a ja myślałem, że będziesz nią grał jako avatarem w eldarachREDAV wrote:Raczej nie i dla tego dałem jej większą podstawkęczlowiek.morze wrote:zdobienia już wyglądają duuużo lepiejmodel 1 klasa.
planujesz nim grać?. Tak na prawdę moja przygoda z Konfrontacją skończyła się w momencie kiedy wydali Age of Ragnarock i zaczęli produkować plastikowe preprinty co mnie maksymalnie odpychało. Tak więc teraz tylko 40k i WFB.
[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Swietne kolory. Podoba mi sie wyrazisty swiatlocien, ale bez przesadnego przejaskrawienia (czarne cienie, biale rozjasnienia). Przez to figurka zachowala kolory na wszystkich elementach.
*** de gustibus non est disputandum ***
A tu taka praca trochę na szybko bo przykładałem się tylko do skóry i malowałem to z 7-8 godzin. Ogólnie część rzeczy jest trochę na odwal się tak więc nie zdziwię się jak to poznajdujecie hahah. Oczywiście jest to Razyda z Warzona chociaż zapewne wiecie hehe.
Click to see full-sized image
Zdjęcia troszkę niestety przekłamane bo światło za bardzo odbija się od modelu i daje sztuczne wrażenie mocnych rozjaśnień chociaż zapewniam że są mocne bo wychodziłem z ciemnego granatu a rozjaśniałem wszystko Bleached Bone.
Miały to być małe zawody z Gimiakiem ale jakoś wczoraj nie reflektował aby zamieścić razem nasze prace.
Porobiłem jeszcze fotki Wraithlorda nad którym zacząłem ostatnio pracować. Obecnie zakończyłem etap malowania zbroi i powoli przekopuje się przez NMM. Oczywiście brakuje głowy ale jest nadziana na pina i będę ją malował osobno bo tylko by przeszkadzała a i tak już żałuję, że przykleiłem plecak haha.
Oczywiście sporo jeszcze muszę nad nim posiedzieć i popoprawiać niektóre rzeczy.
I jak wam się to widzi ??
Pozdrawiam,
RED
Click to see full-sized image Zdjęcia troszkę niestety przekłamane bo światło za bardzo odbija się od modelu i daje sztuczne wrażenie mocnych rozjaśnień chociaż zapewniam że są mocne bo wychodziłem z ciemnego granatu a rozjaśniałem wszystko Bleached Bone.
Miały to być małe zawody z Gimiakiem ale jakoś wczoraj nie reflektował aby zamieścić razem nasze prace.
Porobiłem jeszcze fotki Wraithlorda nad którym zacząłem ostatnio pracować. Obecnie zakończyłem etap malowania zbroi i powoli przekopuje się przez NMM. Oczywiście brakuje głowy ale jest nadziana na pina i będę ją malował osobno bo tylko by przeszkadzała a i tak już żałuję, że przykleiłem plecak haha.
Click to see full-sized imageOczywiście sporo jeszcze muszę nad nim posiedzieć i popoprawiać niektóre rzeczy.
I jak wam się to widzi ??
Pozdrawiam,
RED
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

razyda jest bomba!!!
fajnie że ktoś poza mną maluje jeszcze warzonego
fajnie że ktoś poza mną maluje jeszcze warzonego
-
Kuzyn
lewa stopa wraithlorda bomba :WOW:
a czerwony kolega ładny, nie wiem ile zdjęcia mu dodaju(lub ujmują
) ale wygląda nieżle. Giwera mogłaby być lepsza i OSL jest za mało "ostry" powinien być bardziej jaskrawy według mnie ale sam napisałeś że skóra najważniejsza więc się nie będę czepiał. Fajna pracki.
Pozdro
a czerwony kolega ładny, nie wiem ile zdjęcia mu dodaju(lub ujmują
Pozdro
Wraithlord zapowiada się nieźle, aczkolwiek nie tak miodnie jak figurka z Konforontacji(no ale to początek). NMM potrzebuje trochę więcej kontrastu no i blinki dodały by mu uroku 
Razyd - jestem na nie
OSL tak średnio wyszedł, oczy za to ma fajne 
Razyd - jestem na nie
miniatures painted:
Razyda
Matkojedyno, miniona epoka już! Niezła skóra jest, spojrzenie też takie wredne wyszło
Metaliki bykm zapuścił jakimiś washami, trochę przyciemnił miejscami i zrobił parę jasnych krawędzi tu i tam.
Wraithlorda nie komentuję - czekam na więcej/koniec. Zielony może ładnie wyglądać, ale póki co niewiele jest
Podstawka interesująca.
Wraithlorda nie komentuję - czekam na więcej/koniec. Zielony może ładnie wyglądać, ale póki co niewiele jest
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

Hehehe jak dla mnie modele do wazonego mają jednak w sobie to coś. Ma się sentyment do staroci i fajnie czasami oś takiego pomalować szkoda tylko że sporo modeli było po prostu brzydkich ale są i perełki hehe. Razyda podobała mi się bo jest napakowana jak bułeczka i chciałem sobie poćwiczyć malowanie mięśniaka.Demi_morgana wrote:chyba kupie sobie tego razyde i tez pomaluje...
https://www.coolminiornot.com/167081 jedną to już chyba pomalowałeś co nie
Ano metaliki mogłem rzeczywiście przewashować na ciemno i wyciągnać trochę bardziej do mithril silver albo nawet białego ale łączenie broni z samym korpusem skutecznie odebrało mi chęć do malowania tego modeluSlawol wrote:RazydaMatkojedyno, miniona epoka już! Niezła skóra jest, spojrzenie też takie wredne wyszło
Metaliki bykm zapuścił jakimiś washami, trochę przyciemnił miejscami i zrobił parę jasnych krawędzi tu i tam.
Wraithlorda nie komentuję - czekam na więcej/koniec. Zielony może ładnie wyglądać, ale póki co niewiele jestPodstawka interesująca.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

malowałem ale zadowolony nie jestem 
poza tym "nowy" razyda to pierwszy model z nowej serii które mnie zmiotły jakością po tych wszystkich starych laleczkach
i fakt - maja to coś w sobie!
poza tym "nowy" razyda to pierwszy model z nowej serii które mnie zmiotły jakością po tych wszystkich starych laleczkach
i fakt - maja to coś w sobie!