[PL] Warsztat m.ike'a

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Theotril

Re: [PL] Warsztat m.ike'a (blork)

Post by Theotril »

Fajnie.., kolczuga również wymaga dopracowania, zbyt się "świeci", jakieś cienie bym dodał
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

wszystko ładnie ale na ryj rzeczywiście musisz nałożyć wiecej jasnego. Polecam do bazowego dodawać bleachedbone albo Kommando Khaki powinno wyjść idealnie.
Mike

Post by Mike »

Próbowałem rozjaśniać białym, żółtym, bardziej zielonym. Za każdym razem wyglądali jak kopa więc dostawali brązowego washa. Nie mam pojęcia jak ich rozjaśnić, jedynym wyjściem jest chyba więcej cieni, bo to nie na mojego skilla :P
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Cienie juz są:) Teraz jasny mocno rozwodniony z glaze medium i jazda:)
Mike

Post by Mike »

Jako że deszczyk pada a trzech Waglewskich zapełnia ciszę w pokoju trochę pomazałem. Zdjęcia na szybko robione bo jeszcze konkretów wielkich nie ma. Doszedł kamuflaż na spodniach, trochę rozjaśnień na mordach (jeszcze trochę zostało), detale już nie są czarne. Oko żółtego, troskliwego misia, potraktowałem water effectem, normalnie wygląda to jak mała soczewka, naturalny blink i w ogóle ale na zdjęciu tego nie widać :(

ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Bardzo fajnie wyglądają:) Widać że chcesz ich utrzymać w realistycznym klimacie. Ale ja by zrobił jakieś delikatne krawędziowanie na tej czarnej zbroi np. szarym no i te twarze są nadal nie rozjaśnione:)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

poszczegolne elementy wygladaja dobrze, ale nie graja jako calosc.
kontrasty miedzy kolorowymi ostrzami a ciemna reszta jest zbyt duzy. sprobuj chociaz skore doprowadzic do jakiego blaskomiotnego zielonego koloru.
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

orki sympatyczne ;)
OT:
"Męska Muzyka"? Też uwielbiam Waglewskich, słuchasz "Magla Wagli" w Trójce?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Mike

Post by Mike »

poszczegolne elementy wygladaja dobrze, ale nie graja jako calosc.
Więc tylko mi się wydaje że taki kontrast jest cool?
"Męska Muzyka"? Też uwielbiam Waglewskich, słuchasz "Magla Wagli" w Trójce?
Dokładnie. Nie wiedziałem o istnieniu tej audycji, muszę nadrobić zaległości.

Dzięki maciejrusztynowi mam vallejowe farbki do aero więc prace pójdą szybciej, do tego doszła szczurza furmanka więc będzie na co patrzeć :P
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Podobają mi się otarcia i te dodatkowe żywe kolory na broniach ;) mimo że jakoś nie przepadam za ciemnymi orkami te wyglądają bardzo w porządku :)
Mike rozumiem że Noby orkowe są do Twojej armii?
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply