[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
przemosz.

Re: [PL] Warsztat Slawola

Post by przemosz. »

Do eldarow nie mam , moze Szmajson bedzie cos mial .
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

daj znac czego ci trzeba do eldarow. nie mam tych najnowszych figurek, ale moze cos dopasujemy.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Już biegałem po forum Gloria Victis i tam też znalazłem kilka rzeczy.

Jak na razie to najbardziej by mi pasowały:

- głowa/hełm w stylu Guardiana albo od Avengera - bo jest chyba dłuższy i smuklejszy hełm, a pióropusz bym sobie zeszlifował,
ImageClick to see full-sized image
- coś podobnego do Bright Lance, bo to jest jednak dość duże i grube - od platformy (myślałem o broni od Kroota i wtedy bym sobie tylko przerobił końcówkę lufy):

Albo to, obciąłbym lufę:

A to z klejnotami bym sobie wyciął na samą długą lufę, końcówkę bym dokleił inną:

- korpus chyba zwykły, płaszcz i tak większość zasłoni... :think:,
- ręce sobie znajdę i dopasuję/podoklejam/potnę...,
- nogi też w sumie zwykłe z kawałków porobię, poza tym będą pod płaszczem i częściowo pod wodą...

W sumie najważniejsze części to to, co widać na zdjęciach, czyli hełm i broń, reszta jest luźną sprawą. Mam czas, rozglądam się pomału :) Dzięki Wam za odzew!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

1 i 3 moglbym ci wyslac
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nameless wrote:1 i 3 moglbym ci wyslac
La gitarra! :hug:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Gratulacje! Widzę, że projekt ambitny i przy okazji bardzo solidnie się do niego zabrałeś :clap:
Powodzenia :mrgreen:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Szykuję się gruba sprawa!
Z niecierpliwością czekam na następne fotki :wink:
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Ja się jedynie martwię po obejrzeniu szkicu, że zrobisz za duży teren.
W obecnym przełożeniu jestem pewna, że scenka wyszła by nudno - baza jest za duża dla dwóch postaci!
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

w sumie masz trochę racji - na grafice plan nie jest aż tak szeroki, a poza tym przed modelami nie ma prawie nic co by odciągało uwagę. tło jest mało istotne i mogłoby być dość uproszczone na dioramie... dzięki temu jest to ciekawe i nie trzeba szukać głównych postaci za długo
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Pewnie, że macie rację, myślałem o tym właśnie przy analizowaniu sytuacji na grafice, najwyżej zweryfikuję to przy komponowaniu scenki z figurkami, ale:

- są tam dwa modele i nie jest to "tradycyjny" pojedynek,
- snajper strzela z większej odległości (heh, np. 500m), a poza tym będzie strumyk rozdzielający teren - zrobię na pewno szerszy, niż na szkicu,
- na grafice jest uchwycony moment po postrzeleniu Eldara, a snajper ma już broń opuszczoną i ogląda swoje dzieło, będąc przygotowanym na ew. zwrot sytuacji (czerwona kropka wciąż blisko Eldara) - model z IG jest w momencie celowania, jakby chciał poprawić (kiepski snajper z niego :mrgreen:), więc z metra celować ze snajperki? ;) Owszem, można ją i do głowy przystawić, jak już jest pod ręką, ale jakoś muszę to pogodzić, żeby w miarę realnie wyglądało.

Poza tym drzewa będą duże, z dostosowaniem do skali modeli, więc też gdzieś musi być na to wszystko trochę miejsca. Wiem, że na szkicu może i wygląda to nieproporcjonalnie (bo to w sumie rysunek poglądowy), ale już sobie robiłem przymiarki "na sucho" na płytce o tym wymiarze z innymi modelami - wygląda to nieźle. Będzie prostokąt, a na szkicu tego tak nie widać w sumie :) Zobaczymy, jak to w praniu wyjdzie. Fakt, na dioramce może być swego rodzaju "nuda", no ale czy na tym rysunku coś więcej się dzieje? :) Tam też jest tylko polana i strumyk. Dodam coś od siebie najwyżej do miejscowej flory oprócz wysokich zarośli i trawy :) Jest to jakiś tam wycinek polany z zaroślami, ale też nie chciałbym, żeby figurki zginęły właśnie. Snajpera może tylko trochę ukryję za krzakiem obok drzewa :think:

Będę pokazywał etapy, co się dzieje, to mi powiecie, co jest nie tak przy okazji ;)

Dzięki, że zwróciliście na to uwagę!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply