[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
Fajny, ale mam wrazenie, ze te krysztaly z tylu mogles zrobic dokladniej. podstawka fajna i tak jak myslalem, dodaje troche uroku do figurki.

kacpero wrote:pewnie turkusowe zaciekiREDAV wrote:Hmm miał być trochę staroświecki wiec nie kombinowałem chociaż można by było. A jakich kolorów byś dodał jeśli miały by być z innej bajkiTaki brzydki model a tak ladnie pomalowany!!Szok!!!
DObra robota, jedyne czego mi brakuje to dodanie w niektorych miejscach kolorow "z innej bajki".![]()
Pozdrawiam,
RED
Na zlocie zielony , na czerwieni niebieski
pzdr
Dawno nic nie wstawiałem więc pora pokazać coś nad czym ostatnio siedzę. Macie tu bardzo późnego WIP'a i pokazuję bo może zauważycie coś co warto jeszcze poprawić
. W zasadzie trochę muszę jeszcze podciągnąć owijki przy broniach oczka bo są za mało widoczne i zrobić freehanda na szmacie bo taka jest trochę za pusta i nudna. No i jeszcze podstawka ale to jutro albo pojutrze jak się nie wyrobię.
Click to see full-sized image
Lepsze fotki zakończonego modelu powinienem zrobić w ten weekend bo chyba nawiedzę Gimiaka.
I jak wam się to widzi ??
Click to see full-sized image Lepsze fotki zakończonego modelu powinienem zrobić w ten weekend bo chyba nawiedzę Gimiaka.
I jak wam się to widzi ??
Rewelacyjne fiolety!
A i może ten pióropusz na samych końcach do bieli bardziej? Jest dość jednolity teraz, ale to już tak na doczepkę
W ogóle model jest wykręcony nieźle. Nie lubię malować NMM, ale oglądać - owszem
Nie ma co tu dużo gadać - kolorystyka jak dla mnie bardzo trafiona, ostrza są świetne. Pancerz też. I owszem - frihend się na pewno przyda na szmatce
Nie ma co tu dużo gadać - kolorystyka jak dla mnie bardzo trafiona, ostrza są świetne. Pancerz też. I owszem - frihend się na pewno przyda na szmatce
o fajny korek
a to fiolety są gotowe ... nie zauważyłem - szmatce i piuropuszowi zdecydowanie czegoś brakuje ..
reszta super
pracy wymaga Korek i Fiolety
a to fiolety są gotowe ... nie zauważyłem - szmatce i piuropuszowi zdecydowanie czegoś brakuje ..
reszta super
-
Kuzyn
Maru wrote:pracy wymaga Korek...
A model mi się podoba, w szczególności kontrastujący pancerz w połączeniu z fioletem. Pióropusz rzeczywiście wymaga poprawki. I zobaczymy jaką podstawkę wykminisz. Może jakieś szare ruinki/skałki? Masz już jakiś pomysł?
ładne NMM, może zbroja miejscami nie ma takiego błysku ale ogólnie nie ma za bardzo się do czego przyczepić 
No NMM podoba mi się bardzo, w ogóle cały model wygląda świetnie 
Fiolety akurat jakoś dziwnie na zdjęciach wyszły bo są bardziej rozjaśnione ale trochę mi się świecą a pióropusz akurat jest wyciągany bardziej w biały tylko że jakoś tego nie widać (ogólnie malowanie włosów jakoś mi jeszcze nie idzie). Może na lepszych zdjęciach inaczej to będzie wyglądało. Zapewne jeszcze nad tym posiedzę i trochę poprawię zwłaszcza te owijki na rękojeściach broni bo miejscami je zapaćkałemSlawol wrote:Rewelacyjne fiolety!A i może ten pióropusz na samych końcach do bieli bardziej? Jest dość jednolity teraz, ale to już tak na doczepkę
W ogóle model jest wykręcony nieźle. Nie lubię malować NMM, ale oglądać - owszem
![]()
Eh ten korek to najlepsze podstawka jaką mamMaru wrote:o fajny korek
a to fiolety są gotowe ... nie zauważyłem - szmatce i pióropuszowi zdecydowanie czegoś brakuje ..
reszta super
Pomysł jest i w sumie ma być to popękane malowidło trochę przykryte ziemią i trawą no ale nie wiem jak to wyjdzie. Co do samego malowidła to myślałem nad czymś takim tyle że z małymi zmianamiA model mi się podoba, w szczególności kontrastujący pancerz w połączeniu z fioletem. Pióropusz rzeczywiście wymaga poprawki. I zobaczymy jaką podstawkę wykminisz. Może jakieś szare ruinki/skałki? Masz już jakiś pomysł?
Click to see full-sized imageW zasadzie sama zbroja poza zdobieniami mała być po prostu brązowa, żadem NMM tyle ze sporym kontrastem bo zaczynałem od bardzo ciemnego granatu (necron abyss z gw fundation) tak więc nie robiłem aby błyszczała no ale rzeczywiście sprawia takie wrażenie że tego brakuje hehe.IRKUCK wrote:ładne NMM, może zbroja miejscami nie ma takiego błysku ale ogólnie nie ma za bardzo się do czego przyczepić
co to za model?
fiolet i zbroja gites! metalowe zdobienia na zbroi moim zdaniem za bardzo zlewają się ze zbroją.
fiolet i zbroja gites! metalowe zdobienia na zbroi moim zdaniem za bardzo zlewają się ze zbroją.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22