[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
dead

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by dead »

kurde te dzezejle az sa za ladne jak na skaveny :( (nadawalyby sie jakosciowo na hajelfy :P).
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

to co? znowu mamy przestać gadać o figurkach i zejść na temat Dżoanny? :shock:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

Lepiej Dżoany niż Bibera :P
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

szy szy .. Neimless już zmoderował jeden temat dokumętnie (nie napisali o tym jeszcze na Pudelku - niedopatrzenie)

a BTT - te szczury z miotaczem - zrobiłeś na nich OSL ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Narazie to ja dopiero szatę malować jednemu skończyłem, a osl'a nie ma i nie będzie bo:
1. Efekty specjalne rezerwuję na 4 level :D
2. to staroedycyjne modele i nie ma w nich żadnego płomienia, a rzeźbić sam nie będę ;)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a wiesz ja sie pytam bo na szczurach sie nie znam a światło to u mnie podstawa :P - jak niema to muszę wymyślić :P
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Światło super jest, ale w tym wypadku nie mam ochoty się wysilać :D ale mam jeszcze trochę modeli w planach, pewnie na niektórych osl się pojawi ;)
gimiak

Post by gimiak »

Ładne, ładne. Szczególnie podoba mi się pukawka.
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
Flameon

Post by Flameon »

Tak wiem, miały być dalsze szczury. Ale nie chce mi sie jednemu teamowi robić zdjęcia a kolejnego jeszcze nie skończyłem gdyż grypa zwaliła mnie z nóg.
Ale za to skończyłem sztandarowego :)
Wiem, bardzo wiele elementów powinienem pomalować lepiej, dodać więcej pierdół, i w ogóle lepiej sie postarać ( zwłaszcza przy złocie ) ale nie mam ani siły, ani ochoty, ani motywacji ( zwłaszcza ,że wykonałem ten model za 1/3 mojej obecnej stawki ) więc niestety model pozostanie taki jaki jest. Cieszę się ,że nareszcie go skończyłem i nie będą mnie już więcej męczyć wyrzuty sumienia ,że nadal go nie skończyłem, dzięki czemu będę mógł z większym spokojem zająć się innymi modelami ( np. Skavenami które zamówiono u mnie również dawno temu )
Mam nadzieję ,że mimo wszystko w miarę wam się podoba ;)
ImageClick to see full-sized image
https://www.coolminiornot.com/267086
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Zacnie!
Podejrzewam, że zamawiający i tak dostanie więcej w stosunku do tego co zapłacił ;)

Sztandar jest najlepszą częścią modelu, to własny freehandy czy taki "made by GW" ?
Bardzo równo i fajnie go pomalowałeś, jest to centralna część modelu przynajmniej wizualnie.
W takich modelach "nie na makasa", jak musisz się zmusić do tego, aby malować szybciej i nie do końca tak jak lubisz, to warto właśnie złapać focusa na jedną rzecz,
która wyróżnia i definiuje model, coś co wygląda lepsiej od reszty. To tylko moje zdanie, ale myślę, że ci się udało to zrealizować.

Jeśli chcesz ożywić trochę całość, to jedyne co bym poprawił/dodał, to może - albo świecące gory red oczy w tej wnęce w kasku(wiem! w takich miejscach się to chu..szczo maluje)
albo większy highlight na czole albo jaśniejsze krawędzie pod oczami. Wówczas również ryj tego pokręceńca będzie przykuwał uwagę, glorię i chwałę ;)

a Ty dostaniesz +2 do prestiżu he he.

Podoba się mnie, oby tak dalej!

Ps. Dżołena nie jest do cytowania, Dżołena jest do cycowania i taki ma zawód..... ju noł.... Flameon "widzę w tobie potenszyl"
Post Reply