[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
kacpero

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by kacpero »

fajny klimat ma ta scena.. ..grzybki wygladaja bardzo sugestywnie :) przyczepie sie do roznic w malowaniu alicji oraz 'tla'.. widac ze oba elementy byly malowane osobno.. alicja jest w kolorystyce nocnej, zimnej.. a otoczenie juz zupelnie inne!
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
przemo

Post by przemo »

Ja bym poszedł w kierunku nasycenia barwami podstawki i wyszarzenia okolic Alicji. Wg mnie efekt może być super!
Marta

Post by Marta »

przemo wrote:Ja bym poszedł w kierunku nasycenia barwami podstawki i wyszarzenia okolic Alicji. Wg mnie efekt może być super!
Też podoba mi się ten pomysł. Chyba tak spróbuję rozwiązać ten temat.

pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Tak, Alicja i podstawka to dwie różne sprawy :) I widzę, że grzyby są ciemniejsze. Dobre są, podobają mi się. To fotka, czy poprawka malowania?

Zauważyłem, że różnica pomiędzy Alicją i bazą wynika z tonacji (Amerykę odkryłem!). Podstawka to głównie kolory brązowy i beżowy, natomiast Alicja to odcienie szarości i tutaj przydałoby się coś z tym zrobić: albo Alicji dodać koloru (np. skórę zabarwić odrobinę) albo podstawkę (lub ścianę) zgasić szarościami w paru miejscach.

Można też oczywiście zostawić mniej więcej tak jak jest i też źle nie będzie, ale w takim razie przychylam się do propozycji przema, żeby trochę podstawkę podkręcić. Chociaż odrobinę zespolić figurkę z bazą.

P.S.
Kicacz jest rewelacyjny :mrgreen:
A samą Alicję to już teraz widzę na tym fragmencie bruku pod latarnią i w świetle księżyca ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Slawol, nic nie przemalowywalam w okolicy grzybkow, po prostu slonce dzisiaj nie swiecilo.

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Kolejne próby walki z Alą, chyba raczej nieudane. Powoli tracę serce do dłubania w tym modelu.

ImageClick to see full-sized image

WIP kurdupla, w zasadzie nic nie jest skończone, najwięcej pracy czeka mnie przy skórze i freehandzie, który dopiero zaczęłam szkicować.
Nie wiedzieć czemu niebieski świeci mi się przeokrutnie (nota bene jeden z moich mniej lubianych kolorów, który w końcu postanowiłam ujarzmić), będę go na końcu psikać matowym lakierem. W prawym górnym rogu widać jakiej mniej więcej wielkości jest figsa, po przyłożeniu jej do ekranu.

ImageClick to see full-sized image

peace
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Kuzyn

Post by Kuzyn »

alicja jak dla mnie jest pomalowana bardzo ładnie... ale pod ziomwo-nocny klimat :oops: ta podstawka pomimo że dobra i ta figurka pomimo że dobra niestety do siebie się nijak nie mają :( Może dobrze byłoby zrobić wokół niej troszkę śniegu, żeby się wydawało że przychodzi własnie z jakiejś mroźnej krainy? Albo skupić wzrok na niej poprzez przyciemnienie terenu wokół niej, tak by wiało od niej mrokiem? Może coś w stylu dementorów z Harrego Pottera? :bonk: jak tu --> https://www.youtube.com/watch?v=49vubCGIrII od 1:50?

Peace!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:Kolejne próby walki z Alą, chyba raczej nieudane. Powoli tracę serce do dłubania w tym modelu.
Eeee tam - a co jeszcze chciałabyś poprawić? Ja już więcej w sumie do dodania nic nie wiem, więc jeśli nie dodajesz pnączy i innych bzdetów, to może już tak pozostać, wyszło bardzo ładnie. Atmosfera jest, Alicja skupia na sobie wzrok bardzo mocno. A tak w ogóle to chyba trochę inaczej jest ustawiona teraz na tym zdjęciu - to zamierzony efekt przy sprawdzaniu kompozycji, czy przypadek? :P

A ten Dodgy Drexel to naprawdę mały model jest. Niebieski aż tak źle wcale nie wyszedł, ale jedną uwagę mam: środek płaszcza z tyłu - tam pomalowałaś "na skos" cień, a myślę, że korzystniej wyglądałoby łagodniejsze przejście. Po prostu rozmyj odrobinę tę krawędź i tyle wystarczy, bo tam chyba nie ma załamania materiału, nie? :) Z tego, co sobie pooglądałem na surowych modelach, to jest tam tylko zagłębienie - "dołek", więc wyżej można by już jaśniej pomalować fałdę.

A skoro to WIP, to czekam, co tam dalej wymalujesz.
Marta wrote:W prawym górnym rogu widać jakiej mniej więcej wielkości jest figsa, po przyłożeniu jej do ekranu.
Twojego ekranu :) Ja sobie zrobiłem dla zabawy test, no ale wątpię, czy ktoś jeszcze dzisiaj jedzie na rozdzielczości 800x600 w monitorze :bonk:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Twojego ekranu Ja sobie zrobiłem dla zabawy test, no ale wątpię, czy ktoś jeszcze dzisiaj jedzie na rozdzielczości 800x600 w monitorze
a zdziwił byś się - większość przenośnych tabletów i notboków właśnie jedzie na tej rozdziałce - nawet jak wypisują że tam 1024 x 750 to jest to skalowane 800x 600

knyp - nóż zlewa się z płaszczem ..
- ja bym tam popracował nad twarzą ..

a Delicja w krainie Grzybów
hym gdzieś miałem fajny rysunek .. ale oczywiście nie mogę go zaleśc ..
więc za propunuję przelukanie galerji :
https://michaelkutsche.deviantart.com/gallery/?offset=0
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Twarz jest dopiero zaczęta na tym zdjęciu.
A następnym razem jak będę chciała pokazać jak maluśka jest figsa to chyba zrobię fotę z eurocentem czy cuś, każdy sobie porówna albo wyobrazi;p

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply