[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Maru »

o malowałem takiego kiedyś . no koszmar .. przerabiałeś coś w nim ?? (ja nie przerobiłem a potem żałowałem )

na razie wygląda jak zrobiony w BW .. tyle że lawa tak wygląda .. .. no jak jest pokryta pumeksem bo jak "postoi" to robi sie kolorowa jak na Etnie
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Kamień. Znaczy się - tym razem OK :mrgreen:

Jednakże łydka wygląda jak metalowy pancerz, głównie za sprawą Twojego mocnego cieniowania i rozjaśniania. Po prostu wygląda to miejscami jak NMM. Ogólnie w tym momencie jesteś najbliżej fotki nr 1, ale dodałbym może odrobinę Shadow Grey, żeby nadać troszkę niebieskiego przebarwienia miejscami... :think: Poza tym malowanie jest troszkę za jasne chyba... Jeśli dążysz do efektu z fotki nr 1, to idziesz w dobrym kierunku.

Korpus i uda są OK, ale łydki i ramiona wyglądają jak metal faktycznie, nie jak pochodna kamienia, czy zastygłej lawy. Chodzi też o to, że wygładzasz nierówną powierzchnię modelu malowaniem i płynnymi przejściami, a powinno być trochę chropowato - tak jak na zdjęciach ;)

Zobaczymy, co tam dalej wymyślisz ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Jak narazie zapowiada się kozacko. :clap: Czekam na koniec. Masz już pomysł na miecz? Nie wiem czy lubisz prace Yellow One'a ale myślałeś może o czymś takim :
[rimg]https://images36.fotosik.pl/175/7d77800462a91a43.jpg[/rimg]

Pozdro i cieśnij do końca. :D

P.S.: Jak Ci narobiłem bałaganu w temacie to zmienie na link :banghead: :mrgreen:
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

ha ciekawa jestem dalszych WIP'ów, bo zacząłeś dla mnie od II końca - tzn. ja spopielałam na końcu, a najpierw malowałam lawę :) Mam nadzieję, że nie zapomnisz pstrykać zdjęć, bo to bardzo ciekawe.
-- Ańa

Image
Skrit
Needs more explanation
Needs more explanation

Post by Skrit »

Holy feck mate, please post some of your latest pics with text in the English section!!! How did you make the base of the goblin btw?
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Póki co nieźle wygląda jestem mocno ciekawy efektu końcowego... ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Bohun

Post by Bohun »

Dzięki wszystkim za komentarze! :D
Maru wrote:o malowałem takiego kiedyś . no koszmar .. przerabiałeś coś w nim ?? (ja nie przerobiłem a potem żałowałem )
Nie, nie przerabiałem niczego, poza zrobieniem połączeń na igły między częściami :)
Slawol wrote:Jednakże łydka wygląda jak metalowy pancerz, głównie za sprawą Twojego mocnego cieniowania i rozjaśniania. Po prostu wygląda to miejscami jak NMM.
Tak naprawdę to miałem taką wizję, żeby na tych łydkach lawa przechodziła w metal, tylko taki surowy, jak prosto z kowadła. Dlatego cienie/rozjaśnienia są mocniejsze.
Captivus wrote:Jak narazie zapowiada się kozacko. :clap: Czekam na koniec. Masz już pomysł na miecz? Nie wiem czy lubisz prace Yellow One'a?
A owszem, lubię :D Miecz chcę zrobić częściowo jak wypolerowany metal, częściowo rozżarzony do czerwoności, jak wyjęty z pieca kowalskiego. I do tego pewnie jakieś ogniste runy dojdą 8)
Ana wrote:ha ciekawa jestem dalszych WIP'ów, bo zacząłeś dla mnie od II końca - tzn. ja spopielałam na końcu, a najpierw malowałam lawę :) Mam nadzieję, że nie zapomnisz pstrykać zdjęć, bo to bardzo ciekawe.
Postaram się nie zapominać :D Hmmm, każdy ma jakieś swoje "alibi" w malowaniu :wink:

Tymczasem druga tura zdjęć. Co dorobiłem to widać, więc nie będę się rozpisywał 8) Krok następny -----------> złoty NMM

Co myślicie o moim ludku? :D

[rimg]https://img63.imageshack.us/img63/5470/wip21.jpg[/rimg]

Uploaded with ImageShack.us
[rimg]https://img130.imageshack.us/img130/1728/wip22.jpg[/rimg]

Uploaded with ImageShack.us
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie potrafie na razie powiedziec, czy tyle lawy i blasku mi wystarczy, czy tez bede apelowal o wiecej :think:
Image
Bohun

Post by Bohun »

Nameless wrote:nie potrafie na razie powiedziec, czy tyle lawy i blasku mi wystarczy, czy tez bede apelowal o wiecej :think:
Ja też jeszcze nie wiem :D
Rentall

Post by Rentall »

jak dla mnie to troche wiecej blasku :)
Post Reply