[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
- Chest of Colors
Re: [PL] Galeria JerzyKa
Prosze, prosze. Bardzo ladnie.
Sliczna czerwien na marynatach, niezly kontrast. Bardzo zacnie sie prezentuja. Troche moze nierowne paski na pile, ale za to czyste krawedzie i mozna wybaczyc:D
Krasnal calkiem inny w stylu, znacznie bardziej stonowany. Bardzo fajne niebieskosci i NMM. Skory maja dla mnie taki troche aksamitno/satynowy wyglad, pewnie dodalabym troche ostrzejszego swiatla na samych naramiennikach, ale buty i rekawice fachowe. Jedyne co mnie mniej przekonuje to twarz i broda. Oba elementy technicznie dobre, czerwony nochal na duzy plus, ale troszke mi sie zlewaja ze soba. Powiedzialabym, ze brakuje odrobiny czerwieni na polikach.
pzdr
'eM
Sliczna czerwien na marynatach, niezly kontrast. Bardzo zacnie sie prezentuja. Troche moze nierowne paski na pile, ale za to czyste krawedzie i mozna wybaczyc:D
Krasnal calkiem inny w stylu, znacznie bardziej stonowany. Bardzo fajne niebieskosci i NMM. Skory maja dla mnie taki troche aksamitno/satynowy wyglad, pewnie dodalabym troche ostrzejszego swiatla na samych naramiennikach, ale buty i rekawice fachowe. Jedyne co mnie mniej przekonuje to twarz i broda. Oba elementy technicznie dobre, czerwony nochal na duzy plus, ale troszke mi sie zlewaja ze soba. Powiedzialabym, ze brakuje odrobiny czerwieni na polikach.
pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Marynaci klasa, najbardziej podobają mi się małe detale i dyskretne freehandy. Podstawki widziałbym bardziej wojenne a mniej dżunglowe, ale na ebayu z pewnością będą mieć powodzenie
Super efektowny pancerz.
Krasnal super, dobry stalowy NMM. Tylko trochę kolorystycznie zlewa się z czepcem i szmatką na jajkach. A brązowy NMM zlewa się ze skórzanymi elementami. Pokusiłbym się o mocniejsze odróżnienie kolorem sakiew, teraz ich prawie nie widać wśród skórzanych części. Poza tym zastrzeżeń żadnych, delikatne rozcięcia na skórze - dobry pomysł, twarz charakterna, duża gładkość malowania - gratulacje. Z czego te kępki trawy?

Krasnal super, dobry stalowy NMM. Tylko trochę kolorystycznie zlewa się z czepcem i szmatką na jajkach. A brązowy NMM zlewa się ze skórzanymi elementami. Pokusiłbym się o mocniejsze odróżnienie kolorem sakiew, teraz ich prawie nie widać wśród skórzanych części. Poza tym zastrzeżeń żadnych, delikatne rozcięcia na skórze - dobry pomysł, twarz charakterna, duża gładkość malowania - gratulacje. Z czego te kępki trawy?
my blog:
https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
Kawałki sznurka konopnego - ładniej wychodzą z niego wyższe kępki niż ze zwykłej trawki elektrostatycznej.banan wrote:Z czego te kępki trawy?
Thorvin to super model, sam mam na niego ochotę 
Kolory nie do końca dla mnie (zwłaszcza turkusowy czepek), ale wykonanie bardzo dobre. Znów mogę powiedzieć, że przy fantasy masz nieco bardziej zgaszony styl, a przy pancerzach taki ostry
Rewelacyjna twarz! Bardzo naturalnie i realistycznie wyszła, zarost także
Naprawdę wygląda jak stary Krasnolud. Brązowe skóry zaraz za nimi, NMM to nie moja bajka, ale wykonany ze smakiem i umiarem. Nie bije po oczach i nie jest szary. Kreski na ostrzu miecza bym sobie darował chyba... Klejnot za to piękny!
Podstawka bardziej naturalna chyba nie mogła być, taka ziemista mi pasuje. Nie jest przeładowana, ani też zbyt uboga. Te schody to z czego zrobiłeś?
Trawsko mimo pomysłowości jest zbyt sztywne i pędzlowate, można by je nieco poczochrać

Kolory nie do końca dla mnie (zwłaszcza turkusowy czepek), ale wykonanie bardzo dobre. Znów mogę powiedzieć, że przy fantasy masz nieco bardziej zgaszony styl, a przy pancerzach taki ostry

Rewelacyjna twarz! Bardzo naturalnie i realistycznie wyszła, zarost także

Podstawka bardziej naturalna chyba nie mogła być, taka ziemista mi pasuje. Nie jest przeładowana, ani też zbyt uboga. Te schody to z czego zrobiłeś?
Trawsko mimo pomysłowości jest zbyt sztywne i pędzlowate, można by je nieco poczochrać

Dzięki za komentarze.
A teraz kolejne prace (na sprzedaż). Tym razem trochę klasyki
Marneus Calgar:
Click to see full-sized image
Leciwy librarian:
Click to see full-sized image
Figurki z czasów, kiedy ja o malowaniu figurek nawet nie myślałem
Ten wystający dolny schodek to kawałek plastiku potraktowany skalpelem i gruboziarnistym papierem. Cała reszta to Milliput.Slawol wrote: Te schody to z czego zrobiłeś?
A teraz kolejne prace (na sprzedaż). Tym razem trochę klasyki

Marneus Calgar:

Leciwy librarian:

Figurki z czasów, kiedy ja o malowaniu figurek nawet nie myślałem

Widziałem dzisiaj na ebayu. Wyglądają na prawdę świetnie,bardzo bajkowo.
Dobra robota i powodzenia na aukcjach!
Dobra robota i powodzenia na aukcjach!

-
- The Better Choice
swieca sie odpowiednio, to pewnie pojda
oby tylko za satysfakcjonujaca cie cene 

Rety, jakie starocie! Calgar to już w ogóle łezkę wyciska z oka 
U Calgara za wiele nie ma do narzekania, ale za to libra ma szmatkę zapaćkaną i skrzydełka na klacie nierówno (chodzi o staranność) malowane. Broń mogłaby dostać nieco OSL. Podstawki dość proste, ale te płytki wyszły nieźle.

U Calgara za wiele nie ma do narzekania, ale za to libra ma szmatkę zapaćkaną i skrzydełka na klacie nierówno (chodzi o staranność) malowane. Broń mogłaby dostać nieco OSL. Podstawki dość proste, ale te płytki wyszły nieźle.