[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Mike

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Mike »

No na razie podstawka wypada bardzo ubogo w porownaniu do malowania szczurka ;).
Flameon

Post by Flameon »

Skończyłem na reszcie. Niczego nie będę poprawiał, mam go dość, tak ciężkiej walki ze ścierającą się farbą jeszcze nigdy nie odbyłem. Przepraszam za opóźnienia ale uczelnia też dała mi w kość w ostatnim czasie ;)

ImageClick to see full-sized image

Ps. Tym razem nie zapomniałem i model wylądował na Cmonie z naszym logo ;)
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Generalnie jest piękny, mogę się czepiać tylko tyle,
że całość ma podobną rozpiętość tonalną, że skóra, bandaże, kości są czasem tak samo jasne ja NMM,
ale to w ramach droczenia ;)

Masz bardzo dobry, płynny blending i nie widać na modelu twojej walki ze ścierającą się farbą ;)
Się jeszcze powtórzę - naramiennik jest kozacki.

Mnie ciągle zastanawia natomiast jedna rzecz.
Dlaczego mając takiego skilla i tak ładnie malując mażesz tak okropne i brzydkie modele :twisted:
Nie no wiem, że to na zarobek, ale plizz pomaluj coś na Hussara "ładnego".
Chyba, że to świadomy wybór, gust i preferencje osobiste, wówczas akceptuje cię takim jaki jesteś ;)
Flameon

Post by Flameon »

Oczywiście ,że na hussara wymaluję coś fajnego :P Od września czeka na pomalowanie scenka rodzajowa z assasinem do dark elfów ;)
Też jest mi przykro ,że taki modele jak ten tu muszę malować ale jakoś dorobić trzeba. Jak skończę skavenów to następny klient zamówił trochę fajnych modeli, tak ,ze jak przewalczę szczury to już będzie coraz ładniej ;)
Mike

Post by Mike »

Kozak. Jak robić taki blending bez efektu bladych kolorów?
Gildor

Post by Gildor »

Ps. Tym razem nie zapomniałem i model wylądował na Cmonie z naszym logo ;)
:metal:

Jest na prawdę fajny ale mi się jakoś nie podoba. Sorki :) Doceniam skilla ale jakoś tak, no nie wiem :doh:
Image
Flameon

Post by Flameon »

Bo to Gildorze brzydka figurka jest po prostu ;)
Blanding taki mi wychodzi nie wiem dlaczego :P pewnie to kwestia kontrastu w kolorach, plus to ,że nie maluję inni malarze, czyli ,że najjaśniejszym punktem jest biały podkład przebijający na jasno spod warstw laserunku, tylko rozjaśnionym bielą kolorem robię rozbłyski.
szczurek_

Post by szczurek_ »

nudddy czyt. standardowo zajefajnie :P Mnie natomiast interesuje kolor na czaszce i lapie/skorze ... taki koscisty wyszedl :wink:
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

pomalowany rewelacyjnie, a o doborze kolorów już było ;) co następne na warsztacie?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Flameon

Post by Flameon »

Chyba queek do skavenów :P gość który mi go zlecił już wystarczająco się naczekał na model, a potem zobaczymy, nadal mam sporo skavenów do zrobienia ale grunt ,że najgorsze ( boneripper ) mam już za sobą ;)
Post Reply