[PL] Warsztat Przema

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Warsztat Przema

Post by Nameless »

:lolsign:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

aż chce się wołać "make war not love" :lol:

dla mnie przezroczystość wygląda dobrze :mrgreen: a co do rozkładu sił to też chyba racja - rzadko ma się czas na malowanie tak długo, żeby wszystko było "och i ach", więc trzeba ocenić co będzie kluczowe, co da figurce efektowność i na tym się skupić. a resztę... pomalować wystarczająco, żeby nie psuło efektu.

jak widzisz efekty pracy nad "wyraźniejszym" malowaniem są zauważalne :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Kurcze nie wiem jak sobie tą przezroczystość wyobrażałeś - do jakiej dążyłeś, ale ta wszystkim się podoba :D

Kiedyś miałam bluzkę o takiej przezroczystości - śmiałam się że jest z bandaża, co tu by nawet do klimatu pasowało!
(żeby nie było wątpliwości - nie nosiłam jej równie odważnie :lol: No bo nie byłam sanitariuszką!)

Inną sprawą jest malowanie mokrego podkoszulka:
ImageClick to see full-sized image
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

za długi ma ten podkoszulek ;)
-- Mahoń

Image

Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Już byli tu wszyscy :) W sumie w większości się będę powtarzał, więc dodam tylko od siebie krytykę odnośnie oczu - nie są zbyt ludzkie, bardziej jaszczurze - przez pionowe źrenice :) No i ten czerwony krzyżyk mogłeś już równo zrobić, nie jest to wiele pracy takie dwie równe kreski ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemo

Post by przemo »

Moja ostatnia pracka. Malowałem ją na konkurs Arcane gdzie dostałem wyróżnienie. Bardzo się z tego cieszę bo był to pewnego rodzaju eksperyment:

W domu znalazłem się około 14, czas nadsyłania prac tegoż samego dnia mijał o 1 w nocy. Postanowiłem że na szybko postaram się pomalować model i zobaczę jak mi to wyjdzie. Figurka była co prawda oczyszczona z linii odlewów, częściowo sklejona i ze zrobioną podstawką. Sam motor miał już podkład i miejscami jakąś farbą którą i tak potem zamalowałem (tak samo zresztą jak i całą podstawkę). Miałem więc powiedzmy że pół dnia na pomalowanie figurki. A jak wyszło to zobaczcie sami:

Co o tym myślicie?

Fajnie jest wziąć się za figurkę i jeszcze tego samego dnia zobaczyć ją pomalowaną a nawet i jej fotki :D

A jak wam się podobają fotki?
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a pomalowałeś "Jaśmine" :)

fotka kótkę przegrzana
jak na speed painta to nie żle - ale brakuje kilku "lampek" poza tym widzę że jej skonwertowałeś rękę

sory nie mogłem sie oprzeć by ci nie zapodać tych komiksówe :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

kurczę, tak jak gość z komiksu - nie mogę się skupić, ale to raczej przez to jak kretyńska jest ta rzeźba. sorry, ale malowanie jest nieporównywalnie lepsze niż cokolwiek na co ta figurka zasługuje. oczywiście, nie jest idealnie gładkie, brak może trochę głębszych cieni (dość typowe dla twojego malowania) i to malowanie okolic oczu jest dziwne. no, ale w tym tempie jakie zaprezentowałeś to był świetny speedpainting. powoli mógłbyś zostać hiszpańskim malarzem studyjnym :mrgreen:
podstawka fajna, fotka przegrzana. nie próbowałeś naprawić balansu bieli? to naprawdę raptem parę klików, a jaka różnica!
-- Mahoń

Image

IRKUCK

Post by IRKUCK »

jak na takie tempo malowania to wyglada calkiem solidnie :) też chciałbym mieć takie tempo :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Wojto

Post by Wojto »

Nieźle w tak krótkim czasie bardzo dobry figs :clap: .Jedyne co mi się nie podoba to kombinezon tej pani , jest płaski .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Post Reply