[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Przemas
Re: [PL] Warsztat Slawola (26.06.10-Gatling Platform-MaxMini
dzieki Slawol za swietna robote. Wlasnie odebralem przesylke i na zywca gatling prezentuje sie jeszcze lepiej. co do uwag to wlasciwie wszystko zostalo powiedziane. ja najbardziej zwrocilem uwage na kolka (ale sprawdzilem - zuzyte w rzeczywistosci maja polysk), podstawke (ciut sie zlewa i pod platforma jest ten sam kolor co na niej
) i czerwone zacieki. ale to drobiazgi - ten model dumnie sie bedzie prezentowal w gablotce MaxMini
.
-
Theotril
Może by tak kolega Slawol zabrał by sie za malowoanie jakiegos kolejnego modelu 
Kolega Sławol ma za krótką dobę o jakieś 24 godziny i brakuje 2-óch par rąk do tego, by ogarnąć wszystkie pomysły z głowy
A aktualnie robią się dwa modele pomału na zlecenie.
Skoro sam Szefu mnie pochwalił, to nie pozostaje mi zatem nic innego, jak tylko stwierdzić z typową dla siebie skromnością, że...:
https://www.youtube.com/watch?v=RVV9EjsdDP8

Dzięki! Cieszę się, że się podobaPrzemas wrote:dzieki Slawol za swietna robote. Wlasnie odebralem przesylke i na zywca gatling prezentuje sie jeszcze lepiej. co do uwag to wlasciwie wszystko zostalo powiedziane. ja najbardziej zwrocilem uwage na kolka (ale sprawdzilem - zuzyte w rzeczywistosci maja polysk), podstawke (ciut sie zlewa i pod platforma jest ten sam kolor co na niej) i czerwone zacieki. ale to drobiazgi - ten model dumnie sie bedzie prezentowal w gablotce MaxMini
.
https://www.youtube.com/watch?v=RVV9EjsdDP8
Ekhu ekhu...
Dwóch kolejnych cymbałów z firmy DragonRune Miniatures. Mieli być podobni do tego wcześniejszego, zlecenie dla tego samego klienta. Przyznam szczerze, że tak długo nie malowałem jeszcze nic, ale czas mnie ograniczył mocno ostatnio... Trochę zmęczyłem te modele i nie jestem tak zadowolony, jak z tego pierwszego, ale wreszcie są
Click to see full-sized image
Mahoń, dziękuję za zdjęcia.
Dwóch kolejnych cymbałów z firmy DragonRune Miniatures. Mieli być podobni do tego wcześniejszego, zlecenie dla tego samego klienta. Przyznam szczerze, że tak długo nie malowałem jeszcze nic, ale czas mnie ograniczył mocno ostatnio... Trochę zmęczyłem te modele i nie jestem tak zadowolony, jak z tego pierwszego, ale wreszcie są
Click to see full-sized imageMahoń, dziękuję za zdjęcia.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] Warsztat Slawola (05.10.10 - DragonRune Orcs)
o, 2 'slawole' znow 
fajnie, ze brudzisz. niefajnie, ze brudzisz je do poziomu nieczytelnosci
mnie sie w twoich ostatnich pracach wszystko zlewa w bura plame, umykaja mi szczegoly rzezby.
krew i tatuaze super! skora momentami tez swietna, np. lewy biceps tego pierwszego.
fajnie, ze brudzisz. niefajnie, ze brudzisz je do poziomu nieczytelnosci
krew i tatuaze super! skora momentami tez swietna, np. lewy biceps tego pierwszego.
gdybyś nie napisał że to 2 różne modele to bym opisał jako jeden ...
wygląda chyba fajnie ale jest tak napaciane "brudzingiem" i "Gore Mode" że w zasadzie nie wiem co przedstawia ...
na drugim orku szukałem głowy przez dłuższą chwile .. a to raczej niedobrze jeśli ktoś ma problemy z rozpoznaniem co jest co
im dłużej się przyglądam to chyba metaliki sa fajne .. (ale trudno dostrzec spod posoki .. )
wygląda chyba fajnie ale jest tak napaciane "brudzingiem" i "Gore Mode" że w zasadzie nie wiem co przedstawia ...
na drugim orku szukałem głowy przez dłuższą chwile .. a to raczej niedobrze jeśli ktoś ma problemy z rozpoznaniem co jest co
im dłużej się przyglądam to chyba metaliki sa fajne .. (ale trudno dostrzec spod posoki .. )
-
quidamcorvus
Mi się podoba taki styl malowania, pasuje też do modeli. 
Mi tam też się podoba , chociaż model jest nieczytelny przez to .Jednak i tak malowanie mi się bardzo podoba .Widać że to prawdziwe brutalne orki a nie jakieś tam ciotkowate elfy
.Ogółem bardzo mi się podoba twój styl ,jest bardzo realistyczny , to chyba główne założenie przy malowaniu figurek przynajmniej dla mnie.
Fajne podstawki
Pozdrawiam
Fajne podstawki
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Slawol orki bardzo typowe jak na Ciebie
ja osobiście wolę kolorowe ale to nie istotne 
Skóra i skórzane elementy na duży plus, minusami jest futerko (wiadomo zawsze się ciężko to maluje ) i jakoś metaliki nie przemawiają do mnie
ciekawa też jest krew
Skóra i skórzane elementy na duży plus, minusami jest futerko (wiadomo zawsze się ciężko to maluje ) i jakoś metaliki nie przemawiają do mnie
kurcze wiesz, że dla mnie zwykle Twoje prace są zbyt zababrane i z tą nie jest inaczej.
Ale doceniam pracę jaką włożyłeś w ten model - tatuaże bardzo fajne, a skóra na plecach ma zaskakująco mocno podciągnięty kontrast jak na Ciebie i ba!
Baaaardzo mi się to podoba!
Nie podoba mi się jak zababrałeś farbą futro. Mógłbyś się przyłożyć i przestać zawierzać samej rzeźbie. Sam wymaluj kosmyki jeśli nie da się wydobyć światłocienia pociągnięciem bokiem pędzla!
Ale doceniam pracę jaką włożyłeś w ten model - tatuaże bardzo fajne, a skóra na plecach ma zaskakująco mocno podciągnięty kontrast jak na Ciebie i ba!
Nie podoba mi się jak zababrałeś farbą futro. Mógłbyś się przyłożyć i przestać zawierzać samej rzeźbie. Sam wymaluj kosmyki jeśli nie da się wydobyć światłocienia pociągnięciem bokiem pędzla!