Kupiles juz tego abyssal warlorda?
jak tak to daj znac jak jakosc odlewu, bo sie na niego czajnicze juz od jakiegos czasu, a nie wiem czy bedzie dostepny na Salucie.
'eM
[PL] Malunki C'tana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki C'tana
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Jak to robisz, że pomimo użycia tej farbki Twoje figurki są takie przyjemnie matowe? Mój Coal Black to chyba najbardziej świecąca farbka w okolicy, a szkoda bo sam kolorek jest strasznie przyjemny.Ctan wrote:(...)eksperyment z szarościami i moimi ulubionymi ciemnymi kolorami (P3 Coal Black, Reaper Nightshade Purple) których używam praktycznie przy każdej figurce.(...)
oki, jak będę go miał to dam znać.Marta wrote:Kupiles juz tego abyssal warlorda?
jak tak to daj znac jak jakosc odlewu, bo sie na niego czajnicze juz od jakiegos czasu, a nie wiem czy bedzie dostepny na Salucie.
'eM
Hmmm, myślę, że problem ze świeceniem w Twoim wypadku polega na zbyt grubej warstwie farby. Poza tym na tym moim chłopku praktycznie nie ma nigdzie czystych kolorów prosto z pojemnika, każdy jest z domieszką jakiegoś innego, być może dlatego też się nie świeci. Kiedy nakładasz dużo cienkich warstw raczej nic się nie powinno świecić.Adasko wrote:Jak to robisz, że pomimo użycia tej farbki Twoje figurki są takie przyjemnie matowe? Mój Coal Black to chyba najbardziej świecąca farbka w okolicy, a szkoda bo sam kolorek jest strasznie przyjemny.Ctan wrote:(...)eksperyment z szarościami i moimi ulubionymi ciemnymi kolorami (P3 Coal Black, Reaper Nightshade Purple) których używam praktycznie przy każdej figurce.(...)
A nawet jeśli się świeci to możesz to przejechać np. matt varnishem i kłopot z głowy.
Jeśli sekret twojego malowania polega na przejeżdżaniu matt varnishem, to ja się kłaniam nisko.Ctan wrote:możesz to przejechać np. matt varnishem i kłopot z głowy.

Jak ja matowałem swoje prace to wychodziły tak pięknie matowe i bure prace, jak tylko .... mi mogły wyjść. A potem ludzie mówią "masz rozpoznawalny styl". No ba! Dzięki matowemu lakierowi!
Teraz aerograf ułatwia nakładanie cieńszych warstw, które nie masakrują malowania...

Hehe, no sumie nie o to mi chodziło, tak skrót myślowy machnąłem niechcąco. Z matt varnishem chodziło mi bardziej o to, żeby zniwelować efekt świecenia przed kolejnymi warstwami. Zazwyczaj na koniec jeśli uważam żeby dać jakiś lakier to satyna z vallejo. Psiknięcie całego figsa matowym lakierem zabija figurkę, to prawda.mahon wrote:Jeśli sekret twojego malowania polega na przejeżdżaniu matt varnishem, to ja się kłaniam nisko.Ctan wrote:możesz to przejechać np. matt varnishem i kłopot z głowy.
Jak ja matowałem swoje prace to wychodziły tak pięknie matowe i bure prace, jak tylko .... mi mogły wyjść. A potem ludzie mówią "masz rozpoznawalny styl". No ba! Dzięki matowemu lakierowi!
Teraz aerograf ułatwia nakładanie cieńszych warstw, które nie masakrują malowania...
ależ ja tylko sobie żartowałem 
a co do tej satyny to muszę przyznać, że nie jesteś pierwszą osobą, od której słyszę same dobre słowa na temat tego lakieru. cóż, trzeba spróbować...
a tempo malowania masz zabójcze.

a co do tej satyny to muszę przyznać, że nie jesteś pierwszą osobą, od której słyszę same dobre słowa na temat tego lakieru. cóż, trzeba spróbować...
a tempo malowania masz zabójcze.
-
- The Better Choice
genialne oswietlenia na tych potrojnych reflektorach, swietny zardzewialy metal z tylu.
ale kolorystyka i szlaczki odsylaja ten model na polke w zabawkowym
gdzie miedzy Bionicle a Hero Factory.
ale kolorystyka i szlaczki odsylaja ten model na polke w zabawkowym

Widzę, że w ruch poszły krzywiki i aerograf
Artystyczne esy-floresy, jednak trochę bez pomysłu mi się wydają...
Następny w kolejce będzie pojazd malowany w True Fire a'la Mike Lavallee?
Podobają mi się zapalone światła, ale myślę, że te snopy przy samych źródłach mogłyby się łączyć w jedną jasną plamę, bez tych kresek, a potem dopiero rozchodzić się oddzielnie. Takie tam czepianie się...
Czerwone wizjery dla mnie trochę zbyt cukierkowe, a niektóre napisy na elementach mniej staranne od innych.
Ale ogólnie to miły dla oka widok

Następny w kolejce będzie pojazd malowany w True Fire a'la Mike Lavallee?

Podobają mi się zapalone światła, ale myślę, że te snopy przy samych źródłach mogłyby się łączyć w jedną jasną plamę, bez tych kresek, a potem dopiero rozchodzić się oddzielnie. Takie tam czepianie się...

Czerwone wizjery dla mnie trochę zbyt cukierkowe, a niektóre napisy na elementach mniej staranne od innych.
Ale ogólnie to miły dla oka widok

Cieszy oko! Czy ma 40kowy klimat? Nie. Ale mi to tam nie przeszkadza.
Wygląda bardziej jak limuzyna jakiegoś Gangsta Pimpa niż czołg.
Widzę, że aerograf poszedł na full wypas - i słusznie. Wychodzi ci to, to po co się hamować?
Wygląda bardziej jak limuzyna jakiegoś Gangsta Pimpa niż czołg.
Widzę, że aerograf poszedł na full wypas - i słusznie. Wychodzi ci to, to po co się hamować?