@Mike
Pancerz (niebieski) to dopiero baza i 1 rozjaśnienie .Maskolowe plamy maja płynne przejścia od ceglano-pomarańczowego do soczystej czerwieni .Nie widać tego zbytnio na focie ale na bank coś tam będę jeszcze kombinował . Kremowy naramienni prawdopodobnie będzie przemalowany w full metalik ... Dred jak i diorama której będzie częścią do oblukania zapewne na Hussarze
Nie sa to moze jakies mega prace ,ale chciałem je w miarę szybko skończyć ,puścić na ebay i wziąć się za coś bardziej ambitnego/na wyższym skillu Szkielecik miał być do mojej armii TK ale ,ze koncepcja armii się zmieniła ... leci na ebay .
[PL] Warsztat Szczurka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Szczurka
Your metallics and earthy tones are superb, i really like them and the blood effect is spot on. I do feel however that your weathering on his boots the muddy/dusty feel is a bit too much and localised around just his boots. I think it would look slightly better if you reduced the concentration of the orange dust as you got further up his body and add a light sprinkle across some of the creases in his trousers. I think your work look really cool can't wait to see more.
Oddzial szykowalem na Hussara Nie wyrobie sie zapewne ,wiec pomaluje tylko dreda do kat. duzy model
Click to see full-sized image
w pierwszym momencie myślałem że wlazłem do tematu Wojta i oglądam jego rudą podstawkę
o ale na nurglowcu fajny toporek sie zanosi
o ale na nurglowcu fajny toporek sie zanosi
Szkoda że nie wyjdzie oddział, ale i tak podstawka taka sobie wyszła .
Zielonkawa broń, zielona skóra, monochromatyczny cały będzie?
Zielonkawa broń, zielona skóra, monochromatyczny cały będzie?
Raczej nieZielonkawa broń, zielona skóra, monochromatyczny cały będzie?
p.s-od razu mam pytanko ... chce zrobic skore podobna do tej : https://www.coolminiornot.com/216172?browseid=1230632 i nie wiem w jakie kolory pojsc jezeli chodzi o wszystkie te rany ,flaki i rozdarcia skory ? Czerwienie ,fiolety ...?
kurczę, muszę powiedzieć, że Szczurek nieźle podciągnąłeś klasę malowania. i mogę to potwierdzić wszystkim, którzy niestety mogą zobaczyć to tylko na tych fotkach, które robią krzywdę pracom Szczurka.
kościeja i orka widziałem na żywo i są o klasę lepsze - przejścia gładsze, kolorki intensywniejsze.
kościeja i orka widziałem na żywo i są o klasę lepsze - przejścia gładsze, kolorki intensywniejsze.
Niestety nie dam rady wyrwac sie z pracy ,wiec moge pokazac co chcialem wystawic na Hussarze (gwardzista i nurgle ... ). Foty gotowych prac po weekendzie jak bede wysylal paczke do Mahonia .
Podstawka pod nurgla ...
Podstawka pod nurgla ...
Dreda nie komentuje bo nie wiem co jest wipem, a co nie, narazie duzy chaos na figurce.
kapitan z 40- plaszcz pierwsza klasa, miejscami brakuje mocniejszych rozjasnien, ale i bez tego dobrze wyglada. Podstawka tez bardzo fajna, z tym bagienkiem (z czego jest zrobione to bagno/woda? )
Nurglowiec zapowiada sie bardzo dobrze, wyciagnij skóre a bedzie miazga.
kapitan z 40- plaszcz pierwsza klasa, miejscami brakuje mocniejszych rozjasnien, ale i bez tego dobrze wyglada. Podstawka tez bardzo fajna, z tym bagienkiem (z czego jest zrobione to bagno/woda? )
Nurglowiec zapowiada sie bardzo dobrze, wyciagnij skóre a bedzie miazga.