Pozdrawiam
[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Slawola
Wow świetne jako armia wyglądają znakomicie
.Życzę powodzenia z szczurkami
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
łojezu kiedyś malowałem na zamówienie Armie goblinów /// no pierdylion ludków .. potem na zielony przez rok patrzeć nie mogłem 
współczucia wyrazy z okazji malowana Armijnego
współczucia wyrazy z okazji malowana Armijnego
Heh, dzięki
Chyba Demonów było mniej więcej tyle samo kiedyś, ale tam było dużo dużych modeli...
Z reguły na malowanie armii mam plus-minus 2 miesiące, tym razem też tak miało być, ale w trakcie się okazało, żebym się nie spieszył i bardziej się postarał... No to zwolniłem... Później znów przyspieszyłem, bo się ciągnęło i wypadałoby kończyć, bo następne (Skaveny) czekają, a międzyczasie było trochę dodatkowych robótek, zmian koncepcji i nowych pomysłów klienta, dodatków i mnie to wszystko z rytmu troszkę wybijało... No i wyszło 3 miesiące z małym haczykiem. Na fotki nie zawsze mam czas, bo jak się termin przeciąga z jakiegoś tam powodu, to bywa tak, że w ostatni dzień psikam lakierem i po niedługim czasie przyjeżdża klient, płaci i zabiera zabawki
A ja wtedy siadam na D i robię "uff"... I nic mi się nie chce
Malowanie proste, ciemne dość, ale wyraźnie wyszło, kilka warstw, szybkie malowanie (termin), no ale sama robota z przygotowaniem/kąpaniem/klejeniem/czyszczeniem modeli zajmuje sporo czasu, a metale jednak muszą się chwilę pokąpać w rozpuszczalniku... Bywają dni, że siedzę cały dzień, a bywa tak, że nawet nie chce mi się pędzla do ręki brać, a nie samym malowaniem człowiek żyje przecież. A o patrzeniu na to wszystko to już nawet nie wspominam - inaczej się oczywiście patrzy, jak jest po robocie
Normalnie to jeden oddział robiłbym chyba z 2 miesiące na spokojnie na jakiś wyższy poziom, a tak to mam o wiele więcej zrobione...
Coś kosztem czegoś, wiadomo.
Kiedyś wysiądę...
Szczury mają być za to jaskrawe i z jeszcze prostszym schematem malowania (techniki), więc powinno być OK i powinienem się wyrobić. Może tym razem zrobię kilka fotek w namiocie, jak skończę jakiś oddział, czy coś... Armia na zdjęciu już jest w większości przez klienta przygotowana (konwersje, dodatki itp.), więc trzeba tylko dokończyć czyszczenie z nadlewek i innych i można jechać.
Najważniejsze to wyrobić sobie szybko patent na dany efekt, a potem jechać hurtowo - można przeżyć, choć malowanie kolejnej tarczy, pary oczu czy podstawki może człowieka troszkę znużyć... Tak odrobinę... A niektóre kolory to idą jak woda przy takich zamówieniach
Aaa, ale przypomniało mi się, że mam trochę WIP-ów przecież dla klienta
Nie wszystko jest, nie wszystko na 100%, ale coś tam widać:
Click to see full-sized image
Z reguły na malowanie armii mam plus-minus 2 miesiące, tym razem też tak miało być, ale w trakcie się okazało, żebym się nie spieszył i bardziej się postarał... No to zwolniłem... Później znów przyspieszyłem, bo się ciągnęło i wypadałoby kończyć, bo następne (Skaveny) czekają, a międzyczasie było trochę dodatkowych robótek, zmian koncepcji i nowych pomysłów klienta, dodatków i mnie to wszystko z rytmu troszkę wybijało... No i wyszło 3 miesiące z małym haczykiem. Na fotki nie zawsze mam czas, bo jak się termin przeciąga z jakiegoś tam powodu, to bywa tak, że w ostatni dzień psikam lakierem i po niedługim czasie przyjeżdża klient, płaci i zabiera zabawki
A ja wtedy siadam na D i robię "uff"... I nic mi się nie chce
Malowanie proste, ciemne dość, ale wyraźnie wyszło, kilka warstw, szybkie malowanie (termin), no ale sama robota z przygotowaniem/kąpaniem/klejeniem/czyszczeniem modeli zajmuje sporo czasu, a metale jednak muszą się chwilę pokąpać w rozpuszczalniku... Bywają dni, że siedzę cały dzień, a bywa tak, że nawet nie chce mi się pędzla do ręki brać, a nie samym malowaniem człowiek żyje przecież. A o patrzeniu na to wszystko to już nawet nie wspominam - inaczej się oczywiście patrzy, jak jest po robocie
Kiedyś wysiądę...
