[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
fajny klimat ma ta scena.. ..grzybki wygladaja bardzo sugestywnie
przyczepie sie do roznic w malowaniu alicji oraz 'tla'.. widac ze oba elementy byly malowane osobno.. alicja jest w kolorystyce nocnej, zimnej.. a otoczenie juz zupelnie inne!
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Ja bym poszedł w kierunku nasycenia barwami podstawki i wyszarzenia okolic Alicji. Wg mnie efekt może być super!
Też podoba mi się ten pomysł. Chyba tak spróbuję rozwiązać ten temat.przemo wrote:Ja bym poszedł w kierunku nasycenia barwami podstawki i wyszarzenia okolic Alicji. Wg mnie efekt może być super!
pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Tak, Alicja i podstawka to dwie różne sprawy
I widzę, że grzyby są ciemniejsze. Dobre są, podobają mi się. To fotka, czy poprawka malowania?
Zauważyłem, że różnica pomiędzy Alicją i bazą wynika z tonacji (Amerykę odkryłem!). Podstawka to głównie kolory brązowy i beżowy, natomiast Alicja to odcienie szarości i tutaj przydałoby się coś z tym zrobić: albo Alicji dodać koloru (np. skórę zabarwić odrobinę) albo podstawkę (lub ścianę) zgasić szarościami w paru miejscach.
Można też oczywiście zostawić mniej więcej tak jak jest i też źle nie będzie, ale w takim razie przychylam się do propozycji przema, żeby trochę podstawkę podkręcić. Chociaż odrobinę zespolić figurkę z bazą.
P.S.
Kicacz jest rewelacyjny
A samą Alicję to już teraz widzę na tym fragmencie bruku pod latarnią i w świetle księżyca
Zauważyłem, że różnica pomiędzy Alicją i bazą wynika z tonacji (Amerykę odkryłem!). Podstawka to głównie kolory brązowy i beżowy, natomiast Alicja to odcienie szarości i tutaj przydałoby się coś z tym zrobić: albo Alicji dodać koloru (np. skórę zabarwić odrobinę) albo podstawkę (lub ścianę) zgasić szarościami w paru miejscach.
Można też oczywiście zostawić mniej więcej tak jak jest i też źle nie będzie, ale w takim razie przychylam się do propozycji przema, żeby trochę podstawkę podkręcić. Chociaż odrobinę zespolić figurkę z bazą.
P.S.
Kicacz jest rewelacyjny
A samą Alicję to już teraz widzę na tym fragmencie bruku pod latarnią i w świetle księżyca
Slawol, nic nie przemalowywalam w okolicy grzybkow, po prostu slonce dzisiaj nie swiecilo.
m
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Kolejne próby walki z Alą, chyba raczej nieudane. Powoli tracę serce do dłubania w tym modelu.
Click to see full-sized image
WIP kurdupla, w zasadzie nic nie jest skończone, najwięcej pracy czeka mnie przy skórze i freehandzie, który dopiero zaczęłam szkicować.
Nie wiedzieć czemu niebieski świeci mi się przeokrutnie (nota bene jeden z moich mniej lubianych kolorów, który w końcu postanowiłam ujarzmić), będę go na końcu psikać matowym lakierem. W prawym górnym rogu widać jakiej mniej więcej wielkości jest figsa, po przyłożeniu jej do ekranu.
Click to see full-sized image
peace
m
Click to see full-sized imageWIP kurdupla, w zasadzie nic nie jest skończone, najwięcej pracy czeka mnie przy skórze i freehandzie, który dopiero zaczęłam szkicować.
Nie wiedzieć czemu niebieski świeci mi się przeokrutnie (nota bene jeden z moich mniej lubianych kolorów, który w końcu postanowiłam ujarzmić), będę go na końcu psikać matowym lakierem. W prawym górnym rogu widać jakiej mniej więcej wielkości jest figsa, po przyłożeniu jej do ekranu.
Click to see full-sized imagepeace
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
Kuzyn
alicja jak dla mnie jest pomalowana bardzo ładnie... ale pod ziomwo-nocny klimat
ta podstawka pomimo że dobra i ta figurka pomimo że dobra niestety do siebie się nijak nie mają
Może dobrze byłoby zrobić wokół niej troszkę śniegu, żeby się wydawało że przychodzi własnie z jakiejś mroźnej krainy? Albo skupić wzrok na niej poprzez przyciemnienie terenu wokół niej, tak by wiało od niej mrokiem? Może coś w stylu dementorów z Harrego Pottera?
jak tu --> https://www.youtube.com/watch?v=49vubCGIrII od 1:50?
Peace!
Peace!
Eeee tam - a co jeszcze chciałabyś poprawić? Ja już więcej w sumie do dodania nic nie wiem, więc jeśli nie dodajesz pnączy i innych bzdetów, to może już tak pozostać, wyszło bardzo ładnie. Atmosfera jest, Alicja skupia na sobie wzrok bardzo mocno. A tak w ogóle to chyba trochę inaczej jest ustawiona teraz na tym zdjęciu - to zamierzony efekt przy sprawdzaniu kompozycji, czy przypadek?Marta wrote:Kolejne próby walki z Alą, chyba raczej nieudane. Powoli tracę serce do dłubania w tym modelu.
A ten Dodgy Drexel to naprawdę mały model jest. Niebieski aż tak źle wcale nie wyszedł, ale jedną uwagę mam: środek płaszcza z tyłu - tam pomalowałaś "na skos" cień, a myślę, że korzystniej wyglądałoby łagodniejsze przejście. Po prostu rozmyj odrobinę tę krawędź i tyle wystarczy, bo tam chyba nie ma załamania materiału, nie?
A skoro to WIP, to czekam, co tam dalej wymalujesz.
Twojego ekranuMarta wrote:W prawym górnym rogu widać jakiej mniej więcej wielkości jest figsa, po przyłożeniu jej do ekranu.
a zdziwił byś się - większość przenośnych tabletów i notboków właśnie jedzie na tej rozdziałce - nawet jak wypisują że tam 1024 x 750 to jest to skalowane 800x 600Twojego ekranu Ja sobie zrobiłem dla zabawy test, no ale wątpię, czy ktoś jeszcze dzisiaj jedzie na rozdzielczości 800x600 w monitorze
knyp - nóż zlewa się z płaszczem ..
- ja bym tam popracował nad twarzą ..
a Delicja w krainie Grzybów
hym gdzieś miałem fajny rysunek .. ale oczywiście nie mogę go zaleśc ..
więc za propunuję przelukanie galerji :
https://michaelkutsche.deviantart.com/gallery/?offset=0
Twarz jest dopiero zaczęta na tym zdjęciu.
A następnym razem jak będę chciała pokazać jak maluśka jest figsa to chyba zrobię fotę z eurocentem czy cuś, każdy sobie porówna albo wyobrazi;p
m
A następnym razem jak będę chciała pokazać jak maluśka jest figsa to chyba zrobię fotę z eurocentem czy cuś, każdy sobie porówna albo wyobrazi;p
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes