[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Le6n

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Le6n »

Fantastic gold on that Dreadnought, Bohun! Inspirative as hell, and so is the chaos marine (you make me wanna paint one of these!)... You're one of my favourite painters at all! :clap: :clap: :clap:
...
Image
IN THE SHADOW OF DARK TOWER blog - reviews, tips & tricks, free models, photogallery
...
IRKUCK

Post by IRKUCK »

dokładnie złoto na dredzie jest za bardzo żółte... ale tak poza tym to nie ma do czego się przyczepić przy tych 2 modelach :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
gimiak

Post by gimiak »

Bohun, twoje prace mnie zawsze rozwalają. Koncepcje masz bardzo inspirujące i dzięki ci za to. Hehe. :angel:
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
loler

Post by loler »

nie wiem co Wam się w kolorze złota nie podoba, dla mnie jest idealny! :)
Image
dead

Post by dead »

Mi tam sie to zloto podoba - taki cieply kolor ma ... czekam az te szmatki sie zapelnia jakimis wzorkami a rece znajda sie na swoim miejscu :)
kacpero

Post by kacpero »

loler wrote:nie wiem co Wam się w kolorze złota nie podoba, dla mnie jest idealny! :)
samo w sobie zloto jest rewelacyjne.. chodzi tylko o to ze nie pasuje kolorystycznie do reszty modelu..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

yo człowiek wracza z urlopu a tu takie Dredy ..

to tak - lord Semafor czy jak mu tam nigdy go nie lubiłem ... malowanie - poziom na ciebie to "standard" - czerwień wyszła ci "oleista " jakiś sexperyment ??
ok zgred
bla bla bla ...[FAJNY] ...Bala bala bala :wink: (ty i tak wiesz :) )

ok złoto : malowanie zajebiste .. tylko to nie złoto a [FAJNIE] pomalowany BRĄZ .. kiedyś pracowałem przy renowacji figur i dzwona z brązu i uzyskałeś dokładne to co my po miesiącu czyszczenia i polerowana powierzchni (a potem to wsadzili na jakąś katedrę i po roku było czarne .... bo tłuki wsadziły to na najgosze z możliwych miejsc )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
REDAV

Post by REDAV »

Dla mnie sama technika malowania złota na dredzie super chociaż wygląda ono trochę nierealnie i powiedział bym że komiksowo ale w sumie czy to coś złego hehe ??. Zbroja chaośnika w termosce jakaś taka dziwna bo niby dobrze gładko pomalowana ale nie pasuje mi to jakoś w tym modelu.

Jeśli chciał byś zdradzić rąbka tajemnicy to powiedz mi jakich kolorów używałeś do złota/brązu na tym i na Space Wolfowym dredzie bo sam ostatnio z tym walczę i testuje różne możliwości a to może podda mi kilka nowych pomysłów.

Pozdrawiam,
RED
Image
Pawlo

Post by Pawlo »

Wszytko super, jak zawsze wielka inspiracja. Jedyne "ale" z mojej strony jest takie, że bardzo jestem ciekaw jak będzie prezentować się cała armia czerownych ludków. Zatem wszelkie przerwy, tudzież skoki w bok, tylko wydłużają czas czekania. :D Ale cierpliwym trza być i bardzo cieszyć się z wszelkich aktualizacji. :)

Pozdrawiam! :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a mi się to złoto podoba (kupiłeś sobie zestaw "złoty NMM" Andrei? ;) ), podobnie jak to jak radzisz sobie z kancerowaniem tych dużych płaskich powierzchni.
no i widzę że zmieniłeś sposób malowania czerwieni - lewa łydka wygląda zupełnie inaczej niż dotychczasowe czerwono-czarne czerwienie. jakbyś wprowadził tam jakiś dodatkowy kolor w rozjaśnieniach, albo takie "opalenie". świetnie.
tylko podstawka "semafora" (dzięki Maru! :lol: ) jakaś taka... fuj. nie ta sama liga co model.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply