[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Przemas

Re: [PL] Warsztat Slawola (26.06.10-Gatling Platform-MaxMini

Post by Przemas »

dzieki Slawol za swietna robote. Wlasnie odebralem przesylke i na zywca gatling prezentuje sie jeszcze lepiej. co do uwag to wlasciwie wszystko zostalo powiedziane. ja najbardziej zwrocilem uwage na kolka (ale sprawdzilem - zuzyte w rzeczywistosci maja polysk), podstawke (ciut sie zlewa i pod platforma jest ten sam kolor co na niej :P ) i czerwone zacieki. ale to drobiazgi - ten model dumnie sie bedzie prezentowal w gablotce MaxMini :) .
Theotril

Post by Theotril »

Może by tak kolega Slawol zabrał by sie za malowoanie jakiegos kolejnego modelu :evil:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Kolega Sławol ma za krótką dobę o jakieś 24 godziny i brakuje 2-óch par rąk do tego, by ogarnąć wszystkie pomysły z głowy :) A aktualnie robią się dwa modele pomału na zlecenie.
Przemas wrote:dzieki Slawol za swietna robote. Wlasnie odebralem przesylke i na zywca gatling prezentuje sie jeszcze lepiej. co do uwag to wlasciwie wszystko zostalo powiedziane. ja najbardziej zwrocilem uwage na kolka (ale sprawdzilem - zuzyte w rzeczywistosci maja polysk), podstawke (ciut sie zlewa i pod platforma jest ten sam kolor co na niej :P ) i czerwone zacieki. ale to drobiazgi - ten model dumnie sie bedzie prezentowal w gablotce MaxMini :) .
Dzięki! Cieszę się, że się podoba :) Skoro sam Szefu mnie pochwalił, to nie pozostaje mi zatem nic innego, jak tylko stwierdzić z typową dla siebie skromnością, że...:

https://www.youtube.com/watch?v=RVV9EjsdDP8

:mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ekhu ekhu...

Dwóch kolejnych cymbałów z firmy DragonRune Miniatures. Mieli być podobni do tego wcześniejszego, zlecenie dla tego samego klienta. Przyznam szczerze, że tak długo nie malowałem jeszcze nic, ale czas mnie ograniczył mocno ostatnio... Trochę zmęczyłem te modele i nie jestem tak zadowolony, jak z tego pierwszego, ale wreszcie są :)

ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image

Mahoń, dziękuję za zdjęcia.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Warsztat Slawola (05.10.10 - DragonRune Orcs)

Post by Nameless »

o, 2 'slawole' znow :)
fajnie, ze brudzisz. niefajnie, ze brudzisz je do poziomu nieczytelnosci :) mnie sie w twoich ostatnich pracach wszystko zlewa w bura plame, umykaja mi szczegoly rzezby.
krew i tatuaze super! skora momentami tez swietna, np. lewy biceps tego pierwszego.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

gdybyś nie napisał że to 2 różne modele to bym opisał jako jeden ...
wygląda chyba fajnie ale jest tak napaciane "brudzingiem" i "Gore Mode" że w zasadzie nie wiem co przedstawia ...
na drugim orku szukałem głowy przez dłuższą chwile .. a to raczej niedobrze jeśli ktoś ma problemy z rozpoznaniem co jest co

im dłużej się przyglądam to chyba metaliki sa fajne .. (ale trudno dostrzec spod posoki .. )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Mi się podoba taki styl malowania, pasuje też do modeli. :clap:
Image
Wojto

Post by Wojto »

Mi tam też się podoba , chociaż model jest nieczytelny przez to .Jednak i tak malowanie mi się bardzo podoba .Widać że to prawdziwe brutalne orki a nie jakieś tam ciotkowate elfy :P .Ogółem bardzo mi się podoba twój styl ,jest bardzo realistyczny , to chyba główne założenie przy malowaniu figurek przynajmniej dla mnie.

Fajne podstawki

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Slawol orki bardzo typowe jak na Ciebie :) ja osobiście wolę kolorowe ale to nie istotne :P
Skóra i skórzane elementy na duży plus, minusami jest futerko (wiadomo zawsze się ciężko to maluje ) i jakoś metaliki nie przemawiają do mnie ;) ciekawa też jest krew
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

kurcze wiesz, że dla mnie zwykle Twoje prace są zbyt zababrane i z tą nie jest inaczej.
Ale doceniam pracę jaką włożyłeś w ten model - tatuaże bardzo fajne, a skóra na plecach ma zaskakująco mocno podciągnięty kontrast jak na Ciebie i ba! ;) Baaaardzo mi się to podoba!

Nie podoba mi się jak zababrałeś farbą futro. Mógłbyś się przyłożyć i przestać zawierzać samej rzeźbie. Sam wymaluj kosmyki jeśli nie da się wydobyć światłocienia pociągnięciem bokiem pędzla!
-- Ańa

Image
Post Reply