi trzewikami
przepraszamCzuję się dotknięta, że tak świetne malowanie głównych elementów modelu nie robi takiego wow jak powinno i że trzeba Ci to wytykać
Widać ,że trochę na szybko
To co mi najbardziej przeszkadza to nierówność tzn. są miejsca dużo lepsze niż reszta modelu (patrz zbroja na klacie czy srebrny NMM na ostrzu)
BSB fajnie wygląda na tej podstawce 

Sztandar znakomity, mieczy piękny, przy sztandarowym nie mam się do czego doczepić, ale myślę ,że przydało by się dopracować tą zbroję na elfie, jakaś taka nieskończona mi się wydaje, większe krawędziowanie może by się przydało
o .. elf to doskonały przykład na przykład braku konsekwencji
czerwienie pojechane po najmniejszej linii oporu kontra miecz i zbroja
a pan na schodkach
wiesz co pomysł czy nie zrobić shodów pod "Nomica"
https://img.photobucket.com/albums/v432/ ... venger.jpg
chodzi o te cienie co on maluje na schodach
https://img.photobucket.com/albums/v432/ ... cherno.jpg
może to pomoże ??
czerwienie pojechane po najmniejszej linii oporu kontra miecz i zbroja
a pan na schodkach
wiesz co pomysł czy nie zrobić shodów pod "Nomica"
https://img.photobucket.com/albums/v432/ ... venger.jpg
chodzi o te cienie co on maluje na schodach
https://img.photobucket.com/albums/v432/ ... cherno.jpg
może to pomoże ??
Mnie się wydaje, że to by pomogło. Podobało by mi się też gdyby te schody nie wisiały w próżni. Piasek i gruz u dołu mógłby je uatrakcyjnić 
dzięki za komentarze. Może zrobię jakąś taką podstawkę. Być może od nowa albo zmodyfikuję tą.
Elfa już prawdopodobnie więcej nie będę ruszał bo klientowi się podoba. Zrobiłem kilka poprawek, czerwienie domalowałem rzemyki na butach, jakieś mini poprawki i na tym koniec. Dzięki za pomoc przy nim
Elfa już prawdopodobnie więcej nie będę ruszał bo klientowi się podoba. Zrobiłem kilka poprawek, czerwienie domalowałem rzemyki na butach, jakieś mini poprawki i na tym koniec. Dzięki za pomoc przy nim
AA, zdecydowanie gdyby schody byly bardziej polaczone z podstawka wygladalyby fajniej!
IMO te schody to fajny motyw i on fajnie na nich wygląda, tylko wiesz, model jest dopracowany po najmniejszy detal, to i niech podstawka będzie (niech go urealnia a nie sprowadza do roli modelu).
Ale oczywiście nie narzucam się, zrobisz co będziesz uważał za najlepsze.
Ale oczywiście nie narzucam się, zrobisz co będziesz uważał za najlepsze.