[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
maciejrusztyn

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by maciejrusztyn »

Jeszcze jedno małe pytanko. Jakiego lakieru używasz?
Lemartes

Post by Lemartes »

Maru wrote:
Lemartes wrote:Niezle! daj troche zdjec z tylu ;)
Bohun nie wiem o co kica ale oni domagają się fotek tyłu ... (Twojego ??? )
Moze i fotki tylu bohuna bylyby interesujace dla komentatorow, aczkolwiek mi chodzilo o tyl figurki. takie male wyjasnienie ;)
Image
Bohun

Post by Bohun »

Wielkie dzięki! Jestem bardzo zaskoczony, że tak wam się podoba :D
Nameless wrote:ale mi sie ten podoba!
to teraz zdjecie z tylu, bo znow pomysle ze malujesz tylko z przodu ;)
Ale kiedy ten tył jest taki mało interesujący :D Spoko, wrzucę zdjęcie z tyłu jak wstawię figurkę na bazkę i razem z innymi starociami jeszcze raz obfotografuję.
Maru wrote:o coś obserwuje zmianę stylu malowania u ciebie - z mocno nasyconych wręcz przesyconych kolorów do bardzo ograniczonej palety czyżbyś ewoluował w stronę Monochromatycznej palety używanej przez J Halley ??
Hmmm, nie wiem, po prostu nie można malować cały czas tak samo. Ale do monochromatycznych barw to jeszcze mi trochę brakuje 8)
szczurek_ wrote:Nie no klasa :clap: Powiedz koniecznie jak robiłeś skórę orka :)
Baza: Catachan Green/Bleached Bone
Cienie: Trochę Chaos Black, trochę Dark Angels Green
Rozjaśnienia: Bleached Bone, Pale Lichen (Reaper MSP), Skull White
Tony Pośrednie/Glaze'y: Camo Green, Hawk Turquise, Scaly Green, Lich Purple, oraz do ran/krost: Vermin Brown, Red Gore, Lich Purple, Red Beige (Vallejo MC)

@maciejrusztyn:
srebrny: technika podobna do tej jaką malowałem Hurona (opisywałem to w tutorialu na wcześniejszych stronach) z tą różnicą, że nie wygładzałem tak mocno metali po wierzchu glaze'ami i dlatego są bardziej surowa. Dałem też trochę ponownych rozjaśnień Chainmail i Mitril Silver.
lakier: Czy chodzi ci o varnish jakiego używam do utrwalania farb? Przeważnie Matt Varnish (Vallejo MC), do błyszczących elementów Gloss Varnish rozcieńczony wodą lub thinnerem (Vallejo MC), a przeważnie nie używam żadnego w ogóle :D
Bohun

Post by Bohun »

Czołem, wrzucam zdjęcia figurki nad którą pracowałem w przerwach między zleceniami i późną nocą :D

------------------>Varghar Midnight Prowler<------------------

Narazie na białym tle, ale koniecznie muszę ją wrzucić na jakimś ciemno-nocnym dla klimatu 8)

Co o nim myślicie? Kolory dość nietypowe, bo już wszystkie 'normalne' zostały użyte w niezliczonych wersjach tej znakomitej figurki.

I tym razem jest tył, bo mi się bardzo podobał :roll:

[rimg]https://img442.imageshack.us/img442/1465/forum11q.jpg[/rimg]
[rimg]https://img168.imageshack.us/img168/8722/forum12.jpg[/rimg]
szczurek_

Post by szczurek_ »

Sam poluje na ten model :) Skóra wyszła super .Brakuje mi tylko zakrwawionej lapy ,która imo idealnie pasuje do tej figurki .

p.s-daj fotkę ostrza .
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Bohun wrote: Kolory dość nietypowe, bo już wszystkie 'normalne' zostały użyte w niezliczonych wersjach tej znakomitej figurki.
toc na samym SoD dwa takie byly ciemne :roll:
ale twoja wersja :clap:
Image
Bohun

Post by Bohun »

Nameless wrote:
Bohun wrote: Kolory dość nietypowe, bo już wszystkie 'normalne' zostały użyte w niezliczonych wersjach tej znakomitej figurki.
toc na samym SoD dwa takie byly ciemne :roll:
ale twoja wersja :clap:
Tak, ale jasnych było więcej, a z takim niebieskawym odcieniem to jeszcze nie widziałem :D
Gildor

Post by Gildor »

Ja pierpapier.
:clap:
PS dodaję Twoją stronę do zakładek, będziesz robił jakieś updaty czy to taka typowa o formie ogłoszeniowej pod zlecenia?
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

I znowu swietna figurka w czasie krotszym niz ktos zdazy spodkladowac swoja...gratulacje, kolejny mega model ;) Widzisz, raz dales zdjecie od tylu, a i tak ludzie rzadaja wiecej :P
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o Vulgar :) leży taki u mnie w pudełku od ... hym od nowości ...
niebiescy Wulfeni - tak zaczynali w konfie - potem ich "domroczniono" - jak zresztą cały system - ze szkoda dla tego systemu

oj tło inne bo te boli ..

Teraz pokaż fotkę zboku :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Post Reply