[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Warsztat Szczurka

Post by Nameless »

Rainbow Angels, taki nowy zakon...
oczojebny strasznie ten champion. jak tobie to pasuje - git, to twoja figurka. ja na to patrzec nie moge, choc z uznaniem przygladam sie gladkosci malowania.
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

spoko, ma już nowe farby! :twisted:
ale tylko do żółtego NMM :mrgreen:

Generalnie strasznie zwalilem przez ten NMM bo gdybym mial odpowiednie farby to i kolor bylby nieco inny ,a nie cytrynowka :wink:

p.s-Moge tylko zdradzic ze aktualnie siedze nad predatorem :D Trafilo mi sie fajne zlecenie tzn. zleceniodawca chce ta figurke
w filmowych barwach czyt. zgnila zielen jakies przebarwienia na pysku ,dobre metale mocno przechodzone i skromna techniczna podstawka ... aktualnie katuje wlasnie podstawke ... zobaczymy jak to wyjdzie :wink:

ImageClick to see full-sized image
Image
Marta

Post by Marta »

przeciagnij paroma glazami ta cytryne i powinno byc si - ladnie jest gladko wiec wartoby uratowac ten element
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

nie no predator fajny jest (tylko nie jagódki w śmietanie albo malinki z mięta .. )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Taki mały wip :wink: Zastanawiam się jeszcze które ze śmieci z ostatniej foty wylądują na podstawce :wink: Jakieś pomysły :?:

Image
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Tak, ja mam kilka, bo bardzo lubię robić podstawki po pierwsze ja bym zrobił tak :

-tam gdzie zostało ci wolne miejsce na dole wytnij czarną część i zostaw sam rant, a od spodu przyklej kawałek plasticcardu. Wtedy będziesz miał więcej miejsca. Z pionowej ścianki daj rurę z której coś się wylewa. Na dół daj troche bitsów i niech ta wylewająca się substancja zaleje podstawkę aż do rantu. Zrób jakąś półprzezroczystą zielonkąwą wodę z żywicy(kiedyś Demi polecał z firmy Andrea). A na górze daj jakieś śruby, siatkę, blachę cokolwiek żeby tak płasko nie było! :D I ciśnij dalej!

Peace!
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Wow, ale fajne "śmieci" na podstawki! :D tez muszę wykombinować takie :D

to na napisał Captivus od wycięciu podstawki i zostawieniu samego ranta to super pomysł :) wtedy dużo można zmieścić :D
ja bym zrobił tak jak napisał Captivus, tylko dodał na tą rurę kratkę przez którą przelewa się woda, maź, plazma jakaś :) taki kanałek.

Coś jak to :)

Sorka za painta, ale to o 7 rano robiony projekcik taki :) oczywiscie wrzuć coś co pływa w tej wodzie, bedzie fajnie wyglądało na pewno :)
Powodzenia! :D
Wojto

Post by Wojto »

Popieram pomysły przedmówców .Tam gdzie stoi figurka mógł byś na podłogę dokleić taką blachę:

Na tej kratce możesz zaczepić jakieś śmieci , jak fragmenty torebek no i inne syfy które są unoszone przez pęd tej zielonej mazi .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

szczurek_ wrote:w filmowych barwach czyt. zgnila zielen jakies przebarwienia na pysku
czytaj: turkusowy z malinowymi przebarwieniami na pysku :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

@Camelson ,Captivus

TAk zrobię ale to przy innej figurce (wlasnie idzie do mnie paczuszka z FW :twisted: ) ,wielkie dzieki za dobry pomysl .NIestety zleceniodawcy niespodobala sie ;) chcialby bardziej plaska :wink: Jak na oryginalnej focie . Nasz klient nasz pannnn ... :wink:
czytaj: turkusowy z malinowymi przebarwieniami na pysku :lol:
Nie bedzie tak zle ;)

p.s-jakie glazy oprocz ciemnego brazu i czarnego proponujecie na styrany pancerz pana z przydka twarza :?: :wink:
Image
Post Reply