[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Slawola
Niezupełnie to miałem na myśli 
nic z tego zostałeś nominowany 
O kurde !Jako calosc wszytsko wyglada gicior! Szacun za zaparcie i tempo!
nieźle wygląda cała taka armia! takie zbiorcze zdjęcia mobilizują mnie do pracy nad swoją.
Trochę przeraża mnie taka monotonia kolorowa,, nawet bohaterowie niczym się nie wyróżniają od szeregowców. no ale "klient wasz pan"
Trochę przeraża mnie taka monotonia kolorowa,, nawet bohaterowie niczym się nie wyróżniają od szeregowców. no ale "klient wasz pan"
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Zatwardzenie, zaparcie... Whatever... 
Dzięki za komentarze!
Dzięki za komentarze!
-
SexRocket
gratki wytrwalosci 
jak widzialem zbiorowe foty to se mysle specjalnie dziad nie dal lepsiejszych zeby nie bylo widac baboli ale widze ze sie na prawde postarales
szcuneczek
jak widzialem zbiorowe foty to se mysle specjalnie dziad nie dal lepsiejszych zeby nie bylo widac baboli ale widze ze sie na prawde postarales
szcuneczek
Co Ty mi tu wciskasz?SexRocket wrote:jak widzialem zbiorowe foty to se mysle specjalnie dziad nie dal lepsiejszych zeby nie bylo widac baboli...
Baboli i tak troszkę jest, w końcu to szybka robota, a czas na zrobienie fotek wykorzystuję raczej na malowanie
No ja myślęSexRocket wrote:...ale widze ze sie na prawde postarales
szcuneczek
Ekhu ekhu... Długo, długo nic...
Ale jestem już
Ragnar Blackmane - zlecenie. Model przerobiony z Kor'sarro Khana do White Scars. W sumie to moja pierwsza poważna konwersja, wcześniejsze ograniczały się do wymiany części i doklejania detali, a tym razem było trochę więcej pracy. Szczerze mówiąc, moje umiejętności rzeźbiarskie są o wiele niższe, niż malarskie, więc trochę się obawiałem poprawek i dodatków, ale nie było tego znowuż tak dużo. Podstawka miała być prosta - śnieg z wystającymi gdzieniegdzie kamieniami... Dodałem jednak trochę więcej śniegu, żeby stworzyć klimat śnieżycy.
Sam model nieźle mnie wnerwił, bo ręce są spasowane naprawdę tragicznie, przez co musiałem nawiercić duże dziury, by móc normalnie napinowane ramiona włożyć i je swobodnie przemieszczać, by się dopasowały - a później wcisnąłem tam masy trochę i oczywiście zalałem klejem. Przy oryginalnym mocowaniu powstała półcentymetrowa przerwa - widać to na fotkach niepomalowanej figurki - prawa dłoń jest daleko od prawego przedramienia. A poza tym części nie mogły już nie pasować, bo to tylko plecak i głowa, więc...
Na Alledrogo nakupowałem sobie części za parę złociszy i miałem spokój, nawet głowę udało mi się trafić podobną do tej oryginalnej Ragnara - kita, ogolony i nawet fryz podobny 
Poniżej kilka fotek WIP konwersji i moich podchodów. Samą konwersję męczyłem z dobry tydzień, a i tak później jeszcze dokleiłem kilka detali. W sumie było tego trochę - wykorzystałem bitsy z nowych zestawów Space Wolves i trochę Milliputu do przeróbki kity na głowie. Poza tym konwersja przedstawia się następująco:
- odcięcie ikony z plecaka i zastąpienie jej dekoracją SW,
- wymiana oryginalnej głowy Khana na głowę z bitsów. Kita była za duża i się nie mieściła, więc ją spiłowałem i dorobiłem z Milliputu ubytek wraz z fakturą włosów. Wyszło mi to średnio...
,
- spiłowanie błyskawicy na napierśniku i doklejenie w to miejsce runy,
- spiłowanie błyskawicy White Scars na pasku i doklejenie wyciętej czaszki z bitsów SW,
- spiłowanie błyskawicy wewnątrz wieńca na prawym nakolanniku i doklejenie klejnotu wyciętego z jakiejś ozdoby - też z SW,
- odcięcie oryginalnego miecza i doklejenie miecza wilków po obróbce i dopasowaniu, doklejenie główki wilka jako głowicy miecza,
- doklejenie granatów z tyłu na pasku - żeby było z fluffem zgodne,
- wklejenie boltera z tyłu modelu,
- oszlifowanie prawego naramiennika i naklejenie wilczej czaszki.
A tu fotki:
Click to see full-sized image
Słabsze fotki mi wychodziły w trakcie...
No i na koniec już trochę przysiadłem...
... A Mahoń zrobił to, co zawsze
Jestem bardziej zadowolony z malowania, niż z konwersji. Ogólnie natomiast nie do końca mi wyszło przełożenie wizji na model... Klientowi się podoba, więc to najważniejsze. Ale mi coś nie pasuje... Sam nie wiem co, ale im dłużej się przyglądam tej pracy, tym bardziej chciałbym ją poprawić - ale już nie mogę... Chyba przesadziłem z brudzingiem, nie wiem... Oczywiście praca jest - jak zwykle - kontrowersyjna i jednych zachwyca, innych odrzuca
Mahoń, dziękuję za zdjęcia
A tutaj mam kolejne fotki masówki, którą skończyłem przed weekendem w sumie - armia Skavenów... Malowanie tabletkowe, w sumie w każdym oddziale miałem "wzór" - jeden model już był pomalowany przez kogoś tam i służył jako wzór kolorystyczny i jakościowy - zwłaszcza jakościowy. Herosów miałem zmalować wg kolorystyki oficjalnej, więc łatwo było. A reszta herosów, maszyny itp. - moja brocha. Podstawki wedle wzoru, do tego miało być dużo zielonego spaczenia na kolcach. I to w sumie tyle.
