w każdym razie nie zachwyca. a reszta modelu raczej tak...
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Bohuna
prawdę mówiąc nie podoba mi się tylko jedna rzecz (nie, nie budyniowe kolorki!) - a mianowicie futro. może jest źle wyrzeźbione, a może już ci się bardziej nie chciało?
Kolejny mega model
ale chciałbym wiecej zdjęć :pray:
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

w pyte 
fajnie że udało Ci się nie przeholować z krwią - mi się to niestety bardzo często trafia
fajnie że udało Ci się nie przeholować z krwią - mi się to niestety bardzo często trafia
Dzięki wszystkim za opinie!
@maru: budyniowy?!
LOL!

@maru: budyniowy?!
Kusiło mnie bardzo, żeby nawalić więcej, ale się oparłemDemi_morgana wrote:w pyte
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

wiec to słaba wola psuje moje malowanki!
rozpoznano chorobe - czas na leczenie
rozpoznano chorobe - czas na leczenie
obecnie maluje ten sam model (troche inna konfiguracja broni i glowy) i jest to niestety bolesne doswiadczenie dla mnie
przyznam ze rzezba futra jest nieco klopotliwa..
Twoja figurka jest pomalowana wysmienicie.. mozna zarzucic jej monotonie i jednolite potraktowanie wszystkich powierzchni, ale zabrudzenia, krew, niuanse kolorystyczne dzialaja na plus.. bardzo podoba mi sie to co zrobiles z trzonkami broni (to urozmaicenie kreskowaniem)..
fajna praca..
Twoja figurka jest pomalowana wysmienicie.. mozna zarzucic jej monotonie i jednolite potraktowanie wszystkich powierzchni, ale zabrudzenia, krew, niuanse kolorystyczne dzialaja na plus.. bardzo podoba mi sie to co zrobiles z trzonkami broni (to urozmaicenie kreskowaniem)..
fajna praca..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Jeszcze raz dziękuję za komentarze 
@kacpero: to fakt, rzeźba futra jest najwyżej średnia. Ogólnie figurka prezentuje się znacznie lepiej z przodu niż z tyłu. Malując ją miałem założenie aby zrobić ją kolorystycznie stonowaną i taką raczej monotonną. Jednocześnie szukałem sposobów, żeby dzięki niuansom wyeksponować ją jakoś i uczynić interesującą. Stąd pomysł z kreskowaniem stylisk i z rozmieszczonymi w różnych miejscach krwawymi plamami.
Tym razem kolejny WIP starocia z GW. Nawet nie pamiętałem, że ich orki miały kiedyś włosy
Figurka narazie bez bazy, otrzyma ją w późniejszym czasie razem z innymi starociami 
A ot i THE AMISH ORK
[rimg]https://img404.imageshack.us/img404/838/forum51.jpg[/rimg]
@kacpero: to fakt, rzeźba futra jest najwyżej średnia. Ogólnie figurka prezentuje się znacznie lepiej z przodu niż z tyłu. Malując ją miałem założenie aby zrobić ją kolorystycznie stonowaną i taką raczej monotonną. Jednocześnie szukałem sposobów, żeby dzięki niuansom wyeksponować ją jakoś i uczynić interesującą. Stąd pomysł z kreskowaniem stylisk i z rozmieszczonymi w różnych miejscach krwawymi plamami.
Tym razem kolejny WIP starocia z GW. Nawet nie pamiętałem, że ich orki miały kiedyś włosy
A ot i THE AMISH ORK
[rimg]https://img404.imageshack.us/img404/838/forum51.jpg[/rimg]
-
Nameless
- The Better Choice

ale mi sie ten podoba!
to teraz zdjecie z tylu, bo znow pomysle ze malujesz tylko z przodu
to teraz zdjecie z tylu, bo znow pomysle ze malujesz tylko z przodu
Świetny model i malowanie! Super ma tę grzywę, nie ma co
Złom na nim bardzo mi się podoba. Tylko to coś na tym czymś ("bocianim gnieździe"?) nad głową orka mogłoby dostać jeszcze kilka rozjaśnień srebrnym kolorem.
No i dawaj fotki z tyłu! Kolejny model i trzeba Cię gonić
No i dawaj fotki z tyłu! Kolejny model i trzeba Cię gonić