[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by sea.man »

Mama troszkę mieszane uczucie jak patrzę na ten model (prosto z imageshack`a).
Podoba mi się ikona Khorne`a, a krew i czaszki wyglądają bardzo fajnie. Niestety jest to jedyny element, który przyciągnął moje oko. Jeżeli jest to na stół to chyba powinno być trochę bardziej kontrastowo, a tutaj wygląda jak czerwony w niektórych miejscach przyciemniony czarnym/brązowym. To samo tyczy się złotego, a łańcuch wygląda jakbyś w ogóle zapomniał o nim po nałożeniu bazowego koloru. Jeździec wyszedł jeszcze słabiej, ponieważ sam model nie ma wielu dodatkowych elementów, a te które ma (rogi i bąble) zostały potraktowane po macoszemu. Niby na tych rogach jest widać na końcu jakiś szary, ale ciężko to dostrzec na zdjęciach a co dopiero na stole.
Tak duża podstawka, tyle miejsca, a tylko zwykła skałka?
Jestem na nie. Mimo, że figurka jest na stół do grania, to i tak można było troszkę bardziej się postarać, a inne twoje prace biją ją o głowę.
No ale skoro umieszczamy tutaj zdjęcia, prosimy się o krytykę ;-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
szczurek_

Post by szczurek_ »

Trochę razi niestaranność :wink: Mogłeś się bardziej postarać ,a wydaje mi się ,że za szybko chciałeś go skończyć :P

Na plus :
-Z pewnością sztandar (Chociaż czaszki trochę po macoszemu potraktowałeś :wink: )
-Złoty ... szczególnie na elementach z głębszą rzeźbą (Nogi i zadek)
-Fajny kolor jeźdźca .Podoba mi się pomysł rozjaśniania tym pomarańczem(?)

Na minus :

-Strasznie biedna podstawka ...Ja bym jeszcze rozjaśnił biały i dał kilka glejzów/washy (jakieś brązy ,zielenie ,czerwienie... ) + jakaś roślinność by się przydała czy inny akcent na podstawce (czaszki ,tarcza ... cokolwiek :wink: ) .

-Mocniej powyciągałbym niektóre powierzchnie np: pancerz "pieska" .

-Niestaranność

p.s-Nie mogłeś mu jakiś normalnych rogów zrobić :mrgreen:
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Za malo konrastu, jakbys go teraz bejca potraktowal to bys zobaczyl jak fajnie cienie mozna rozlozyc.
Wyglada troche jakbys na kolor bazowy walnal washa i wsio.
Co do starannosci to pewnie niebawem przyjdzie, tylko malu i maluj:)
A skalki potraktuj roznokolorowymi washami.
Flameon

Post by Flameon »

Złote elementy i głowa nosorożca wyglądają bardzo fajnie, ale sam model jest bardzo słabo scieniowany, przydało by się podkreślić brzegi elementów itp. ;)
IRKUCK

Post by IRKUCK »

sztandar nawet ciekawy, ale pozostała część, czyli juggernaut i demon wyglądają za jasno, brakuje jak głębi?
trochę jak by model przed wrzuceniem do bejcy... przydało by się jakoś go wycieniować, nogi nie są takie złe ale na większych powierzchniach brak tego czegoś :p
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Ok ogolnie to fajne, ale : nie podobaja mi sie zeby pieska ( daj jakas rdze czy brud, bo wyglada jakby je po kazdej bitwie szczotkowal :D ) oprocz tego mozesz jeszcze : dodac rdze, i imo musisz w to jakiegos washa wpuscic.czarny albo moze brazowy.w ktorkim czasie poprawi to efekt wizualny figurki ;) podstawka taka do gry, mozna by dac jakas lawe czy cos no ale to juz nie konieczne ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

poza ikoną (całkiem udaną) wygląda jak tabletop oczekujący na bejcowanie. a miało być coś więcej?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Kurcze on jest taki płaski jak na fotce. Używałem armor washa od P3 + khador red base i ten wash się świeci jak nie powiem co. Jest przyciemniany do czerni, co może wydawać się dziwne i nieprawdopodobne po obejrzeniu tego zdjęcia (ustawiłem jeszcze automatyczny kontrast w gimpie co jeszcze bardziej sprawiło że te cienie jakby mniej widoczne się stały). Strzelę nową fotkę jak uporam się ze wszystkim i ja kupię jakiś matowy lakier.
Dzięki za komentarze.
Co do podstawki, klient chciał "pustkowie chaosu" i kategorycznie nie zgadzał się na nic innego.
W rdze jakoś nie chce mi się bawić, to nie miała być praca na jakimś wyższym poziomie, do gry ale lepiej od szeregowców.
Jestem z tego zadowolony ale fotki nie mogę cyknąć odpowiedniej, kupię lakier to bardziej sensownie będzie można to ocenić.

Zaraz Wam wszystkim kliknę "okej" ^^

Miłego dnia!
Image
loler

Post by loler »

sam jeździec ze sztandarem wygląda porządnie. za to piesek monotonny, a przy tak dużym modelu można się trochę pobawić. Myślę że jakbyś mu rozjaśnił krawędzie bardziej i dodał jakieś roślinki na podstawkę to model by bardzo dużo zyskał.
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Dalsze rozjasnienie pojdzie albo w rozowy albo w pomaranczowy, czyli kiepsko :) przyciemniaj go :)
Image
Post Reply