Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
zulus wrote:Kurde, Jerzyk jak Ty to robisz, że Twoje rozjaśnienia są delikatne, a jednak dobrze widoczne? Modele rzeczywiście w Twoim stylu i bardzo dobrze, bo strasznie fajnie wyszly. Delikatne obicia też bomba
Nic nowego nie wymyśliłem, to tylko layering. Akurat w tych modelach głównie cieniowałem w dół, mniej w górę. Baza była jasna (Iyanden Darksun), więc zajmowałem się głównie budowaniem cieni. Zauważyłem że właśnie w Twoich modelach brakuje trochę kontrastów. Wypróbuj mocniejszych rozjaśnień, nawet gdyby nie miało być super płynnych przejść.
zulus wrote:PS. Mam nadzieję, że na tegorocznym Hussarze będzie okazja zobaczyć osobobiście coś Twojego
W tym roku wyjątkowo nie byłem na MOI, więc może wybiorę się na Hussara. Zależy czy będę miał czas aby pomalować coś godnego na tak szacowną imprezę
Jako odskocznię od wszelkiej maści spejs marinsów zafundowałem sobie Toktiena, chaośnego krasnala od Enigmy. Jak każda figsa z tej firmy, malowanie to była czysta przyjemność. Z kolorami poszedłem trochę po bandzie - miało być wesoło i kolorowo (a przynajmniej bardziej niż zwykle u mnie). W końcu chaos zobowiązuje
Faktycznie niestandardowy dobor kolorow, ale nawet to gra ze soba. Nie jest nudno. Szmatka jak i skorzane naramienniki przyciagaja oko. Podstawka mi nie przeszkadza i pasuje.
Wydaje mi sie ze ostrze jest troche dziwnie pomalowane, niby NMM ale chyba caly ten swiatlocien powinien byc inaczej zrobiony? Ekspertem nie jestem, ale mam jakies taki odczucie. Moze uda mi sie znalezc na Cmon'ie jakis przyklad.
Dzięki. A teraz coś zupełnie innego niż poprzednie prace Marneus Calgar w wersji clasic. Mam wrażenie małego deja vu... No nie, tym razem szmatka jest w innym kolorze
1. Paluch na lewym power fiście czarny.
2. Srebrny NMM tym razem wydaje mi się być bardziej szary, niż zwykle. Ale może to kwestia zgaszonego zdjęcia.
3. Sznurki na napierśniku słabe. Po prostu słabe; w porównaniu z delikatnymi kreskami tutaj mamy plamy farby.
I to chyba tyle. Styl i jakość to już Twoje znaki rozpoznawcze
I w prawym bucie też Przed Twoim wzrokiem nic się nie ukryje...
Taki już ze mnie rzep
Foty wcięło tak przy okazji...
JerzyK wrote:Teraz na zdjęciu widzę że laskę ma trochę krzywą.
Nie tak strasznie.
JerzyK wrote:Tak na marginesie - te stare figsy mają coś w sobie...
Mają, ale ja wolę jeszcze starszego Tiguriusa, niż tego
Odnośnie malowania: zlecenie to zlecenie, ale ponarzekać można. Jest blado i dla mnie osobiście - nudno trochę, a to za sprawą słabszych cieni na jasnych szmatach... Błękitu sztandaru to ani przyszyć, ani przyłatać. Bardzo ładne złoto