[PL] Warsztat m.ike'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Theotril
Re: [PL] Warsztat m.ike'a (blork)
Fajnie.., kolczuga również wymaga dopracowania, zbyt się "świeci", jakieś cienie bym dodał
-
maciejrusztyn
wszystko ładnie ale na ryj rzeczywiście musisz nałożyć wiecej jasnego. Polecam do bazowego dodawać bleachedbone albo Kommando Khaki powinno wyjść idealnie.
-
Mike
Próbowałem rozjaśniać białym, żółtym, bardziej zielonym. Za każdym razem wyglądali jak kopa więc dostawali brązowego washa. Nie mam pojęcia jak ich rozjaśnić, jedynym wyjściem jest chyba więcej cieni, bo to nie na mojego skilla 
-
maciejrusztyn
Cienie juz są:) Teraz jasny mocno rozwodniony z glaze medium i jazda:)
-
Mike
Jako że deszczyk pada a trzech Waglewskich zapełnia ciszę w pokoju trochę pomazałem. Zdjęcia na szybko robione bo jeszcze konkretów wielkich nie ma. Doszedł kamuflaż na spodniach, trochę rozjaśnień na mordach (jeszcze trochę zostało), detale już nie są czarne. Oko żółtego, troskliwego misia, potraktowałem water effectem, normalnie wygląda to jak mała soczewka, naturalny blink i w ogóle ale na zdjęciu tego nie widać
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image-
maciejrusztyn
Bardzo fajnie wyglądają:) Widać że chcesz ich utrzymać w realistycznym klimacie. Ale ja by zrobił jakieś delikatne krawędziowanie na tej czarnej zbroi np. szarym no i te twarze są nadal nie rozjaśnione:)
-
Nameless
- The Better Choice

poszczegolne elementy wygladaja dobrze, ale nie graja jako calosc.
kontrasty miedzy kolorowymi ostrzami a ciemna reszta jest zbyt duzy. sprobuj chociaz skore doprowadzic do jakiego blaskomiotnego zielonego koloru.
kontrasty miedzy kolorowymi ostrzami a ciemna reszta jest zbyt duzy. sprobuj chociaz skore doprowadzic do jakiego blaskomiotnego zielonego koloru.
orki sympatyczne 
OT:
"Męska Muzyka"? Też uwielbiam Waglewskich, słuchasz "Magla Wagli" w Trójce?
OT:
"Męska Muzyka"? Też uwielbiam Waglewskich, słuchasz "Magla Wagli" w Trójce?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
Mike
Więc tylko mi się wydaje że taki kontrast jest cool?poszczegolne elementy wygladaja dobrze, ale nie graja jako calosc.
Dokładnie. Nie wiedziałem o istnieniu tej audycji, muszę nadrobić zaległości."Męska Muzyka"? Też uwielbiam Waglewskich, słuchasz "Magla Wagli" w Trójce?
Dzięki maciejrusztynowi mam vallejowe farbki do aero więc prace pójdą szybciej, do tego doszła szczurza furmanka więc będzie na co patrzeć
Podobają mi się otarcia i te dodatkowe żywe kolory na broniach
mimo że jakoś nie przepadam za ciemnymi orkami te wyglądają bardzo w porządku 
Mike rozumiem że Noby orkowe są do Twojej armii?
Mike rozumiem że Noby orkowe są do Twojej armii?