[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kylo

Re: [PL] Galeria qc

Post by Kylo »

Fajnie się zapowiada. Ciekawy pomysł z wykorzystaniem drewnianych klocków. Tylko dlaczego za podłoże służy gąbka ? A ta podstawkę wziąłeś z jakiejś miski ? :D
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Kylo wrote:Tylko dlaczego za podłoże służy gąbka ? A ta podstawkę wziąłeś z jakiejś miski ? :D
To nie gąbka tylko pianka pod panele i nie miska tylko profesjonalny pojemnik na ciasto z uchwytem :lol:

Image

Może tym razem uda mi się zrobić dioramkę na tyle niską, że pojemnik się zamknie :bonk:
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

a masz zamiar tą dioramę zamykać pod tą pokrywą? Bo nie ukrywam, że wybór podstawy wydaje mi się dość mocno niefortunny :roll: No chyba, że ma być to groteska i krasnoludy będą się zajmować konsumpcją, albo bójką o kawał udźca :mrgreen:
-- Ańa

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Ana wrote:a masz zamiar tą dioramę zamykać pod tą pokrywą? Bo nie ukrywam, że wybór podstawy wydaje mi się dość mocno niefortunny :roll: No chyba, że ma być to groteska i krasnoludy będą się zajmować konsumpcją, albo bójką o kawał udźca :mrgreen:
To głównie chodzi o transport. Rzadko gram w domu a transport wiąże się z koniecznością przedkładania figurek do specjalnego pudełka, a tak będę zamykał dioramę i zabierał ją ze sobą.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Budowa dioramy powoli idzie do przodu. Pierwsza warstwa posypek i kamieni na poziomie -1 położona. Zbudowałem też szyb windy. Obecnie diorama prezentuje się tak:
Image
Image
Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Gratuluję szybkiego postępu prac. Nie wiem tylko, czy w kopalni pod ziemią rośnie trawa :?
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

JerzyK wrote:Gratuluję szybkiego postępu prac. Nie wiem tylko, czy w kopalni pod ziemią rośnie trawa :?
A kto powiedział, że to trawa? Stosuję różne posypki, tak żeby jak najbardziej urozmaicić fakturę powierzchni. A po pomalowaniu nie będzie zielono ;)
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

dodaj więcej maku i na wierzch połóż bezy i będzie ciastko :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

Zapowiada się ciekawie ale na razie to tak ciężko z komentarzem :D
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Znów się zaczynają jazdy z makietami... ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply