[PL] 3D, 2D i CofCD - różne wymiary kina

Offtop - wiecie, wszystko i nic...
Post Reply
umpa

Re: [PL] 3D, 2D i CofCD - różne wymiary kina

Post by umpa »

Popieram Martę i polecam Supernatural... niedługo nowe odcinki ;) ryk silnika czarnej Impali i Highway to hell... czego chcieć więcej ;)
Marta

Post by Marta »

umpa wrote:Popieram Martę i polecam Supernatural... niedługo nowe odcinki ;) ryk silnika czarnej Impali i Highway to hell... czego chcieć więcej ;)
Zeby Jensen Ackles nie mial zony???:> ;)
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

to ja, zeby zmienic nieco nastroj filmowy, powiem o "paryzu o polnocy".
jak ktos lubi woodyego allena... to niech sobie podaruje. to nie jest zbyt smieszne, zbyt glebokie, zbyt interesujace, zbyt dobre...
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

takie miałem niebezpieczne wrażenie, że to może być kicha.
chyba zatem odpuszczę.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

dzięki za info ....
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a obejrzałem nowego Onana Barbarzyńce 3D ....
potem obejrzałem starego i ponownie nowego
e nowy wygląda jak pilot serialu pokroju "Wojująca z Zaparciem Księżniczka Xenna"
Gdyby nie Ron Perlman który gra tutaj Hagrida z Hornego Pottera to film by się nie nadawał do niczego od Momoa bardzej męski jest grzdyl grający młodego Onana :roll:
polowa obsady jest z G.I joe ... też bardzo dobry film ...
na uwagę zasługuje rola wiedzmy - Rose McGowan odstaje znacząco od reszty jako jedyna poza Perlmanem gra. spora część filmu rozgrywa sie w jakimś tunelu / studni ... i jest to tak nakręcone że nic ne widać .. - super ....
natomiast w filmie są Cycki .. co samo w sobie poza Ronem Perlmanem ratuje film przed całkowitym przemilczeniem i oddaleniem w nie pamięć

acha ścieżka dźwiękowa jest .. ale daleko jej do oryginału ....
z elementów komicznych - miecz wbity w człowieka wydaję dzwięk rozgniatanego pomidora, a torebki z farbą bryzgają na około niezależnie gdzie zadana była rana - zwłaszcza w stopę gdzie przeciętny człowiek przechowuje 3 litry krwi ...

a fabuła .. um jaka ??
pacyfistyczna kapłanka ninja potomkini nekromantów z Acheronu ?? (um Confrontation the Game ?? tam był Acheron )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dzięki, dzięki!

Sam jestem ciekaw, co tam udało im się stworzyć z tym nowym Conanem...

Ja w ostatnim czasie obejrzałem:

1. "Transformers - Dark of The Moon"
Rozrywka dla fanów robotów, łazików i innych maszynek oraz/lub ludzi z komiksową przeszłością - czyli np. mnie ;) Nie było to jednak już to samo, co I i II część, raczej dużo upchniętej demolki i trochę rozlazłej i ciągnącej się fabuły... Znów coś się gdzieś kiedyś wydarzyło (UWAGA MOŻLIWY SPOILER ale zmontowana historia lotów w kosmos i lądowaniu na Księżycu przez USA z akcją w filmie to im wyszła nawet nawet!) i ma to teraz skutki. Efekty specjalne jak zwykle na wysokim poziomie, animacje robotów w pojazdy super, muzyka ujdzie. Nowa dziewczyna Sama to drewno totalne (on sam też nie lepszy), ale i też rola niezbyt ambitna... Sam film dla zasady albo przyjemności - jak kto woli, ale zdecydowanie dla mnie słabszy, niż poprzednie części.

No i na pewno jedna z granych postaci w filmie, to UWAGA MOŻLIWY SPOILER naprawdę jeden z astronautów, którzy lecieli w misji Apollo 11 - Edwin "Buzz" Aldrin! :) Taki mały smaczek.

2. "Kod źródłowy"
Bo tak chyba powinno być to tłumaczone, zamiast "Kod nieśmiertelności" (w tym przypadku dosłowne tłumaczenie z angielskiego o wiele lepiej by brzmiało), bo lepiej wtedy zrozumieć to, co się dzieje w filmie. Co prawda sposób rozwiązywania problemów i dochodzenia trochę podobny do tego, który miał stosować Bruce Willis w filmie "12 małp", ale oglądało się nieźle. Całość w sumie cały czas spójna, akcja się nie urywała, wciąż człowiek czekał, co się dalej stanie. Ale poza tym - nic nowego i porywającego. Muzyka niezła nawet.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

@ Maru - dzieki za ostrzezenie i utwierdzenie mnie w mojej decyzji nie ogladania nowego Conana :)

@Slawol - transformers 1 widzialem... 2 zmeczylem...3 nie zdzierze ;)
Source code - to o facecie w pociagu? podobalo mi sie. dla ambitnych pewnie zbyt rozrywkowe, dla rozrywkowych zbyt ambitne. ja jestem posrodku :)
a tlumaczenie nie najgorsze. znamy wszyscy znacznie gorsze przyklady ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Nameless wrote:a tlumaczenie nie najgorsze. znamy wszyscy znacznie gorsze przyklady ;)
"Die Hard" - Szklana pułapka

i w konsekwencji:
"Die Hard with a Vengeance" - Szklana pułapka z zemstą :D
"Live Free or Die Hard" - Żyj na wolności albo szklana pułapka :think:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mahon wrote:"Live Free or Die Hard" - Żyj na wolności albo szklana pułapka :think:
Koncert za Darmo albo Szklana Pułapka
Image
Post Reply