[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by sea.man »

REDAV wrote:
czlowiek.morze wrote:zdobienia już wyglądają duuużo lepiej :-) model 1 klasa.
planujesz nim grać?
Raczej nie i dla tego dałem jej większą podstawkę :D. Tak na prawdę moja przygoda z Konfrontacją skończyła się w momencie kiedy wydali Age of Ragnarock i zaczęli produkować plastikowe preprinty co mnie maksymalnie odpychało. Tak więc teraz tylko 40k i WFB.
a ja myślałem, że będziesz nią grał jako avatarem w eldarach :curtain:
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Marek

Post by Marek »

Swietne kolory. Podoba mi sie wyrazisty swiatlocien, ale bez przesadnego przejaskrawienia (czarne cienie, biale rozjasnienia). Przez to figurka zachowala kolory na wszystkich elementach.
*** de gustibus non est disputandum ***
REDAV

Post by REDAV »

A tu taka praca trochę na szybko bo przykładałem się tylko do skóry i malowałem to z 7-8 godzin. Ogólnie część rzeczy jest trochę na odwal się tak więc nie zdziwię się jak to poznajdujecie hahah. Oczywiście jest to Razyda z Warzona chociaż zapewne wiecie hehe.

ImageClick to see full-sized image

Zdjęcia troszkę niestety przekłamane bo światło za bardzo odbija się od modelu i daje sztuczne wrażenie mocnych rozjaśnień chociaż zapewniam że są mocne bo wychodziłem z ciemnego granatu a rozjaśniałem wszystko Bleached Bone.
Miały to być małe zawody z Gimiakiem ale jakoś wczoraj nie reflektował aby zamieścić razem nasze prace.

Porobiłem jeszcze fotki Wraithlorda nad którym zacząłem ostatnio pracować. Obecnie zakończyłem etap malowania zbroi i powoli przekopuje się przez NMM. Oczywiście brakuje głowy ale jest nadziana na pina i będę ją malował osobno bo tylko by przeszkadzała a i tak już żałuję, że przykleiłem plecak haha.

Oczywiście sporo jeszcze muszę nad nim posiedzieć i popoprawiać niektóre rzeczy.

I jak wam się to widzi ??

Pozdrawiam,
RED
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

razyda jest bomba!!!
fajnie że ktoś poza mną maluje jeszcze warzonego :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Kuzyn

Post by Kuzyn »

lewa stopa wraithlorda bomba :WOW:
a czerwony kolega ładny, nie wiem ile zdjęcia mu dodaju(lub ujmują :think: ) ale wygląda nieżle. Giwera mogłaby być lepsza i OSL jest za mało "ostry" powinien być bardziej jaskrawy według mnie ale sam napisałeś że skóra najważniejsza więc się nie będę czepiał. Fajna pracki.

Pozdro
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Wraithlord zapowiada się nieźle, aczkolwiek nie tak miodnie jak figurka z Konforontacji(no ale to początek). NMM potrzebuje trochę więcej kontrastu no i blinki dodały by mu uroku :-)
Razyd - jestem na nie :-P OSL tak średnio wyszedł, oczy za to ma fajne :-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Razyda :trampolin: Matkojedyno, miniona epoka już! Niezła skóra jest, spojrzenie też takie wredne wyszło :) Metaliki bykm zapuścił jakimiś washami, trochę przyciemnił miejscami i zrobił parę jasnych krawędzi tu i tam.

Wraithlorda nie komentuję - czekam na więcej/koniec. Zielony może ładnie wyglądać, ale póki co niewiele jest ;) Podstawka interesująca.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

chyba kupie sobie tego razyde i tez pomaluje...
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
REDAV

Post by REDAV »

Demi_morgana wrote:chyba kupie sobie tego razyde i tez pomaluje...
Hehehe jak dla mnie modele do wazonego mają jednak w sobie to coś. Ma się sentyment do staroci i fajnie czasami oś takiego pomalować szkoda tylko że sporo modeli było po prostu brzydkich ale są i perełki hehe. Razyda podobała mi się bo jest napakowana jak bułeczka i chciałem sobie poćwiczyć malowanie mięśniaka.
https://www.coolminiornot.com/167081 jedną to już chyba pomalowałeś co nie :wink:
Slawol wrote:Razyda :trampolin: Matkojedyno, miniona epoka już! Niezła skóra jest, spojrzenie też takie wredne wyszło :) Metaliki bykm zapuścił jakimiś washami, trochę przyciemnił miejscami i zrobił parę jasnych krawędzi tu i tam.

Wraithlorda nie komentuję - czekam na więcej/koniec. Zielony może ładnie wyglądać, ale póki co niewiele jest ;) Podstawka interesująca.
Ano metaliki mogłem rzeczywiście przewashować na ciemno i wyciągnać trochę bardziej do mithril silver albo nawet białego ale łączenie broni z samym korpusem skutecznie odebrało mi chęć do malowania tego modelu :(
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

malowałem ale zadowolony nie jestem :)
poza tym "nowy" razyda to pierwszy model z nowej serii które mnie zmiotły jakością po tych wszystkich starych laleczkach :)
i fakt - maja to coś w sobie!
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply