[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Nameless »

bede ci zazdroscic armii :) chyba nie ja jeden ;)
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Malowanie 1 klasa, wpadniesz moze na Greey Seer'a? Kategoria oddzial jest idealna dla ciebie :)
Czemu nie dolaczysz do Tale of Gamers?
Zobaczymy moze jakies zdjecie grupowe tego co juz pomalowales do Cryx'u? :mrgreen:
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Frost

Post by Frost »

Zacne te twoje table topy ^^ Urien fajny - strasznie lubię ten sculpt.
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Jak zwykle świetne malowanie :clap: Napatrzeć się nie można :)
Image
Ctan

Post by Ctan »

quidamcorvus wrote:Jak zwykle świetne malowanie :clap: Napatrzeć się nie można :)
Image
Frost wrote:Zacne te twoje table topy ^^ Urien fajny - strasznie lubię ten sculpt.
Też mi się chłopek spodobał, jest taki mega chory, jakieś strzykawy, 10 rąk, jakieś macki, cuda na kiju.. :)
Nameless wrote:bede ci zazdroscic armii :) chyba nie ja jeden ;)
No to może kiedyś zagramy coś w warmachine?
sea.man wrote:Malowanie 1 klasa, wpadniesz moze na Greey Seer'a? Kategoria oddzial jest idealna dla ciebie :)
Czemu nie dolaczysz do Tale of Gamers?
Zobaczymy moze jakies zdjecie grupowe tego co juz pomalowales do Cryx'u? :mrgreen:
Tale of gamers? A co to takiego?
Zdjęcie grupowe... uhh, no musiałbym to wszystko wypakować z walizki, poustawiać itd. Póki co jeszcze jest za dużo chłopaków w podkładzie i ledwo sklejonych, żeby to zaprezentować.
Image Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Ctan wrote:No to może kiedyś zagramy coś w warmachine?
pewnie, jak mi pozyczysz jakies figsy i nauczysz w to grac :D

a Tale of Gamers poszukaj sobie w czesci angielskiej forum :)
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Tale of Gamers:
viewforum.php?f=68
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Niezły rzut, jest na co popatrzeć :clap: Malowanie bardzo równe i widać już od jakiegoś czasu, że masz swój styl (metealiki, rdza, OSL, cieniowanie) i za każdym razem można rozpoznać, że to Twoje.

Model Uriena w ogóle mi nie pasuje, o wiele bardziej podoba mi się stara wersja. Malowanie jak najbardziej uważam za trafione i dodające sporo charakteru.

Najbardziej przypadł mi do gustu ten pirat. Super model i takie malowanie mu pasuje, choć sam pewnie inaczej bym zrobił skórę :)

Gorman ma ekstra płaszcz, Thralle metaliki, a Syrenki fiolety i błękity.

No i jest krew, krew, krew! :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ctan

Post by Ctan »

Slawol wrote:Niezły rzut, jest na co popatrzeć :clap: Malowanie bardzo równe i widać już od jakiegoś czasu, że masz swój styl (metealiki, rdza, OSL, cieniowanie) i za każdym razem można rozpoznać, że to Twoje.
no teraz próbuję trochę NMM, żeby utrudnić trochę identyfikację figsów ;p Za niedługo wrzucę czarownika choasu i Incubiego jak mi się uda to zakończyć pomyślnie.
Slawol wrote: Najbardziej przypadł mi do gustu ten pirat. Super model i takie malowanie mu pasuje, choć sam pewnie inaczej bym zrobił skórę :)

Gorman ma ekstra płaszcz, Thralle metaliki, a Syrenki fiolety i błękity.

No i jest krew, krew, krew! :mrgreen:
Też chciałem jakoś inaczej zrobić skórę na piracie, ale jakaś taka niezidentyfikowana wyszła. Chciałem zrobić z niego świeżo znalezionego topielca który jakiś czas już przeleżał na dnie. Nie wyszło do końca po myśli ale i tak jestem zadowolony.

No gorman srorman musiał dostać inne kolory niż moje cryxowe ludziki chociaż zastanawiam się, żeby go przemalować, bo się za bardzo rzuca w oczy na stole :D

a teraz misiaczek z Umbry Turris, polskiej firmy, która robi naprawdę fajne rzeczy co widać poniżej ;)

ImageClick to see full-sized image

a to z kolei wymysł mojej chorej wyobraźni, znalazłem go gdzieś między figsami, jeszcze spongebob czeka na swoją kolej.

ImageClick to see full-sized image
Image Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ctan wrote:a teraz misiaczek z Umbry Turris, polskiej firmy, która robi naprawdę fajne rzeczy co widać poniżej ;)
Spellcrow, UT to system ;) Owszem, niezłe rzeczy mają i bardzo dokładnie wykonane --> a tutaj pisałem jeszcze o jednym ludziku, jak masz ochotę, to zajrzyj :)

A Twoje malowanie jest niezłe, podoba mi się leśny klimat, ale do światełek i OSL wybrałbym trochę inne kolory. Siedzącą dyńkę miałem w łapkach też, ale zrezygnowałem wtedy z zakupu. Myślę jednak, że i tak to nadrobię :)

A Patrick to mnie rozwalił :lol: I model i malowanie.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply