[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Maru »

Yo raps Pimp my Tank ..
i heard you like gren tanks - so dog we put green in your green tank so now it is reay green

:P
a ma podwozie na podnośnikach i zestaw bumboxowy + playstacion Vita dla każdego Green Marina ?? :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Ctan

Post by Ctan »

Nameless wrote:genialne oswietlenia na tych potrojnych reflektorach, swietny zardzewialy metal z tylu.
ale kolorystyka i szlaczki odsylaja ten model na polke w zabawkowym ;) gdzie miedzy Bionicle a Hero Factory.
To prawda :D Ale myślę, że idealnie wpasuje się w kolekcję salamander (salamandrów?) klienta bo też ma takie cukieraśne czołgusie :)
Slawol wrote:Widzę, że w ruch poszły krzywiki i aerograf :) Artystyczne esy-floresy, jednak trochę bez pomysłu mi się wydają...

Następny w kolejce będzie pojazd malowany w True Fire a'la Mike Lavallee? ;)

Podobają mi się zapalone światła, ale myślę, że te snopy przy samych źródłach mogłyby się łączyć w jedną jasną plamę, bez tych kresek, a potem dopiero rozchodzić się oddzielnie. Takie tam czepianie się... :P

Czerwone wizjery dla mnie trochę zbyt cukierkowe, a niektóre napisy na elementach mniej staranne od innych.

Ale ogólnie to miły dla oka widok :clap:
No do końca nie miałem pomysłu na te płomienie i wyszła taka kaszana w niektórych miejscach, że aż wstyd. Z drugiej strony to pierwsze podejście do takich małych powierzchni z mini krzywikami i uważam, że nawet się udało :D Kupię sobie ten samolocik dark eldarów i może tam będzie lepiej.
Wiem, że to smutne, że musiałem ciąć jakość i nie wszędzie się przyłożyłem ale to było podyktowane zamożnością klienta i ramami czasowymi.
mahon wrote:Cieszy oko! Czy ma 40kowy klimat? Nie. Ale mi to tam nie przeszkadza.

Wygląda bardziej jak limuzyna jakiegoś Gangsta Pimpa niż czołg.

Widzęże aerograf poszedł na full wypas - i słusznie. Wychodzi ci to, to po co się hamować?
Na początku plan był trochę inny niż taka cukierkowość ale zacząłem cośtam pryskać i fajnie się to robiło to już poleciałem po całości :mrgreen:
Maru wrote:Yo raps Pimp my Tank ..
i heard you like gren tanks - so dog we put green in your green tank so now it is reay green

:P
a ma podwozie na podnośnikach i zestaw bumboxowy + playstacion Vita dla każdego Green Marina ?? :)
Sam bym tego lepiej nie opisał, ma pełną hydraulikę w podwoziu - podskakuje, subwoofery z na pace, disko kulę w śroku :mrgreen:
Image Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ctan wrote:ma pełną hydraulikę w podwoziu - podskakuje, subwoofery z na pace, disko kulę w śroku :mrgreen:
Kris Kross - "Jump"

Pamiętacie ze szczeniackich lat? :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

tia wtedy był jeszcze MC Młotek , Technotronic no i Snap
a i bym zapomniał Dr Bałwan i jego it my Whife .. czy jakoś tak :P
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Same klasyki podałeś, było tego sporo jeszcze. Kto się na tym nie wychował... :)

MC Hammer i "Kanciasty" :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Ctan

Post by Ctan »

łoooooooo.... ja też coś od siebie dorzucę ;D
scatman i jego diblidlablodabladoboboboboalalboabob czy jakoś tam, aqua i barbie girl, mr. president i letnie hity... teraz tak siedzę i sobie przypominam ale to całej nocy by nie starczyło :mrgreen:
Image Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o przypomniało mi sie dlaczego ten kawałek Kris Crosa był o Rowerze
"Wigry Wigry Wigry 3 !" :bonk: :bonk:
tia przekręcanie tekstów utworów - jedno z moich ulubionych zajęć :)
mr. president

o a to to nawet lubiłem - jak to tam było Cocojumbo ?? cz jakoś tak

to mi sie jakoś wiąże z Starym Total Rectal z Ermim .... i tym że będze nowy z Colonem Farelka i Anorektyczka z Underwera i siłami Cerberusa z Mass Effect :roll:

o lol Był jeszcze "Rednex" samo wyskoczyło na Twojej Tubie jak wpisałem Cocojumbo :P i wyskoczyło "Cotton Eye Joe" (Damn you Auto corect :P )
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Slawol wrote:MC Hammer i "Kanciasty" :D
ja tylko zauwaze, ze to z cala pewnoscia bylo "pienc ciastek"!
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Tak, racja, u mnie na osiedlu obie te wersje fruwały najczęściej :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

szczurek_

Post by szczurek_ »

moze juz bylo ...to dokladnie ten model ?

https://www.forgeworld.co.uk/Warhammer-4 ... ILLES.html

Sam ostanio myslalem o zakupie czolgu i akurat dokladnie ten chodzil mi pod glowie :) Jak z odlewem i ogolnie na zywo ? Samo malowanie efektowane (sama kolorystyka zupelnie mi nie pasi) ale wzorki na pancerzu i swiatlo ... technika naprawde :clap:
Moderator says:
Zgodnie z prośbą utworzyłem nowy temat do dyskusji tutaj. Have fun :)

--Sławol
Image
Post Reply