[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
quidamcorvus

Re: [PL] Galeria qc

Post by quidamcorvus »

Slawol wrote:Aha, to nieźle wyszła ta krew. Z daleka wygląda jak wielki klejnot :)

A z nowych fotek to w oczy rzuciła mi się super tarcza z szachownicą na tyłku orka :D

Konwersje jak zwykle przemyślane i oryginalne. Bardzo duże uznanie z mojej strony za wykonaną pracę - znów ;)
Dzięki :)

Krew to mieszanina kleju UHU oraz czerwonej i czarnej farby. Całość pomalowałem jeszcze lakierem do paznokci, który zwinąłem żonie.

Każdy szanujący się Herszt Zielonoskórych wie, że Gobliny są w kompanii potrzebne. Choćby po to, żeby łapały bełty wystrzelone przez kuszników przeciwnika... Poza tym, zawsze można je zjeść, trzeba tylko uważać na sterczące z ciała bełty lub ostre jak igły zęby, którymi Goblin może się bronić przed pożarciem...

Trzy pierwsze modele, to oryginalne figurki GW. Pierwszy to Goblin Boss with Club, drugi to Goblin Boss with Sword and Shield, zaś trzeci to metalowa figurka goblińskiego sieciarza.

Kolejne modele Goblinów to konwersje, które powstały po połączeniu części Krasnoludów i Milicji ze starymi Nocnymi Goblinami i Goblinami.

Natomiast Gobliński Fanatyk, to oryginalny model Pumpkin Nagg z firmy Freebooter Miniatures

ImageClick to see full-sized image

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Zakończyłem główne prace nad dioramą dla Mrocznych Elfów do Warheim Fantasy Skirmish.

Do malowania użyłem farb akrylowych oraz olejnych. Ponadto, całość potraktowałem pigmentami.

Aby uzyskać efekt spalenizny (sadza i pęcherze) wrota polałem rozpuszczalnikiem i podpaliłem. Niestety, nie mogłem zrobić podobnie z resztą dioramy, bo pianka spaliłaby się równie szybko jak rozpuszczalnik.

W trakcie malowania modeli Mrocznych Elfów mam zamiar zrobić jeszcze ścieki wypływające z rur.

Obecnie diorama prezentuje się tak:

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No i bajer! Kanały są super, nie powiem, nie powiem :mrgreen:

A wrota to już chyba bardziej realistyczne nie mogły być, skoro jest na serio podpaliłeś :D To teraz pomaluj to wszystko, co stoi na tej podstawce ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki :)
Slawol wrote:To teraz pomaluj to wszystko, co stoi na tej podstawce ;)
Podkład już położyłem na modele.

Squigi i towarzyszące im Gobliny uzbrojone w szturchańce to kolejne modele, zresztą bardzo przydatne, które znalazły się w szeregach kompanii Orków i Goblinów do Warheim FS.

Prezentowane poniżej figurki, to oryginalne modele GW.

Więcej na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Trolle, czyli ciężka piechota Zielonoskórych, to kolejne modele walczące wraz z Orkami i Goblinami w potyczkach Warheim FS.

Prezentowane na fotografiach poniżej modele, to oryginalne figurki GW.

Więcej na BLOGU.
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

stare rzeczne trolle... eehh, wspomnienia...
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Kamienne moje ulubione, rzeczne potem :) Reszta ujdzie.

Malowanie ciekawe, zupełnie inne, niż zazwyczaj spotykane. Niezła krew.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

W Warheim FS zdecydowana większość kompanii dysponuje śmiercionośnymi machinami, które służą do rozjeżdżania modeli przeciwnika.

Orki i Gobliny nie są wyjątkiem, a bohaterowie Zielonoskórych mogą powozić zaprzężonym w dziki rydwanem.

Zdjęcia WiP orkowego rydwanu oraz krótki opis budowy znajdziecie TU i TU.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

RambOrk to ostatni model, który służy w szeregach kompanii Orków i Goblinów do Warheim FS. Kilka razy nawet doczekał się wystawienia, choć musiało minąć sporo czasu nim jeden z Chopaków odkrył w sobie talent i nauczył się posługiwania bronią palną.

Model złożony z korpusu starych Nocnych Goblinów, wielolufowego imperialnego muszkietu oraz ogrzej beczki z WFB. Natomiast naramienniki, ramiona oraz łeb to bitsy z WH 40k.

Zobacz także na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Korzystając z grafik nadesłanych przez Pepe zrobiłem Karty Elementów terenu na polu bitwy, które po wydrukowaniu można wykorzystać w czasie rozgrywania potyczek w Warheim Fantasy Skirmish w celu usprawnienia gry.

DOwNlOad|OnLInE

Prezentowane poniżej grafiki mają jedynie charakter poglądowy, a do druku polecam plik PDF, który można pobrać STĄD lub obejrzeć TUTAJ.

Zobacz także na BLOGU.
Image
Post Reply