[PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [15.03.13 BSB ]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Rentall

Post by Rentall »

ja bym probowal
Szary

Post by Szary »

A ja raczej nie wlasnie. Bo to by oznaczalo, ze on w tej lasce to ma silna latarnie. Podalem ci po prostu przyklade, dlaczego mi ta "niebieska" reka tam nie pasuje.
Szary

Image
Galharen

Post by Galharen »

Ok, wzialem sie za poprawki i poprawilem twarz, dodalem troche fioletu, zlikwidowalem odblaski niebieskie na czole i dodalem swiatlo na karwaszu i troche na plaszczu.
Pozniej wrzuce wam fotke.
Image
Galharen

Post by Galharen »

Widac zmiane na tej fotce?

ImageClick to see full-sized image
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

ladny make-up
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Gildor

Post by Gildor »

?¹wietnie wyszed?? Ci ten efekt ??wiat??a... Wzorki na szatach sÄ? imo bardzo udane, podoba mi siÄ? r??wnie?? kolor sk??ry. Jedyne co bym zmieni?? to kolor but??w, ale to ju?? kwestia gustu. Og????em bardzo ??adne malowanko :D
Image
Mira

Post by Mira »

Zgodze sie z Szarym pod wzgledem zasiegu swiatla.
Niebieskie swiatlo zazwyczaj nie siega tak daleko, a po kolorze koncowki laski widac, ze zazy sie nie 'od wewnatrz' (w najgrubszym miejscu kamienia), tylko na samym czubku, co sugeruje IMO swiatlo raczej skupione i skierowane 'do przodu', czyli na przedluzeniu laski (jak latarka) . Mimo to oswietla bardzo mocno nasade kamienia 'do tylu'. Dlacego w takim razie tylko gorna czesc drzewca?
Nie powinno siegac az do dloni i to w dodatku z takim nasileniem.

Na plaszczu chyba bardziej realistycznie wygladalby cien laski, niz sama poswiata. Ciekawe, czy ktos probowal czegos takiego kiedykolwiek.

Tak ogolnie troche to przypomina fosforyzujace lody, ktore sie nadtopily (ksztalt kamyka w obejmie, jakby za maly) i splynely powoli as do dloni (no offence) :)

Oczy za to wygladaja bardzo realistycznie.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

dla mnie oczy ciagle wygladaja cos nie tak - ale nie umiem nic poradzic.
a palka owszem wyglada jak lodowa, ale to mi sie wlasnie podoba :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by Slawol »

Lepiej, o wiele lepiej. Dla mnie moze juz byc, choc wielkim fanem swiecacych oczu nie jestem za bardzo :) Chyba jak na te skale, to za wielkie powierzchnie oswietlaja te oczy, ale w sumie juz sie nie chce czepiac :) Dawaj dalej, bo figurka poki co - podoba mi sie.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by mahon »

wiem co mi nie lezy w tych oczach - powierzchnie oswietlone oczami maja podobna jasnosc (o ile nie sa ciemniejsze) niz niektore powierzchnie nie oswietlone przez oczy, np. czolo.

skoro czolo jest tak jasne jak oswietlone policzki, to efekt swiecenia jakos umyka...
wyglada bardziej jak makijaz
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply