[PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [15.03.13 BSB ]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Mira
Zgodze sie z Szarym pod wzgledem zasiegu swiatla.
Niebieskie swiatlo zazwyczaj nie siega tak daleko, a po kolorze koncowki laski widac, ze zazy sie nie 'od wewnatrz' (w najgrubszym miejscu kamienia), tylko na samym czubku, co sugeruje IMO swiatlo raczej skupione i skierowane 'do przodu', czyli na przedluzeniu laski (jak latarka) . Mimo to oswietla bardzo mocno nasade kamienia 'do tylu'. Dlacego w takim razie tylko gorna czesc drzewca?
Nie powinno siegac az do dloni i to w dodatku z takim nasileniem.
Na plaszczu chyba bardziej realistycznie wygladalby cien laski, niz sama poswiata. Ciekawe, czy ktos probowal czegos takiego kiedykolwiek.
Tak ogolnie troche to przypomina fosforyzujace lody, ktore sie nadtopily (ksztalt kamyka w obejmie, jakby za maly) i splynely powoli as do dloni (no offence)
Oczy za to wygladaja bardzo realistycznie.
Niebieskie swiatlo zazwyczaj nie siega tak daleko, a po kolorze koncowki laski widac, ze zazy sie nie 'od wewnatrz' (w najgrubszym miejscu kamienia), tylko na samym czubku, co sugeruje IMO swiatlo raczej skupione i skierowane 'do przodu', czyli na przedluzeniu laski (jak latarka) . Mimo to oswietla bardzo mocno nasade kamienia 'do tylu'. Dlacego w takim razie tylko gorna czesc drzewca?
Nie powinno siegac az do dloni i to w dodatku z takim nasileniem.
Na plaszczu chyba bardziej realistycznie wygladalby cien laski, niz sama poswiata. Ciekawe, czy ktos probowal czegos takiego kiedykolwiek.
Tak ogolnie troche to przypomina fosforyzujace lody, ktore sie nadtopily (ksztalt kamyka w obejmie, jakby za maly) i splynely powoli as do dloni (no offence)
Oczy za to wygladaja bardzo realistycznie.
[PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...
Lepiej, o wiele lepiej. Dla mnie moze juz byc, choc wielkim fanem swiecacych oczu nie jestem za bardzo
Chyba jak na te skale, to za wielkie powierzchnie oswietlaja te oczy, ale w sumie juz sie nie chce czepiac
Dawaj dalej, bo figurka poki co - podoba mi sie.
RE: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...
wiem co mi nie lezy w tych oczach - powierzchnie oswietlone oczami maja podobna jasnosc (o ile nie sa ciemniejsze) niz niektore powierzchnie nie oswietlone przez oczy, np. czolo.
skoro czolo jest tak jasne jak oswietlone policzki, to efekt swiecenia jakos umyka...
wyglada bardziej jak makijaz
skoro czolo jest tak jasne jak oswietlone policzki, to efekt swiecenia jakos umyka...
wyglada bardziej jak makijaz

Click to see full-sized image