[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Kylo
Re: [PL] Galeria qc
Fajnie się zapowiada. Ciekawy pomysł z wykorzystaniem drewnianych klocków. Tylko dlaczego za podłoże służy gąbka ? A ta podstawkę wziąłeś z jakiejś miski ? 
-
quidamcorvus
a masz zamiar tą dioramę zamykać pod tą pokrywą? Bo nie ukrywam, że wybór podstawy wydaje mi się dość mocno niefortunny
No chyba, że ma być to groteska i krasnoludy będą się zajmować konsumpcją, albo bójką o kawał udźca 
-
quidamcorvus
To głównie chodzi o transport. Rzadko gram w domu a transport wiąże się z koniecznością przedkładania figurek do specjalnego pudełka, a tak będę zamykał dioramę i zabierał ją ze sobą.Ana wrote:a masz zamiar tą dioramę zamykać pod tą pokrywą? Bo nie ukrywam, że wybór podstawy wydaje mi się dość mocno niefortunnyNo chyba, że ma być to groteska i krasnoludy będą się zajmować konsumpcją, albo bójką o kawał udźca
-
quidamcorvus
Budowa dioramy powoli idzie do przodu. Pierwsza warstwa posypek i kamieni na poziomie -1 położona. Zbudowałem też szyb windy. Obecnie diorama prezentuje się tak:

Gratuluję szybkiego postępu prac. Nie wiem tylko, czy w kopalni pod ziemią rośnie trawa 
-
quidamcorvus
A kto powiedział, że to trawa? Stosuję różne posypki, tak żeby jak najbardziej urozmaicić fakturę powierzchni. A po pomalowaniu nie będzie zielonoJerzyK wrote:Gratuluję szybkiego postępu prac. Nie wiem tylko, czy w kopalni pod ziemią rośnie trawa
dodaj więcej maku i na wierzch połóż bezy i będzie ciastko 
Znów się zaczynają jazdy z makietami...