[PL] Warsztat Gazzy

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

och och tam gdzie jest to mocniejsze rozjaśnienie to mi się naprawdę bardzo podoba (okolice talii)
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

ladne, gladkie swiatlo w kilku miejscach.. czy aby jednak nie jest zbyt delikatne?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja mysle ze za delikatne - uklad dobry, ale nie dosc intensywne.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Akasha

Post by Akasha »

Zgodzę się z przedmówcami w kwestii rozjaśnień-wydają mi się zbyt subtelne. A cała figurka podoba mi się w gruncie rzeczy, choć trąci odrobinkę niestarannością...
Gazza

Post by Gazza »

@Akasha - wszelkie babole (niestaranność) znikną, to w końcu tylko WIP. No chyba, że masz na myśli niestaranność przejść w odcieniach niebieskiego? Resztę proszę ignorować.
Cold "Strobe Light Network"
Lemartes

Post by Lemartes »

Fajnie to wyglada. Moim zdaniem kladziesz za grube warstwy farby ale to wrazenie moze byc spowodowane zdjeciem. Przy duzej ilości rozjasnien zatra ci sie szczegoly. Bardziej rozwadniaj farbe. I te przejasnienia. Sa dobre, ale jakby byly mocniejsze to na pewno wygladalby lepiej.
dead

Post by dead »

ja bym bardziej wygladzi i nasycil kolory oraz powyciagal mocniej badz przyciemnil calosc - teraz wg mnie za plasko to wyglada
Gazza

Re: [PL] Warsztat Gazzy

Post by Gazza »

Temat odnaleziony pod koniec drugiej strony - tak długo nic się tu nie działo! :banghead:
Zachęcony malowaniem na ME4 idę za ciosem i maluję teraz dla siebie, dla frajdy i na półkę. :wink:
W sumie nie ma się czym chwalić, ale pokazuję, że nawet w odległej delegacji da się odrobinę przy hobby usiąść! :mrgreen:
Zdjęcia pochodzą niestety tylko z komórki, ale o dziwo udało im się w miarę zachować wierną kolorystykę.
Jak widać wip, ale ogólny zarys już pozostanie. Zastanawiam się nad kolorem oczu i czy mają iść ku realizmowi czy jakieś bajeranckie (z illuminacją etc.) pokombinować.
Jak by co - piszcie!
Pozdrawiam!
ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image
Cold "Strobe Light Network"
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o tygrysek Dirza - z tego co pamiętam klasyczne malowanie było takie mocno "oskórowane" - sine fioletowe kolorki

przy tym modelu możesz poszaleć z światłem bo daje on takie możliwości
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja bym oczy robił takie idące w turkus, pewnie z blaskiem. a przy tej kolorystyce, którą wybrałeś to aż się prosi żeby go malować w taki tłusto-żółtawy kolor. :sick:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply