[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Maru »

ba, nawet dziewczynę!
nawet mamy twoje zdjęcia z takową i nie zawachamy się ich użyć :D
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@JerzyK - chodziło mi dokładnie o to, że styl dość podobny do twojego wyszedł na tym marynarzu, tylko że jakość taka regimentalna jakaś. teraz bardziej zrozumiale?

sorki, tak to bywa jak się na szybko pisze w przerwie kawowej.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Goblin wyszedł ekstra!

Nekromanta wydaje mi się mało wyrazisty ... wiesz, popadł w nijakość, a przy takim oświetleniu można było dać mocniejszy kontrast. Przynajmniej tak by mnie się bardziej podobało ^^
-- Ańa

Image
Ctan

Post by Ctan »

mahon wrote:mały gobos - TO WŁAŚNIE LUBIĘ! widać jaki miałeś pomysł, światło nadaje świetny klimat, do tego podstawka, kolorki - wszystko cacy

nekromancer - niby podobny pomysł, ale tu już nie wyszło tak dobrze. model brzydki. malowanie go nie uratowało. wydałbyś 10 zł więcej i miałbyś normalny model.

marynarz - wygląda dla mnie jak regimentalne malowanie JerzyKa, a nie charakter w twoim wykonaniu. robi wrażenie nie tyle malowanego bez ochoty i wymęczonego, co raczej budżetowego. nie żeby to było złe, ale po wielokroć wolę kurduplastego goblina.

nie masz czasem obawy, że szkoda trochę taki potencjał jakim dysponujesz, marnować na malowanie szybkich "fuszerek" zamiast odwalić wymaksowanego pokazowego ludka, który pchnie cię do TOP 10 WSZECHCZASÓW, rozsławi twoje imię i zawstydzi nawet najnowszego bohunowego dreda?

a jak im poszło na jebaju? bo to swoją drogą ciekawy eksperyment.
Spokojnie, cały czas pracuję nad czołgiem i tyfusem, chcę je odpicować na maksa. Czołg pochłania ogromne ilości czasu z racji rozmiaru ale myślę, że w połowie roku będzie gotowy.

A eksperyment można śledzić tutaj, już jestem zadowolony z efektu (z maga mniej :)
https://www.ebay.com/itm/Pro-painted-Fis ... 0652724636
https://www.ebay.com/itm/Pro-painted-Nec ... 0652722042
Ana wrote:Goblin wyszedł ekstra!

Nekromanta wydaje mi się mało wyrazisty ... wiesz, popadł w nijakość, a przy takim oświetleniu można było dać mocniejszy kontrast. Przynajmniej tak by mnie się bardziej podobało ^^
Nekromanta fajnie wyglądał w blistrze, później jak go zacząłem malować to popadłem w nijakość tego modelu i też go nijako spaprałem bo wygląda "tak se" :doh: Następnym razem postaram się wybrać jakiś lepszy model :P

Tak pod koniec tygodnia kolejny skończony figs, takie małe zlecenie.

ImageClick to see full-sized image
Image Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

przedostatnia fota, biale rozjasnienie na faldce niebieskiej szmatki (nie to ostateczne) wyraznie sie odcina... ot, zamiast ladnego blendingu wyszlo srednio fajne warstwowanie ;)
ale reszta ladna :)
Image
Ctan

Post by Ctan »

Nameless wrote:przedostatnia fota, biale rozjasnienie na faldce niebieskiej szmatki (nie to ostateczne) wyraznie sie odcina... ot, zamiast ladnego blendingu wyszlo srednio fajne warstwowanie ;)
ale reszta ladna :)
W sumie tego nie zauważyłem... :mrgreen: Wziąłem do łapy chłpka i w świetle dziennym rozproszonym tego wogóle nie widać... :doh: Figsy na fotkach a w realu, nigdy mnie to nie przestanie zaskakiwać...
Image Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a mnie tym razem jakoś nie przekonuje efekt światła. ładny gładki, ale na innych pracach bardziej to świeciło. może zabrakło wyraźnego kierunku, albo zablokowania światła przez materialne elementy?

nie żeby praca była zła - bo nie jest. ale staram się coś wynaleźć :mrgreen:
-- Mahoń

Image

Ctan

Post by Ctan »

mahon wrote:a mnie tym razem jakoś nie przekonuje efekt światła. ładny gładki, ale na innych pracach bardziej to świeciło. może zabrakło wyraźnego kierunku, albo zablokowania światła przez materialne elementy?

nie żeby praca była zła - bo nie jest. ale staram się coś wynaleźć :mrgreen:
Hmmm.... czy ja wiem.. mi się wydaje, że ten venethrax świeci bardziej niż poprzedni.. Może to kwestia koloru świecenia bo tamten poprzedni miał zimny niebieski kolor światła.

wrzucę fotkę tak dla porównania:

Image Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie do końca się rozumiemy chyba

świeci na przykład wzorek na kosie pierwszego (niebieskiego).
z kolei kosa drugiego wygląda jakby ktoś na nią puścił zewnętrzne zielone światło punktowe.

świeci pancerz na udzie drugiego (pierwsza fotka jego na kolażu obu wersji), a klatka nie - na klatkę świeci coś zewnętrznego.
-- Mahoń

Image

Ctan

Post by Ctan »

mahon wrote:nie do końca się rozumiemy chyba

świeci na przykład wzorek na kosie pierwszego (niebieskiego).
z kolei kosa drugiego wygląda jakby ktoś na nią puścił zewnętrzne zielone światło punktowe.

świeci pancerz na udzie drugiego (pierwsza fotka jego na kolażu obu wersji), a klatka nie - na klatkę świeci coś zewnętrznego.
W sumie fakt, trochę taki rewers wyszedł. Ale klyjentowi się tak bardzo podobało, że nie chciał żadnych zmian. Cóż ;)

kolejna porcja różnych różnistych ludków, w większości do mojej cryxowej armii pomalowane na taki tabletop plus.

i jeszcze szajstralle

i jeszcze gorman srorman

i jeszcze syrenki
Image Image
Post Reply