[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Maru »

Ale coś czuję, że ostatnie trendy dość mocno lansują obite/odrapane modele, więc pewnie trzeba będzie mocniej w tą stronę uderzyć.
Dzięki wszystkim za dobre słowo i konstruktywną krytykę.
nie przesadzajmy .. to jest wynik tego że czymś trzeba zagospodarować te denne płaszczyzny na modelach GW ... i to tak by było "starożytnie"
poza tym daje to możliwość pochwalenia się bardzo cieniutkim pędzelkiem i tym że ma się stabilną rękę :wink:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Szary wrote:Ale coś czuję, że ostatnie trendy dość mocno lansują obite/odrapane modele, więc pewnie trzeba będzie mocniej w tą stronę uderzyć.
Nie żartuj sobie... Naprawdę chcesz się dopasowywać do mody i zmieniać styl? ;) Masz swój styl i tego się trzymaj, takie jest moje zdanie. A ja tam sobie gadam, bo lubię takie malowanie i tyle. I wcale realistyczne malowanie nie jest na szczycie teraz, tylko jakoś wcześniej mało kto tak malował. Wielu malarzy zaczynało od kolorofonów, by później skręcać w stronę realizmu i ewoluować... Po prostu zawsze wierne i naturalne kolory "będą w cenie", bo uważam, że to o wiele trudniejsze, niż pomalowanie figurki w esy-floresy przy użyciu jaskrawych kolorów. Oczywiście jeśli chcesz wprowadzać zmiany, to nic mi do tego, życzę Ci powodzenia i będę dopingował, ale niech to będzie wybór osobisty, a nie decyzja pod dyktando trendów czy mody ;) Jest wielu, którzy malują kolorowo i są w tym specjalistami i nie myślą o zmianach chyba ;) A mało kto właśnie dzisiaj maluje w stylu 'EM.
Szary wrote:P.S.
Zapomniałbym o Twoim pytaniu Sławol ;) Myślę, że jestem bardzo daleko EM jeszcze. A do tego tylu nowych malarzy w kraju się wyrobiło, że chyba żadna ranga tutaj nie byłaby odpowiednia ;)
Tak, tak... Znów mój pomysł został zbity... Ale do trzech razy sztuka... Zobaczysz, będziesz miał łatkę przypiętą! Nie bądź taki skromny, umiesz i to widać. A do 'EM to masz faktycznie dość daleko - wszak trzeba by lecieć do Anglii... ;)

No dajcie Mu rangę... :lol:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

e tam, ludzi zainspirowanych EM jest wiecej, a table-top Szarego maluje tylko on. to jak powinna brzmiec ranga, Slawolu?
Image
Flameon

Post by Flameon »

Skrótowo "TS" :mrgreen:
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

dla mnie bomba - bardzo efektowna praca czyli jak zwykle u ciebie :)
tego... szmatki valpurgiusa też będą w takim odcieniu? :whistle:
:wink:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Szary

Post by Szary »

Przeżywam ostatnio swój różowy okres, więc może tak z rozpędu... A co, nie chciałbyś?;)
Szary

Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

pewa że bym chciał! :D
poza tym bede tego modelu nie mogę grać legionem :neutral:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nameless wrote:e tam, ludzi zainspirowanych EM jest wiecej, a table-top Szarego maluje tylko on. to jak powinna brzmiec ranga, Slawolu?
'EM Szary's Tabletop Master

:mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Szary

Post by Szary »

Witam zza światów. Jak już wylądowałem na drugiej stronie z tematami, to chyba mnie już dość długo nie było ;) Dlatego korzystając z okazji chciałbym się przypomnieć z dwoma pracami, jakie ostatnio kończyłem.

Vermin Lord

[rimg]https://figartes.com/wp-content/gallery/ ... vermin.jpg[/rimg]

[rimg]https://figartes.com/wp-content/uploads/ ... vermin.jpg[/rimg]

Praca inspirowana modelem pomalowanym przez Joe Tomaszewskiego (Brokenblade) dla EM Showcase. I tak mi się spodobała, że odkurzyłem swoje resztki złomu i zrobiłem własnego.

Oraz druga praca, z tzw. okresu różowego, czyli smok.

Malekith, Witch King on Pink Dragon

ImageClick to see full-sized image

[rimg]https://figartes.com/wp-content/uploads/ ... dragon.jpg[/rimg]

A korzystając z okazji zapraszam także na mojego nowopowstałego, skromnego bloga pod adresem: www.figartes.com. Mam nadzieję, że ten projekt pozwoli mi na realizację moich pasji jako malarz i pisarz, a przede wszystkim mnie bardziej zmotywuje do działania ;)

Zapraszam do komentowania i krytykowania.
Szary

Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

mamy rozumieć że to znowu takie tam Table topy ?? ;)

Wermin lold świetny hełm i ostrze jest bardzo fajne

no a Pink Dragon jest ogólnie pocieszny brakuje tylko mu teletubiśi gdzieś w ololicy :)

wyszło ci to bardzo "mangowo" i sterylnie
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Post Reply