na lewym zdjeciu ta kupa trawy z lewej nie wyglada zbyt realistycznie, przynajmniej ja tego tak nie odebralem.
generalnie fajna figurka, podobne malowanie do malowania Sławola
[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gildora
Fajnie, usunales molda z glowy?
na prawej fotce rozjasnil bym bardziej jego ramie, ale tak poza tym to w porzadku 

Do trawy polcem pencete .Klej nakladasz na miejsce gdzie ma byc trawa , teraz bierzesz penceta kepe trawy i obsypujesz miejsce z klejem(nie dociskaj trawy) i zdmuchujesz nadmiar
Co do malowania to spoks, ale wiesz ze najwieksze wrazenie robia bardzo silne kontrasty?
No właśnie, zgadzam się z uwagami 
Kępka trawy - do zmierzwienia;
No i kontrast ... generalnie to taki model, co mało się na nim dzieje, przez co jeśli ma być naprawdę interesujący, to warto zainwestować czas w kontrast.
Podoba mi się dół szaty, te ubrudzenie urozmaica i wygląda naturalnie.
Moim zdaniem szacie przydało by się więcej takich urozmaiceń, np. wyraźniejszego podkreślenia jej zarysu, tak by nie trzeba było doszukiwać się konstrukcji.
Podoba mi się gładkość przejść na dotychczasowych rozjaśnieniach
Kępka trawy - do zmierzwienia;
No i kontrast ... generalnie to taki model, co mało się na nim dzieje, przez co jeśli ma być naprawdę interesujący, to warto zainwestować czas w kontrast.
Podoba mi się dół szaty, te ubrudzenie urozmaica i wygląda naturalnie.
Moim zdaniem szacie przydało by się więcej takich urozmaiceń, np. wyraźniejszego podkreślenia jej zarysu, tak by nie trzeba było doszukiwać się konstrukcji.
Podoba mi się gładkość przejść na dotychczasowych rozjaśnieniach
powiedzcie mi prosze, zastanwiam sie nad jedna kwestia
Jak zastosowac kontrast wlasnie na takiej czarnej szacie ? Ale w taki sposob zeby pozostala ona czarna, a nie stala sie szarym z rozjasnieniem i cieniem ?
Jak zastosowac kontrast wlasnie na takiej czarnej szacie ? Ale w taki sposob zeby pozostala ona czarna, a nie stala sie szarym z rozjasnieniem i cieniem ?
Wiesz, dla mnie to może już tak pozostać. Podoba mi się klimat, ale jeśli chciałbyś jeszcze coś zwojować, to ja bym tylko radził dodać miejscami jaśniejsze kreski na płaszczu i to wszystko - tak jak to robią w 'EM 
Wielkie dzięki! Każdy dostał "ok"
Co do tych kresek to dam sobie spokój bo model jest do gry a ja mam co malować
Natomiast styl EM coraz bardziej mi się podoba i pomału staram się go naśladować. Może tego nie widać ale jednak
Miłego dnia!
Co do tych kresek to dam sobie spokój bo model jest do gry a ja mam co malować
Natomiast styl EM coraz bardziej mi się podoba i pomału staram się go naśladować. Może tego nie widać ale jednak
Miłego dnia!

zycze powodzenia w dazeniu do stylu em
kiedys sprobowałem pomalowac marynata tak jak oni, w niektorych swoich pracach, tzn rozjasnienia tylko na brzegach i jakos mi to nie podeszlo, chyba ze malowalem nie tak jak powinienem
ładny model. Jak malujesz czarnego ludka to nie bój się walnąć mocniej szarością na krawędziach. Chłopaki w studio EM rysują naprawdę ostrymi kreskami.
Tylko ta nieszczęsna trawa mi tu tak bardzo nie pasuje, zarówno układem jak i kolorem. Ale pewnie pomiędzy innymi ludkami w armii da radę, więc OK
Tylko ta nieszczęsna trawa mi tu tak bardzo nie pasuje, zarówno układem jak i kolorem. Ale pewnie pomiędzy innymi ludkami w armii da radę, więc OK
chyba na jakichś fotkach w temacie newsów z GW (nazgule czy coś) albo na fotkach z GD w Kolonii było takie zdjęcie, na którym było widać jak naprawdę wygląda to malowanie EM. i to są rzeczywiście ostre krechy - a jak ślicznie wyglądają na fotkach! i na stole pewnie też...