No właśnie to nie gotówka, tylko voucher;/
Wolałabym kasę do ręki, mogłabym wydać na coś innego niż figsy. Słaba jestem, wiem, i pewnie skończę z kolejnymi figsami. A tych co mam, w moim tempie, nie pomaluję do końca świata.
Myślałam nad farbkami może, ale nie brakuje mi jakoś szczególnie kolorów. A i tak w ciemno kupować to trochę kiepsko, bo nie ma pewności jaki kolor się kupi.
m.
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Aaaaaa, czyli musisz to wydać i musisz to wydać tam. No ale to zawsze nagroda, a co innego malarzowi można dać, jak nie kolejne zabawki?Marta wrote:No właśnie to nie gotówka, tylko voucher;/
Ha!Marta wrote:Wolałabym kasę do ręki, mogłabym wydać na coś innego niż figsy.
W Maelstromie mają mnóstwo różnych gratów, na pewno coś znajdziesz. Może jakieś dodatki do podstawek? Zielsko, posypki i takie tam...Marta wrote:Słaba jestem, wiem, i pewnie skończę z kolejnymi figsami.
Ja mam na to sposób: jak już po długim czasie (np. pół roku, rok...) dochodzę do wniosku, że czegoś jednak nie będę malował, a nie chcę, żeby mi leżało, to sprzedaję. Tak po prostu. Ale to musi być coś, czego się pozbędę bez żalu i za miesiąc mnie nie ściśnie, że już nie mam, a nagle chciałbym pomalować. A za zarobioną kasę już mogę sobie coś innego kupić, niekoniecznie kolejną figurkę.Marta wrote:A tych co mam, w moim tempie, nie pomaluję do końca świata.
No niby tak, ale ja to jestem taki 'malarz niedzielny', więc dużo nie maluję.Slawol wrote:Aaaaaa, czyli musisz to wydać i musisz to wydać tam. No ale to zawsze nagroda, a co innego malarzowi można dać, jak nie kolejne zabawki?
Ano mają masę tego wszystkiego, aż się może w głowie zakręcić:DSlawol wrote:W Maelstromie mają mnóstwo różnych gratów, na pewno coś znajdziesz. Może jakieś dodatki do podstawek? Zielsko, posypki i takie tam...
Myślę o pigmentach, bo tych akurat mam mało, i chciałam też kupić elementy do podstawek Ścibora, ale te są na zamówienie i nie dostałam jeszcze info jak długo bym na nie czekała. Jak będzie bardzo długo, to pewnie skuszę się na jakieś farbki, tylko też muszę przejrzeć z którego koloru mam najmniej.
Kiedy widzisz.... ja nie mam nic z czym mogłabym się rozstaćSlawol wrote:Ja mam na to sposób: jak już po długim czasie (np. pół roku, rok...) dochodzę do wniosku, że czegoś jednak nie będę malował, a nie chcę, żeby mi leżało, to sprzedaję. Tak po prostu. Ale to musi być coś, czego się pozbędę bez żalu i za miesiąc mnie nie ściśnie, że już nie mam, a nagle chciałbym pomalować. A za zarobioną kasę już mogę sobie coś innego kupić, niekoniecznie kolejną figurkę.Marta wrote:A tych co mam, w moim tempie, nie pomaluję do końca świata.
Mam dużo Confry, której nie oddam za cholerę, parę modeli dostałam w prezencie więc też głupio byłoby odsprzedać, a te które kupiłam sama (nie licząc OOP i edycji limitowanych) po prostu mi się podobają;p
Muszę się jakoś zmobilizować i malować więcej niż kupować:D:D
m:)
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Grzybki dla Ali z tajemniczego ogrodu:
Click to see full-sized image
Na chwile obecną uważam je za skończone, może coś jeszcze zmienię jak zamontuję je już do podstawki.
Btw, ziarno na grzybach jest celowe.
pzdr
m
Click to see full-sized imageNa chwile obecną uważam je za skończone, może coś jeszcze zmienię jak zamontuję je już do podstawki.
Btw, ziarno na grzybach jest celowe.
pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
no grzybki rewelacja ! wyglądają jak prawdziwe 
supcio!!
teraz tylko trzeba ładnie pomalowac figurke
teraz tylko trzeba ładnie pomalowac figurke
uważaj żeby ci ktoś nie zjadł w ramach imprezy .. bo wyglądają nieżle ^_^
tiaaa...przemo wrote:teraz tylko trzeba ładnie pomalowac figurke
To akurat najtrudniejszy fragment pracy;p
A to mniej więcej skończona podstawka (fota mocno nie zachwyca, ale warunki pogodowe nie rozpieszczają - słońce świeci jak głupie).
Jeśli macie jakieś rady, co mogłabym jeszcze poprawić, z chęcią poczytam.
Click to see full-sized imagepeace
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Ziemia mi się nie podoba. Jest moim zdaniem zbyt podobna do ściany a ponad to dość nudna.
Moim zdaniem wyglądałoby to ciekawiej gdybyś tam bardziej namieszała
Moim zdaniem wyglądałoby to ciekawiej gdybyś tam bardziej namieszała

No ziemia ssie po maxie:( Czesciowo to wina foty w tym momencie, ale tylko czesciowo. Jakoś nie mam szczęscia do robienia wiarygodnej ziemi.
Muszę pokombinować co z nia zrobic, ale jeszcze nie mam pomysłów. Czekam na zestaw pigmentów, moze z nimi coś więcej wykombinuję.
pzdr
m
Muszę pokombinować co z nia zrobic, ale jeszcze nie mam pomysłów. Czekam na zestaw pigmentów, moze z nimi coś więcej wykombinuję.
pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes