Dzieki za fotki:D
Wszystko wydaje sie byc wyjasnione jasno i klarownie ale pewnie cos jeszcze w praniu wyjdzie (znaczy w malowaniu)
pzdr.
m.
[PL] Maru dne smarowanie
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Maru dne smarowanie
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
kuńcowy efekt powyższego w zasadzie gotowy tylko fotek nie walnełem .... (oczywiście drugi kolor czyli nie czerwony dał znaczne bardziej widoczne efekt
)
ok a na razie Muib z CB .... ta wiem karabin i buty .... bo musiałem go dzisiaj na turniej zabrać .. - jak przeżyje turniej (ja i model) to poprawie to i dodam głębi kamizelce
Click to see full-sized image
ok a na razie Muib z CB .... ta wiem karabin i buty .... bo musiałem go dzisiaj na turniej zabrać .. - jak przeżyje turniej (ja i model) to poprawie to i dodam głębi kamizelce
Click to see full-sized imageRe: [PL] Maru dne smarowanie
cicho ciemno i ponuro nikt nie komentuje 
dobra czas na piekielnie denerwujący model z Helldorado
... ten kto wymyślił tam takie miecze zasługuje na cukierasa za optymizm i kopa za wykonanie ...
no nic mam nadzieję że ten "lawowo /piekielny" klimat sie
spodoba
dobra czas na piekielnie denerwujący model z Helldorado
no nic mam nadzieję że ten "lawowo /piekielny" klimat sie
spodoba
nikt nie komentuje bo wszyscy kontempluja ;P
a tak na powaznie: pani z mieczami - pizamka fajna, bardzo plastyczna, malarska.. ladnie rozlozyles na niej swiatlo.. ale nie podoba mi sie NMM na mieczach, na paru ujeciach wyglada nieco niechlujnie (na tych od gory).. niestety za nieudane uwazam wlosy, wygladaja troche jakby byly zrobione przez dybrush bialym na czarnym podkladzie..
pan z karabinem - super kolorki, takie militarne
swietny model na stol i na poleczke.. zmienilbym jedynie kolor tego karabinu, zielony jakos mi nie pasuje
a tak na powaznie: pani z mieczami - pizamka fajna, bardzo plastyczna, malarska.. ladnie rozlozyles na niej swiatlo.. ale nie podoba mi sie NMM na mieczach, na paru ujeciach wyglada nieco niechlujnie (na tych od gory).. niestety za nieudane uwazam wlosy, wygladaja troche jakby byly zrobione przez dybrush bialym na czarnym podkladzie..
pan z karabinem - super kolorki, takie militarne
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Żołnierz jest bardzo ładny! Nawet mi się skojarzył z grą "Halo"
Bardzo efektowne, militarno-futurystyczne malowanie. Praktycznie model jako jeden z lepszych w Twoim wykonaniu. Podoba mi się ziemista podstawka, dobrze pasuje odcieniami i wykonaniem do klimatu figurki. Jedynie buty bym przemalował na ciemny brąz lub czerń, szare mi nie pasują, za to w broni magazynek na pewno bym zrobił metalowy, ew. grafitowy
No i chyba te "szkła" w hełmie inaczej bym oświetlił... Myślę, że obie części powinny być oświetlone w górnej części, tworzyłyby wtedy "półkole" od czoła (wiesz, o co mi chodzi
) teraz to wygląda jak dwie wcieśnięte szybki pod różnymi kątami... A może się mylę... 
A jeśli chodzi o tę figurę z mieczami, to podzielam zdanie Kacpera. W sumie powiedział wszystko, od siebie dodam jedynie pytanie - co jest na podstawce? Jakaś woda kolorowa, czy co? Lawa to jest?
A jeśli chodzi o tę figurę z mieczami, to podzielam zdanie Kacpera. W sumie powiedział wszystko, od siebie dodam jedynie pytanie - co jest na podstawce? Jakaś woda kolorowa, czy co? Lawa to jest?
co do Wojaka z karabinem - jego hełm ma 2 "szybki" i są one pod różnymi kontami , kolor z butów pójdzie na magazynek ... kolor z kamizelki na buty ...
co do pani z mieczami ... miecze malowałem nadużywając pigmętów .. a potem zmniejszyłem i podostrzyłem fotki i wyszło .. pyliśce - zapodam lepsza fotkę mieczy a co do podstawki - to miała być skałka pod która płynie lawa na stole to wyglada ok .. a na fotce wyszło .. w zasadzie nie mam pojęcia co wyszło .. bo wygląda jak by mi się ręka omskła
co do pani z mieczami ... miecze malowałem nadużywając pigmętów .. a potem zmniejszyłem i podostrzyłem fotki i wyszło .. pyliśce - zapodam lepsza fotkę mieczy a co do podstawki - to miała być skałka pod która płynie lawa na stole to wyglada ok .. a na fotce wyszło .. w zasadzie nie mam pojęcia co wyszło .. bo wygląda jak by mi się ręka omskła
jak to mawiają "pulp my Ride "
i gorsza fotka ale pokazująca wyraz twarzy
no mam nadzieję że się spodoba bo model strasznie fajny jest
i gorsza fotka ale pokazująca wyraz twarzy
no mam nadzieję że się spodoba bo model strasznie fajny jest
mniej podoba mi się pistolet (szczególnie na 1 i ostatnim zdjęciu), przejścia są jakby mniej gładkie.
generalnie fajny masz styl malowania, ciężko mi go nazwać. kojarzy mi się z obrazami malowanymi przez impresjonistów. jak osiągasz taki efekt?
pozdr.
CzM.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Styl ala Wappelious <możliwe że źle napisałem:P>, ziomek kozacki.
Pozdrosy
Pozdrosy

hym .. impresjonizm to nurt w którym bardziej liczył się wygląd obrazu i forma wykonania (nieraz ulotny moment - tancerki na próbie, parada w mieście ect ..) niż treść ... dość często malarze reprezentujący ten nurt osiągali to przy pomocy dynamicznej gry świateł i kolorów kosztem Detali (Renoir, Degas, Monet, Sisley ) nieraz wychodził im efekt "rozmytego naświetlenia" - Renoir - ja dość często lubię cieniować już na modelu kolory - zwłaszcza światła - i robię to "blenderem" .. (jak mam czas) - jeśli chodziło o ten efekt "rozmytego światła" to jest to efekt uzyskany z pomocą blendera - zmienia on farbę akrylową w coś na kształt farby olejnej .... (a to znam z malowana obrazówczlowiek.morze wrote:
generalnie fajny masz styl malowania, ciężko mi go nazwać. kojarzy mi się z obrazami malowanymi przez impresjonistów. jak osiągasz taki efekt?
pozdr.
CzM.
dzięki za opinię - jakby co to proszę pytać .. bo może nie zgadłem że chodzi o "oleistość" i opisałem nie ten efekt co trzeba