[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Maru »

Demi_morgana wrote:wierzyć się nie chce że to metaliki :shock:
no bi to takie dziwne metaliki .. w zasadzie NMM .. na żywo łatwiej zczaić o co chodzi :P
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Auuuuuuu!Bohun !REWELACJA !
ToMaZ
Expects too much, too

Post by ToMaZ »

paintpot bases rock! :metal:

;)
---ToMaZ---

Try honesty...
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A ja się będę czepiał. Bo tak! :twisted:

Terminator - to z Cullna konwersja, nie? Dobry jest! Chociaż nie wiem, czy mi się topór podoba, pokażesz inne ujęcia? ;) No i świetna twarz!

Karandras - kitka z tyłu jest o wiele gorzej wykonana, niż z przodu. Nie ma gładkich przejść, metaliki są niestaranne, słabo są rozdzielone poszczególne "kosteczki"... te 4 metalowe rurki są zwykłe bardzo.

Ork - widok od tyłu - aminicja na kijku ma słabszy darklining, niż reszta modelu, przez co sprawia to wrażenie niestaranności.

Ulrik - technika jest super, ale dość monotonnie pomalowany model. Wolałbym osobiście złoto na obiciach i okuciach. Wszystko jest w odcieniach szarości i zgaszone, ale jednak brakuje jakichś "eye-catching momentów" na tym modelu. Mało jest elementów żywszych i spinających całość ze sobą. Można z nich wymienić jedynie nakolannik oraz klejnot na plecaku. No i czaszkę. Za to za futro masz owacje :clap:

A ten ostatni dziko-minotauro-pancernik jest świetny! Super mordę ma, świetnie ją pomalowałeś. A te Twoje metaliki mieszane ze zwykłymi farbami też mi się podobają :clap:

I tyle z czepiania się :D Pęknięcia są coraz lepsze, bardzo realistycznie wyglądają. A podstawki z nakrętek starszych farb są sympatyczne, widziałem kiedyś już kilka takich, ale Ty je malowałeś dodatkowo :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
SexRocket

Post by SexRocket »

w sumie to kolejne poklepanie po ramieniu i pochwaly nic nowego nie wniosa ale szukalem ze szklem powiekszajacym i nie moge znalezc nic na co mozna by bylo pomarudzic :P
A ten pomysl z zakretkami bede musial kiedys wykozystac :D
Flameon

Post by Flameon »

Wszystko już chyba zostało powiedziane ;)
metaliki miażdżą ;)
Bohun

Post by Bohun »

Dzięki za komentrze :D Zgadzam się zarówno z pochwałami jak i z krytyką :roll: 8)

Pewnie, że nie są takie do końca staranne te starocie, ale robiłem je trochę na pół gwizdka, bo za mniejszą niż zwykle kasę od figurki i miałem na nie mało czasu. Klient robi wielką dioramę na której umieszcza mnóstwo tych starych modeli, wszystkie na zakrętkowych podstawkach :wink:

Co do metalików, to efekt końcowy jest bardzo matowy, znacznie bardziej niż NMM, są też dużo "miększe" od przeciętnego NMM, wszystko jest tu robione glaze'ami, dlatego brak ostrych rozjaśnień rodem z NMM, bo jest to po prostu Mitril Silver/Liquid Silver z mnóstwem glaze'ów (głównie White Glaze w najmocniejszych rozjaśnieniach)

Załączam skończonego Goblina. Teraz chyba lepiej będzie widać jak skonstruowany jest ten model 8)

Napiszcie co o nim sądzicie!

[rimg]https://img510.imageshack.us/img510/839/foruml.jpg[/rimg]
kacpero

Post by kacpero »

ja mysle ze mi sie bardzo podoba :) dwie uwagi: na drugim ujeciu rogi wygladaja dziwnie (zwlaszcza prawy) - jakbyc wlozyl w nie nieco mniej czasu :).. uwaga druga: lewa stopa nie styka sie do konca z podstawka (?)
poza tym super.. bardzo podobaja mi sie te nietypowe metaliki, mam nadzieje ze bedzie kiedys okazja zobaczyc je na zywo :) fajnie zrobiles krew..
podstawke sam wyrzezbiles czy to gotowiec?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

jesteś coraz bliższy mono palety na modelach

ech te gobliny do confry ..... teraz takich nie robią ...
co przypomina mi Cukra i jego Midnor
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Maru wrote:co przypomina mi Cukra i jego Midnor
LINK!!! :pray:
Image