A tutaj zdjęcia - miałem trochę czasu, to pstryknąłem więcej i lepiej. Wszystkie konwersje robił Klient, ja tylko malowałem gotowe modele. Musiałem tylko trochę je jeszcze obrobić. 2 miesiące z haczykiem
Ale jestem już
Ragnar Blackmane - zlecenie. Model przerobiony z Kor'sarro Khana do White Scars. W sumie to moja pierwsza poważna konwersja, wcześniejsze ograniczały się do wymiany części i doklejania detali, a tym razem było trochę więcej pracy. Szczerze mówiąc, moje umiejętności rzeźbiarskie są o wiele niższe, niż malarskie, więc trochę się obawiałem poprawek i dodatków, ale nie było tego znowuż tak dużo. Podstawka miała być prosta - śnieg z wystającymi gdzieniegdzie kamieniami... Dodałem jednak trochę więcej śniegu, żeby stworzyć klimat śnieżycy.
Sam model nieźle mnie wnerwił, bo ręce są spasowane naprawdę tragicznie, przez co musiałem nawiercić duże dziury, by móc normalnie napinowane ramiona włożyć i je swobodnie przemieszczać, by się dopasowały - a później wcisnąłem tam masy trochę i oczywiście zalałem klejem. Przy oryginalnym mocowaniu powstała półcentymetrowa przerwa - widać to na fotkach niepomalowanej figurki - prawa dłoń jest daleko od prawego przedramienia. A poza tym części nie mogły już nie pasować, bo to tylko plecak i głowa, więc...
Poniżej kilka fotek WIP konwersji i moich podchodów. Samą konwersję męczyłem z dobry tydzień, a i tak później jeszcze dokleiłem kilka detali. W sumie było tego trochę - wykorzystałem bitsy z nowych zestawów Space Wolves i trochę Milliputu do przeróbki kity na głowie. Poza tym konwersja przedstawia się następująco:
- odcięcie ikony z plecaka i zastąpienie jej dekoracją SW,
- wymiana oryginalnej głowy Khana na głowę z bitsów. Kita była za duża i się nie mieściła, więc ją spiłowałem i dorobiłem z Milliputu ubytek wraz z fakturą włosów. Wyszło mi to średnio...
- spiłowanie błyskawicy na napierśniku i doklejenie w to miejsce runy,
- spiłowanie błyskawicy White Scars na pasku i doklejenie wyciętej czaszki z bitsów SW,
- spiłowanie błyskawicy wewnątrz wieńca na prawym nakolanniku i doklejenie klejnotu wyciętego z jakiejś ozdoby - też z SW,
- odcięcie oryginalnego miecza i doklejenie miecza wilków po obróbce i dopasowaniu, doklejenie główki wilka jako głowicy miecza,
- doklejenie granatów z tyłu na pasku - żeby było z fluffem zgodne,
- wklejenie boltera z tyłu modelu,
- oszlifowanie prawego naramiennika i naklejenie wilczej czaszki.
A tu fotki:
Click to see full-sized imageSłabsze fotki mi wychodziły w trakcie...
Click to see full-sized imageNo i na koniec już trochę przysiadłem...
Click to see full-sized image... A Mahoń zrobił to, co zawsze
Click to see full-sized imageJestem bardziej zadowolony z malowania, niż z konwersji. Ogólnie natomiast nie do końca mi wyszło przełożenie wizji na model... Klientowi się podoba, więc to najważniejsze. Ale mi coś nie pasuje... Sam nie wiem co, ale im dłużej się przyglądam tej pracy, tym bardziej chciałbym ją poprawić - ale już nie mogę... Chyba przesadziłem z brudzingiem, nie wiem... Oczywiście praca jest - jak zwykle - kontrowersyjna i jednych zachwyca, innych odrzuca
Mahoń, dziękuję za zdjęcia
A tutaj mam kolejne fotki masówki, którą skończyłem przed weekendem w sumie - armia Skavenów... Malowanie tabletkowe, w sumie w każdym oddziale miałem "wzór" - jeden model już był pomalowany przez kogoś tam i służył jako wzór kolorystyczny i jakościowy - zwłaszcza jakościowy. Herosów miałem zmalować wg kolorystyki oficjalnej, więc łatwo było. A reszta herosów, maszyny itp. - moja brocha. Podstawki wedle wzoru, do tego miało być dużo zielonego spaczenia na kolcach. I to w sumie tyle.
A tutaj zdjęcia - miałem trochę czasu, to pstryknąłem więcej i lepiej. Wszystkie konwersje robił Klient, ja tylko malowałem gotowe modele. Musiałem tylko trochę je jeszcze obrobić. 2 miesiące z haczykiem
Click to see full-sized imageRe: [PL] Warsztat Slawola
Im convinced you're not human ^^ thats so many models painted at such speed and quality too. Well done
that big rat thing is strange but cool.