Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Anyhoo, mam tutaj inne ujecie podstawki. Musze jednak od razu zaznaczyc, ze ja tam nie widze jej potworkowosci, a nawet calkiem mi sie ona, jak i koncept stojacy za jej wykonaniem, podoba.
No ale jako tfurca, nie musze byc obiektywna;p
Mi się bardzo podoba pomysł, i wykonanie na razie też super
Bardzo nie podoba mi się to co wspomniano wyżej - różnica w kształtach górnej i dolnej części. Kolejna sprawa, że te ceglane konstrukcje w dolnej części nie dochodzą do krawędzi tej górnej kwadratowej podstawki. Ja bym starał się poprawić obie sprawy: przerobił dolną podstawkę na kwadratową i dorobił te cegiełki
No moglabym ewentualnie uzydolic to na dole pod nierownym plackiem, przykleic na klocka szesciennego, poprzycinac i pozalepiac dziury. Rozwiazaloby mi to problem plakietki z nazwa;]
Ale problem jest taki ze schody na gorze sa wprawdzie tej samej szerokosci co klocki, ktore mam w domu, ale sa centymetr dluzsze, wiec po wklejeniu, byloby tak mniej wiecej po pol cm z przodu i z tylu dluzej. A nie sadze, zebym gdzies tak na szybko trafila klocka idealnie pod wymiar, wiec musialoby byc albo tak jak pisze albo na krowim placku;]
A co do tego ze sie luki nie koncza rowno z podstawka, to mialam do tego jakas ideologie i zrobilam to celowo;p Ale teraz nie moge sobie przypomniec czemu;p;p
Zastanowie sie co z tym zrobic.