[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by mahon »

jesteś wstrętnym człowiekiem
zawstydzasz 'eavy metal team, zawstydzisz i turbodymomena...

pewnie że te bandaże nie wyglądają jak bandaże, ale jakie są efektowne!
bardzo podoba mi się ten efekt na naramienniku - aż się nie mogę doczekać aż go na żywo zobaczę :WOW:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Efekt na naramienniku jest kozak!
Bandaże wyglądają super, ale trochę za bardzo się zlewają kolorystycznie ze skórą i flakami tej pokraki.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Flameon wrote:głównym wrogiem w malowaniu jest ciągle ścierająca się farba z pomalowanych już elementów, niesamowicie męcząca i denerwująca sprawa, ma na to ktoś jakiś sposób?
lakierowanie kazdego skonczonego elementu?
Image
Flameon

Post by Flameon »

mahon wrote:pewnie że te bandaże nie wyglądają jak bandaże, ale jakie są efektowne!
To jest właśnie myśl która mi przyświecała przy ich malowaniu :mrgreen:
Naramiennik na żywo wygląda jak origami :lol: ale jak mówiłem, może jeszcze uda mi się go urealnić ;)

Tak Nameless, to by było super gdyby tylko nie wyżeranie kolorów i kontrastu przez lakier, a tak polakierować mogę jedynie elementy które z założenia chcę aby się błyszczały bo jakoś błyszczący lakier nie jest taki wredny.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

to jakiego jeszcze magicznego sposobu sie spodziewasz? :)
ostrozny badz, skoro lakier be ;)
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Lakier to chyba najgorsze co byś mógł zrobić ;)
Nie miałbyś więcej problemów z blendingiem, bo by go nie było ;)
Osobiście już raz się tak uszczęśliwiłem i nigdy więcej.

Chyba wiem o co ciebie chodzi, ostatnio miałem podobny problem,
że w pewnym momencie jak tylko dodawałem kolejne rzadkie warstwy farby (cienie, midtony, światła), to zamiast mazać nową warstwę
przesuwał mi się pigment już raz położony.

Dziwne to zjawisko. Zgaduje, że może to być powód za słabo rozmieszanej farby, w której za mało vinylu czy czego tam utrwalającego.
Raz na jakiś czas dobrze pootwierać te swoje valejki i patykiem zamieszać farbę w środku.
Gildor

Post by Gildor »

Naramiennik trochę w Bohunowym stylu :)
Najbardziej mi się podoba ten flakonik. Wygląda jakby tam na prawdę była jakaś ciecz.
Dobra robota :D
Image
Flameon

Post by Flameon »

Nie ,nie ,malując siłą rzeczy dotykam modelu tu i ówdzie i się farba ściera. Ale z tym zjawiskiem o którym piszesz też miałem styczność, tyle ,że w czasach gdy korzystałem z farbek valleyo ;)
Gildor ciekawe spostrzeżenie biorąc pod uwagę ,że wzorowałem się na Yellow One'ie ;) a flakonik jest jakąś tam kulą spaczenia w żelaznych obręczach ( a przynajmniej tak mi się wydaje )
Ech, wracam do roboty bo czas nagli ;)
Kuzyn

Post by Kuzyn »

R E W E L A C J A!!! :clap: :clap: dżizas ale mi podchodzi takie malowanie! ;D :dance: W życiu bym nie pomyślał, że taki brzydal może wyjść tak efektownie :D Dla mnie naramiennik jest super, podobają mi się też mięśnie, naprawdę sups :mrgreen: Jedyne co mnie kuje w oczy to podstawka, wolałbym jakieś skaveńskie kanały, ścieki, rury, małe szczurki na podstawce itd., a jak nie to przynajmniej taka wysoka trawka w gotowych kepach byłaby lepsza, sam mam taką i zachwalam sobie. Camelson ostatnio użył jej na dredzie i wyszła super. Tak, czy siak czekam na finisz.

Peace!

P.S.: Wszystkie metale mogłyby być takie poobijane i skóra trochę się zlewa z kościami :wink:
Flameon

Post by Flameon »

Ciesze się ,że sobie chwalisz ale ja jak takowej trawy nie mam i nie będę miał jeszcze jakiś czas :P ale będzie błoto na podstawce, to może trochę nadrobi :P
Post Reply