[PL] a co Ana porabia?

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
REDAV

Re: [PL] a co Ana porabia?

Post by REDAV »

Też przyznam że świetna praca. Przyglądałem się temu modelowi i naprawdę jest na nim sporo świetnych detali i urozmaiceń np. faktura na rogach czy pęknięcia skóry na plecach. Bardzo trafiona kolorystyka i wszystko ze sobą współgra jak trzeba. Do tego jeszcze fajna podstawka eh jeszcze spora droga przede mną aby tak to wychodziło hehe.

Jeśli chodzi o podstawkę to mam pytanie jak robiłaś sople i z czego są te delikatne korzenie ??.

Chciał bym też wiedzieć ile godzin poświęciłaś na ten model ??.
Flameon wrote:Zarąbiaszczy :D po prostu świetny, podoba mi się wszystko, a Cmon jest jednak przerąbany, jakim cudem ten model ma średnią zaledwie 8,9?
Też nie rozumiem Comona i widać to na tym przykładzie tak jak i sam widzę to po swoich pracach (patrzcie porównanie Librariana do wraithlorda :? ). No ale taka strona i jak chce się rzetelnej opinni to lepiej zamieścić pracę np tutaj a comon zostawić do tego aby się reklamować albo po prostu pokazać pracę większej publiczności i nie przejmować się oceną.

Czekam na następne modele i pozdrawiam,
RED
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Kolejny świetny model :clap:
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Cześć, nie traktuję śmiertelnie poważnie ocen na CMON :) Co innego opinie i komentarze, choć oceny to często całkiem przydatna informacje, trzeba je tylko umieć interpretować.

Co do podstawki, to sople zrobiłam z masy modelarskiej na drucie.
Podrzucę fotkę WIP.
Korzenie, to zasuszone korzenie z cebuli dymki.

P.S.
@Sławol:
Podeszłam do malowania skóry w kolorze z grafiki, ale model jest za duży, a kolor był zbyt nudny ... nie miałam pomysłu na cieniowanie.
-- Ańa

Image
REDAV

Post by REDAV »

Ana wrote: Co do podstawki, to sople zrobiłam z masy modelarskiej na drucie.
Podrzucę fotkę WIP.
Korzenie, to zasuszone korzenie z cebuli dymki.
Dziękuję. Za WIP'y będę wdzięczny bo fajnie te sople wyglądają. Z cebulą mi zabiłaś ćwieka :D bo nie pomyślał bym o tym.
Image
Maryjusz

Post by Maryjusz »

Ańu, praca ma w sobie coś, co przenosi człowieka w otchłań zapomnianych głębin podświadomości. Surowych, lodowatych, a mimo to kuszących jak muzyka Ericha Zanna z opowiadań H.P. Lovecrafta :boohoo:
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

:lolsign: Cześć Mariusz, tak kwieciście tylko Ty komentujesz prace - nie da się pomylić.

Dzięki za miłe słowo :rose:
-- Ańa

Image
Maryjusz

Post by Maryjusz »

Szkoła poetów stłukła mi mózg :bonk:
Bohun

Post by Bohun »

Bardzo fajna praca! Świetna kompozycja no i ta baza: la bomba!

Najbardziej podoba mi się tył modelu. Tutaj światło jest najlepiej rozmieszczone -----> piękne highlighty na plecach i super kontrast.

Natomiast, gdybym miał się do czegoś przyczepić, to przód nie jest równie dobrze oświetlony, brakuje trochę tego micnego światła w okolicach barku/szyi stworka :)

Skrzydła także podobają mi się znacznie mniej. Brakuje w nich delikaności, jakiegoś prześwitywania, które nadałyby im lekkości.

Ale to tylko szczegóły. Znakomita robota :clap:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Bohun wrote:Skrzydła także podobają mi się znacznie mniej. Brakuje w nich delikaności, jakiegoś prześwitywania, które nadałyby im lekkości.
a to ciekawa uwaga. naprawdę.
ja miałem na nie jeszcze inny pomysł niż Ania (tzn. ja bym widział je mocno podniszczone, poranione, zabliźnione) ale twój pomysł wydaje mi się jeszcze ciekawszy. tylko że ja bym na pewno nawet nie wiedział jak się za to zabrać... :P
na szczęście nikt tego ode mnie nie oczekuje :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply