[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
loler

Re: [PL] Warsztat Slawola

Post by loler »

Jakoś nie zauważyłem wcześniej tego gościa. Dopiero przeglądając cmona go zobaczyłem.
Model moim zdaniem to jeden z lepszych Twoich modeli. Super wyszła Ci głowa (czacha+oczy), ten ptaszek na klacie i pergamin z przodu.
Co mi się mniej podoba to fiolet. Myślę że lepiej by było jakby wszystkie pieczęcie były takie same, czerwone. I podstawka mi jakoś nie pasuje. Trawa wygląda na zdjęciu jakoś mało trawiaście, może dlatego że zlewa się kolorystycznie z piaskiem.Ale to tylko moje zdanie;) model i tak na duży +
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dziękować. Niestety jestem wrogiem monotonii na modelach, więc pieczęcie nie mogły być wszystkie w tym samym kolorze, taką mam już fantazję :) A poza tym dopiero co marudziłem Kornelowi, bo zrobił na swoim modelu same czerwone, więc wyszedłbym na hipokrytę :lol:

A tak poważnie - za dużo czerwonego by było, a fiolet mi akurat pasuje, no i lubię ten kolor.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Renaw

Post by Renaw »

Pieczątki mają logiczne wyjasnienie i zgadzam się z tym. Mi jak najbardziej pasują. Fajne
REDAV

Post by REDAV »

Dano mnie tu nie było więc nadrabiam zaległości hehe.
Przyznam że wszystko już ci koledzy powiedzieli.
Jeśli chodzi o Archaona to przyznam że jest za brudny znaczy się za mało jak dla mnie dopracowany. Oceniając po pozostałych pracach uważam, że był byś w stanie wyciągnąć z niego więcej ale trochę mi wygląda na to jak byś był zawiedziony tym modelem i odpuściłeś sobie to malowanie :roll:. Mnie osobiście model się podoba ale nie miałem go w rączkach więc nie wiem jak jest u niego z jakością ale przyznam że GW ma tendencję do partolenia odlewów o czym ostatnio przekonałem się na moich Eldarach.
Terminator Chaplain to już kompletnie inna bajka i powiem że bardzo mi się podoba. Scrole, czaszka i ogólny klimat zdecydowanie na wielki plus. Jeśli już wspomniałem czaszkę to od razu ciśnie mi się w oczy porównanie z czaszkami u Archaona :wink:.Co mnie osobiście razi w oczy to dziwnie nawiercone dziury w bolterze i godzę się też z wypowiedzią, że dobrze by było aby zbroja nie była opisana tymi białymi szlaczkami bo wydaje mi się to zbędne a raczej zaśmieca trochę ogólny wizerunek modelu.

Czekam na następne prace i pozdrawiam.
RED
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dzięki za komentarze ponownie!

A teraz coś innego ode mnie... Rzadko się chwalę WIP-ami, ale tym razem zrobię wyjątek ;)

Bryan z Kanady, jeden z nowych użytkowników na naszym forum (tutaj Jego prace), chciałby mieć dioramę, no i zwrócił się do mnie... No i tak od słowa do słowa, od detalu do detalu doszliśmy do porozumienia, dogadaliśmy wszystko iiiiii... I robię dioramę dla niego wg tego projektu :WOW:

ImageClick to see full-sized image

Ma być na full wypas: zielsko, drzewa, no i woda, "poważna" woda, więc lepiej sobie najpierw zrobię jakąś próbę z Water Effectem na czymś mniejszym...

Długo dyskutowaliśmy na temat projektu i modeli, ale stanęło ogólnie na tym, że mogę odwrócić jednak obrazek, bo moje umiejętności rzeźbiarskie są o wiele gorsze, niż malarskie, a poza tym ciężko z modelem by było...:

Łatwiej mi będzie zrobić snajpera praworęcznego z któregoś z tych gości - zresztą większość figurek "patrzy się" w tę stronę:

Dodam trochę detali, trochę przerobię, trochę GS-u... Eldar nie będzie problemem, bo jest cała masa plastiku, więc sobie poskładam figurkę z części, płaszcz najwyżej zrobię z ciasta :)

Tak sobie chwilkę machałem automatem i zrobiłem szybkie szkice - żeby było widać, o co biega... Bryan zaakceptował:

No i tyle, mam co robić... No to się rzuciłem. Ale będzie jazda... Proszę, pożyczcie mi powodzenia... :pray:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

kacpero

Post by kacpero »

fajne, widze ze to raczej grubsza sprawa :) no to musisz pocisnac na maksa :)
trzymam kciuki.. powodzenia!
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Na szczęście sztywny termin mnie nie goni, to będę sobie w miarę spokojnie pracował nad tym :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

Good to see someone has taken up the challenge :) i'd love to see how this one pans out. It's such a good scene and very vivid but free for you to bring out your own style so should be very fun.
przemosz.

Post by przemosz. »

Ano niezle wyzwanie:) Powodzenia :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

@Arctica - thanks :)

Przemo, a Ty nie masz czasem bitsów do Eldarów? :lol: Zaczynam polowanie, mam już listę części, które pasują do grafiki i muszę poskładać teraz tego głupka.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply