[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
I love your crisp clean style
and it just keeps getting better ! I think the skin lets the model down a little bit as it seems a bit flat especially on the chest, but i wonder if that would detract the focus of the model.

Painting skin is not easy. At least with those minis I don't have to paint facesarctica wrote:I love your crisp clean styleand it just keeps getting better ! I think the skin lets the model down a little bit as it seems a bit flat especially on the chest, but i wonder if that would detract the focus of the model.

Nie mam za bardzo czasu żeby je wszystkie pomalować, a co dopiero zagrać. Może jak córka dorośnie będzie chciała od czasu do czasu zagrać z tatą w jakiegoś figurkowego skirmishasea.man wrote:grasz nimi w cos?

Widzę że jeszcze forum całkiem nie umarło, więc oprócz wrzucania zdjęć na stronę główną powrócę do umieszczania ich na forum. Mam nadzieję że znajdą się jacyś chętni do komentowania
Ostatnio pomalowany wilczek z Konfrontacji - Killyox, Pack leader:
Click to see full-sized image
Swoją drogą malowanie figurek z Konfry farbami Rackhama ma swój czar nostalgii. Tak - te farbki po dobrych kilku latach od upadku producenta dalej są zdatne do użytku. I mają po 20 ml, więc nie tak łatwo je wykończyć. Poza tym mam ich jeszcze zapas w postaci paint setów
Skoro już o wilkach mowa, to ostatnio pomalowałem też Creodę z Mierce Miniatures.
Jeszcze paru Wikingów z RedBox Games dla kompletu:

Ostatnio pomalowany wilczek z Konfrontacji - Killyox, Pack leader:

Swoją drogą malowanie figurek z Konfry farbami Rackhama ma swój czar nostalgii. Tak - te farbki po dobrych kilku latach od upadku producenta dalej są zdatne do użytku. I mają po 20 ml, więc nie tak łatwo je wykończyć. Poza tym mam ich jeszcze zapas w postaci paint setów

Skoro już o wilkach mowa, to ostatnio pomalowałem też Creodę z Mierce Miniatures.

Jeszcze paru Wikingów z RedBox Games dla kompletu:

Bardzo OK prace 
Poprawiłeś foty, są naprawdę dobre. Piękne malowanie wilka, choć do mnie te modele (poza Vargharem i pochodnymi) nie bardzo trafiają. Piękna, mocna czerwień i Twoje firmowe kolory ostrzy
Wikingowie nawet w podkładzie będą mi się podobali
Ten wielki wilkołak najmniej mi się podoba. Popracowałbym jeszcze nad grzbietem ogólnie ze światłem, może mordę bardziej bym wyeksponował malowaniem (jak np. przednie łapy)...
I to chyba tyle
Trzymasz poziom!
P.S. Może byś wyrzeźbił jakiś model znów?

Poprawiłeś foty, są naprawdę dobre. Piękne malowanie wilka, choć do mnie te modele (poza Vargharem i pochodnymi) nie bardzo trafiają. Piękna, mocna czerwień i Twoje firmowe kolory ostrzy

Wikingowie nawet w podkładzie będą mi się podobali

Ten wielki wilkołak najmniej mi się podoba. Popracowałbym jeszcze nad grzbietem ogólnie ze światłem, może mordę bardziej bym wyeksponował malowaniem (jak np. przednie łapy)...
I to chyba tyle

P.S. Może byś wyrzeźbił jakiś model znów?

Jak dla mnie ostrze na Wolfenie wymiata.
Tych Wikingów z RedBox Games uzywasz do grania, np. SAGA?
Tych Wikingów z RedBox Games uzywasz do grania, np. SAGA?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
Najbardziej podoba mi się czerwony na pierwszym modelu. 
Reszta także jest ładna, a mnie się malowanie wilkołaka podoba

Reszta także jest ładna, a mnie się malowanie wilkołaka podoba

Dzięki za komentarze.

Tymczasem pomalowałem 4 pierwszych zombiaków z RBG. Malowało się ich fajnie, bo szybko (każdy w jeden wieczór). Będzie jeszcze 5, może więcej. To moi pierwsi zombiacy ever, więc bądźcie łaskawi w ocenie
Mieli być mniej więcej tacy jak w Grze o tron, stąd lodowo-śnieżne podstawki.
Raczej zrezygnowałem z prób zostania rzeźbiarzem. Wolę skupić się na malowaniu.Slawol wrote:Może byś wyrzeźbił jakiś model znów?
Na razie nie grałem nimi w nic. Stoją w gablotce i czekają na lepsze czasysea.man wrote:Tych Wikingów z RedBox Games uzywasz do grania, np. SAGA?

Tymczasem pomalowałem 4 pierwszych zombiaków z RBG. Malowało się ich fajnie, bo szybko (każdy w jeden wieczór). Będzie jeszcze 5, może więcej. To moi pierwsi zombiacy ever, więc bądźcie łaskawi w ocenie

Mieli być mniej więcej tacy jak w Grze o tron, stąd lodowo-śnieżne podstawki.
Zestaw zombiaków skończony. Na jakiś czas ma dość nieumarłych 
Cała hałastra. Podoba mi się, że każda rzeźba jest unikalna (przynajmniej częściowo)

Cała hałastra. Podoba mi się, że każda rzeźba jest unikalna (przynajmniej częściowo)

-
Rzeźby naprawdę fajne, takie dość niepokojące.
Co do malowania to ciężko coś skomentować, no pięknie jest
Może trochę za czysto i za matowo, ale to już kwestia gustu 
Co do malowania to ciężko coś skomentować, no pięknie jest