[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Mike
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
No na razie podstawka wypada bardzo ubogo w porownaniu do malowania szczurka
.
Skończyłem na reszcie. Niczego nie będę poprawiał, mam go dość, tak ciężkiej walki ze ścierającą się farbą jeszcze nigdy nie odbyłem. Przepraszam za opóźnienia ale uczelnia też dała mi w kość w ostatnim czasie 
Click to see full-sized image
Ps. Tym razem nie zapomniałem i model wylądował na Cmonie z naszym logo
Click to see full-sized imagePs. Tym razem nie zapomniałem i model wylądował na Cmonie z naszym logo
Generalnie jest piękny, mogę się czepiać tylko tyle,
że całość ma podobną rozpiętość tonalną, że skóra, bandaże, kości są czasem tak samo jasne ja NMM,
ale to w ramach droczenia
Masz bardzo dobry, płynny blending i nie widać na modelu twojej walki ze ścierającą się farbą
Się jeszcze powtórzę - naramiennik jest kozacki.
Mnie ciągle zastanawia natomiast jedna rzecz.
Dlaczego mając takiego skilla i tak ładnie malując mażesz tak okropne i brzydkie modele
Nie no wiem, że to na zarobek, ale plizz pomaluj coś na Hussara "ładnego".
Chyba, że to świadomy wybór, gust i preferencje osobiste, wówczas akceptuje cię takim jaki jesteś
że całość ma podobną rozpiętość tonalną, że skóra, bandaże, kości są czasem tak samo jasne ja NMM,
ale to w ramach droczenia
Masz bardzo dobry, płynny blending i nie widać na modelu twojej walki ze ścierającą się farbą
Się jeszcze powtórzę - naramiennik jest kozacki.
Mnie ciągle zastanawia natomiast jedna rzecz.
Dlaczego mając takiego skilla i tak ładnie malując mażesz tak okropne i brzydkie modele
Nie no wiem, że to na zarobek, ale plizz pomaluj coś na Hussara "ładnego".
Chyba, że to świadomy wybór, gust i preferencje osobiste, wówczas akceptuje cię takim jaki jesteś
Oczywiście ,że na hussara wymaluję coś fajnego
Od września czeka na pomalowanie scenka rodzajowa z assasinem do dark elfów 
Też jest mi przykro ,że taki modele jak ten tu muszę malować ale jakoś dorobić trzeba. Jak skończę skavenów to następny klient zamówił trochę fajnych modeli, tak ,ze jak przewalczę szczury to już będzie coraz ładniej
Też jest mi przykro ,że taki modele jak ten tu muszę malować ale jakoś dorobić trzeba. Jak skończę skavenów to następny klient zamówił trochę fajnych modeli, tak ,ze jak przewalczę szczury to już będzie coraz ładniej
Ps. Tym razem nie zapomniałem i model wylądował na Cmonie z naszym logo
Jest na prawdę fajny ale mi się jakoś nie podoba. Sorki

Bo to Gildorze brzydka figurka jest po prostu 
Blanding taki mi wychodzi nie wiem dlaczego
pewnie to kwestia kontrastu w kolorach, plus to ,że nie maluję inni malarze, czyli ,że najjaśniejszym punktem jest biały podkład przebijający na jasno spod warstw laserunku, tylko rozjaśnionym bielą kolorem robię rozbłyski.
Blanding taki mi wychodzi nie wiem dlaczego
nudddy czyt. standardowo zajefajnie
Mnie natomiast interesuje kolor na czaszce i lapie/skorze ... taki koscisty wyszedl 

pomalowany rewelacyjnie, a o doborze kolorów już było
co następne na warsztacie?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Chyba queek do skavenów
gość który mi go zlecił już wystarczająco się naczekał na model, a potem zobaczymy, nadal mam sporo skavenów do zrobienia ale grunt ,że najgorsze ( boneripper ) mam już za sobą