nie porownywalbym dioramki rysunku tak bardzo.. sa to 2 zupelnie inne media i to co jest latwe do osiagniecia na rysunku (skupienie uwagi na postaciach) moze nie wypalic w dzialaniu przestrzennym..Slawol wrote:Fakt, na dioramce może być swego rodzaju "nuda", no ale czy na tym rysunku coś więcej się dzieje?Tam też jest tylko polana i strumyk.
juz na Twoim rysunku pogladowym widac ze najciekawsza sytuacja koncentruje sie w centrum calej dioramki.. zbyt obszerna podstawka stworzy tylko nadmiar terenu, w ktorym figurki i interakcja miedzy nimi moga sie zagubic..
wiesz, w sumie moglbys na podstawie rysunku zrobic ten caly obszerny dalszy plan - tylko po co?
jeszcze a propos snajpera i tej czerwonej kropki - mi sie wydaje ze on nie celuje do eldara tylko podchodzi ostroznie z podniesiona bronia do postrzelonego - ale wciaz niebezpiecznego wroga.. tak wiec realizm na ktorym Ci zalezy jest jak najbardziej zachowany..
podsumowujac sugerowalbym nie przywiazywac sie tak bardzo do rysunku tylko zrobic dioramke tak, zeby sama w sobie wygladala wypasnie.. w koncu ludzie beda ja ogladac osobno, niezaleznie od grafiki klienta..
ale to tylko luzna refleksja, mam nadzieje ze taka 'burza mozgow' pomoze Ci osiagnac rewelacyjny efekt

Click to see full-sized image
Click to see full-sized image