Szczury mają być za to jaskrawe i z jeszcze prostszym schematem malowania (techniki), więc powinno być OK i powinienem się wyrobić. Może tym razem zrobię kilka fotek w namiocie, jak skończę jakiś oddział, czy coś... Armia na zdjęciu już jest w większości przez klienta przygotowana (konwersje, dodatki itp.), więc trzeba tylko dokończyć czyszczenie z nadlewek i innych i można jechać.
Najważniejsze to wyrobić sobie szybko patent na dany efekt, a potem jechać hurtowo - można przeżyć, choć malowanie kolejnej tarczy, pary oczu czy podstawki może człowieka troszkę znużyć... Tak odrobinę... A niektóre kolory to idą jak woda przy takich zamówieniach
Aaa, ale przypomniało mi się, że mam trochę WIP-ów przecież dla klienta
Last edited by Slawol on 14 Apr 2010, o 22:15, edited 1 time in total.
KLASA! A goblinki półtora klasy... Że też nie pofatygowałeś się o porządne fotki....
Rzadko się trafia TAKA atrakcja...
Rzadko się trafia TAKA atrakcja...
Naprawdę takie fajne? Tam jest kilka warstw i trochę washów tylko... 
Tak, to Lammasu
Obiecuję w takim razie, że Skavenom porobię lepsze zdjęcia
Aha, zrobiłem edytę, bo zauważyłem, że fotka z trzema herosami nie wchodziła - "nawiasówka" w linku do fotki
Tak, to Lammasu
Obiecuję w takim razie, że Skavenom porobię lepsze zdjęcia
Aha, zrobiłem edytę, bo zauważyłem, że fotka z trzema herosami nie wchodziła - "nawiasówka" w linku do fotki
Duuuuzo ich:D:D
Mega szacun!
Bardzo podoba mi sie jak na zdjeciu prezentuja sie Krasie chaosu.
I fajoska skrora na snotlingach (?) z purpurowymi koncowkami (chociaz juz same purpurowe cusie troche mniej, bo sa niebezpiecznie blisko rozowego u mnie na moniaku, a mam alergie na ten kolor;p)
W sumie wiecej co pisac nie wiem, bo przytlacza mnie ogrom projektu:D
Mega szacun!
Bardzo podoba mi sie jak na zdjeciu prezentuja sie Krasie chaosu.
I fajoska skrora na snotlingach (?) z purpurowymi koncowkami (chociaz juz same purpurowe cusie troche mniej, bo sa niebezpiecznie blisko rozowego u mnie na moniaku, a mam alergie na ten kolor;p)
W sumie wiecej co pisac nie wiem, bo przytlacza mnie ogrom projektu:D
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Dzięki 

Edit: a te gobliny to załoga od Spear Chukki z O&G.
Ja też mam alergię i zapewniam, że to tylko Liche Purple z białymMarta wrote:...(chociaz juz same purpurowe cusie troche mniej, bo sa niebezpiecznie blisko rozowego u mnie na moniaku, a mam alergie na ten kolor;p)
Edit: a te gobliny to załoga od Spear Chukki z O&G.
Last edited by Slawol on 16 Apr 2010, o 19:20, edited 1 time in total.
Twardy rdzeń ???Flameon wrote:Hardcore
no od siedzenia nad taka chmarą judków zatwardzenia dostać można ....