[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kuzyn

Re: [PL] Warsztat Szczurka

Post by Kuzyn »

szczurek_ wrote: p.s-jakie glazy oprocz ciemnego brazu i czarnego proponujecie na styrany pancerz pana z przydka twarza :?: :wink:
zależy jaka kolorystyka, ale mogą być fioletowe, granatowe, czerwone jakie tylko sobie zażyczysz :D

Peace!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Jeszcze raz wielkie dzieki z aprzechowanie Jon :D

Mój aparat nie jestem wstanie zrobić dobrych fotek :wink: Może to przez ilosc metalików :?: :doh:

ImageClick to see full-sized image

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

szczurek_ wrote:Mój aparat nie jestem wstanie zrobić dobrych fotek...
Myślę, że jest(eś)... ;) Właściwie to wina aparatu, czy Twoja? :lol: Nie tylko metaliki kiepsko wyszły na fotkach.

Model miałem okazję zobaczyć w Warszawie na Hussarze, to i powiem, co pamiętam:

- metaliki są dobre, ale troszkę nudne... Brak mi tutaj jakichś niuansów kolorystycznych (spajających pancerz z płaszczem na przykład), które by wzbogaciły jakoś taką ilość żelastwa...,
- płaszcz jest z innej bajki... malowany ładnie, ale nic a nic mi tutaj nie pasuje... W sumie już można się do Twojego malowania przyzwyczaić, Miętusie ;),
- podstawka niezła, ale szkielet zlewa się z ziemią... albo odwrotnie...,
- złotym metalikom też trochę brakuje końcowych szlifów, czyt, rozjaśnień

Poza tym jest starannie i czytelnie. Ale fotki są niezbyt udane.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Na tych juz cos chyba widac :wink: lepszych raczje nie dam rady zrobic :wink:

Image
Marek

Post by Marek »

Starannie pomalowane, ale zbroja mi nie bardzo sie podoba - metaliki jakies takie nijakie.
Chyba brakuje wyraznego oddzielenie elementow pancerza od siebie, mocniejszy cien pod plytami
i rozjasnione krawedzie. Poniewaz rozjasniales do czystego srebra, moze sprobowac zmieszac srebrny z bialym dla koncowych refleksow, albo uzyc innego koloru (pancerz powinien odbijac kolory z "okolicy").
Plaszcz fajny, kolorowy, ale tez obkrawedziowalbym kazdy guzek ciemniejsza farbka, zeby je jeszcze bardziej uwypuklic, poza tym na kazdym jasna kropeczke dla rozjasnienia.

A tak poza tym, to skad wziales helm? Wydaje mi sie ze mam te figurke w pudle i nie ma helmu tylko gola glowe. Chyba z Avatar Miniatures?
*** de gustibus non est disputandum ***
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a nie jest tak że były 2 głowy do wyboru?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Wojto

Post by Wojto »

Całkiem ładna figureczka .Nie pasuję mi ten śnieg na pelerynce .Na podstawce jest go trochę [coś jak roztopy ] a pelerynka ma go dość sporo , IMO nie trzyma się to "kupy" .Metaliki nie mają wyrazu , choć nie wyglądają źle .Płaszcz całkiem fajny , zrobił bym w jego kolorze rękojeść miecza , figurka lepiej by się komponowała .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Marek

Post by Marek »

mahon wrote:a nie jest tak że były 2 głowy do wyboru?
Moze... juz nie pamietam. Ja na pewno nie mam helmu w komplecie,
wiec jesli masz racje, to trzeba bylo wybierac miedzy lepetynami przy kupowaniu.
*** de gustibus non est disputandum ***
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

to możliwe
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

Mlaowalem ta figurke juz 2 razy i zawsze mialem 2 glowki do wyboru w blisterze :mrgreen:

Nie pasuję mi ten śnieg na pelerynce .Na podstawce jest go trochę [coś jak roztopy ] a pelerynka ma go dość sporo , IMO nie trzyma się to "kupy" .Metaliki nie mają wyrazu , choć nie wyglądają źle .Płaszcz całkiem fajny , zrobił bym w jego kolorze rękojeść miecza , figurka lepiej by się komponowała .
Snieg robilem rano przed ko9nbkursem .W sumie jestem zadowlony z plaszczyka (wewnetrzna i zwnetrzna strona- bez nalozenia sniegu ).Reszte przyznaje sie bez bicia robilem na szybko zeby zdazyc w noc przed konkursem :wink: Mam nadzieje ze nastepne prace beda lepsze :wink:
Image
Post Reply