[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
IRKUCK

Post by IRKUCK »

zgadzam sie ze cos powinnas zrobic ze skora bo jest malo trupia ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
dead

Post by dead »

juz nie mam crtkow wiec nie mam dobrego odwzorowania barw (fotoszopa to stwierdzila juz bardzo dawno temu !! :P) -> mam jasna matryce glare na lapie -> moze dlatego :P -> co do tej chropowatosci to wieksza powierzchnia calej kiecy jest taka (przynajmniej u mnie tak to wyglada - mam wrazenie jakbys cos poeksperymentowala za bardzo z podkladem albo cos sie z nim po prostu stalo). daj kolejne foty ;) zastanawiam sie jak rozwiazalas kwestie fryca :P
Akasha

Post by Akasha »

Droga koleżanko,w kwestii "rudawości" fryzury Twojej Szyszymory nie martw się odcieniem blondu, jako stworzenie wywodzące się z folkloru irlandzkiego ma jak najbardziej prawo połyskiwać rudością. Zgodzę się z przedmówcą w kwestii karnacji - mało trupia, ale wierzę, że makeup zrobisz perfecto :) Ciekawi mnie, co zamierzasz względem podstawki. Choć przywykłam do ciemnej kolorystyki banshees, przyznam, że barwy stroju wypadły oryginalnie i intrygująco. Oczekuję finiszu z zainteresowaniem :)
Marta

Post by Marta »

Pani Wrzeszczaca jest juz skonczona, na tyle na ile udalo mi sie z nia zawalczyc.

ImageClick to see full-sized image

Od razu zaznacze ze slepota Pani nadobnej jest zamierzona.

Akasha: podstawki pod ta pania na razie nie planuje bo to co chcialabym jej zrobic wymagaloby malej dioramki, a na to ani nie czuje sie gotowa, ani malowanie nie zasluguje raczej. Chociaz moze jak troche od niej odpoczne to costam wymysle.
A jesli chodzi o kolorystyke, to wlasnie bralam ja bardziej z legend (w ktorych sa zawsze ubrane na bialo i jasnowlose) niz zasad battla, tyle tylko ze mi strasnie do tych legend nie pasuje fakt, ze pani sie z lekka nadgnilo. No ale z rzezba sie nie wygra, wiec musialam jej dorobic nieco niezdrowa karnacje.

Co do samego malowania to jestem mega niezadowolona, glownie przez podklad, ktory stal sie przyczyna niescesc wszelakich...
Popsikalam ja bialym produktem podkladopodobnym GW i raczej juz tego bledu nie popelnie. Powierzchnia figsa wygladala jak posypana drobna kaszka (stad ta chropowatosc Dead;] - liczylam na to ze uda mi sie to jakos ukryc ale najwyrazniej nie wyszlo).
Do tego pare rzeczy po prostu mi sie nie udalo (np bizuteria) no i efekt jaki jest, kazdy widzi.

Zla jestem strasznie, ze akurat na tej figsie wylazla ta kasza, bo wczesniej psikalam skaveny i wszystko bylo ok;/ Moze ktos doradzi jakis porzadny, sprawdzony podklad, bialy lub szary (co dziwne z czarnego GW jestem bardzo zadowolona) mozliwy do nabycia w Empire?

pzdr
m.
kacpero

Post by kacpero »

mysle, ze ziarnistosc podkladu to nie jest kwestia producenta farby.. musialas popelnic jakis blad, moze nie wymieszalas dokladnie farby? mi zdarzyla sie kiedys taka sytuacja kiedy pucha z farba byla ciut za daleko od figsy - mysle ze to moze byc przyczyna..
co do samej banshee to widze ze nadal boisz sie rozjasniac ;) zdecydowanie powinas pojsc w mocniejsze rozjasnienia - sprobuj dodac troche np. bialej farbki i powyciagac najbardziej wystajace miejsca, krawedzie itp.
starannosc malowania masz swietnie opanowana wiec warto zaczac poglebiac kontrast na figurkach..
powodzenia!
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Strasznie dawno mnie nie bylo i az wstyd ze tak malo mam do pokazania :oops:
Piec nowych szczurow, niestety kazdy w mniejszym czy wiekszym stopniu wip i jeden odgrzewany gobos.
Ale mam nadzieje, ze upublicznienie marnych efektow zmotywuje mnie do bardziej intensywnej pracy (no chyba ze po GD UK, jak sie naogladam jak nie maluje, zalamie sie i wyrzuce wszystko w diably;p).
1. Szczur w kapturze.
Najblizej mu do konca, odlezy sie pare dni to popoprawiam niedorobki i sprobuje cos zrobic z futrem, bo na focie wyglada jak w ogole nie ruszone, no i domaluje mu cos na medaliku.
W rzeczywistosci ma troche glebsze cienie...

2. Szczur z pergaminem.
Tutaj w miare zrobione sa tylko pergaminy i szata. Na samym pergaminie bede cos jeszcze malowac, ale to na koncu, jak sie uporam z cala reszta.

3. Chyba muzyk.
Ten ma najwiecej kolorow nalozonych ale tak naprawde zaden element nie jest skonczony;/ Chyba najlepiej sie ma zielona szmata i niektore kawalki skory...

4. Dziad z kadzielnica.
Zielona szmata i kadzielnica prawie skonczone - chociaz akurat na zdjeciu akurat ta ostatnia wcale nie wyglada:(

5. Gobos.
Podciagnelam mu kontrast. Na skorze tez, nie wiem czemu akurat tego tutaj wcale nie widac, ale nie bede go juz tykac bo jestem zmeczona tym modelem.

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
umpa

Post by umpa »

Bardzo fajne a najbardziej to mi sie podoba ten zielonoskóry liliput z trójzębem :) zdecydowanie najlepsza zieleń i tu masz punkt zaczepienia odnośnie tego znienawidzonego przez Ciebie koloru ;) a co do fotek to też ta ostatnia zdecydowanie najlepsza :)
Czekam na dalsze postępy.
Pozdrawiam
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

wszedzie pociagnij kontrast co najmniej do poziomu zielonej szmatki goblina.
i maluj dalej, maluj :)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Podzielam zdanie Nameless'a. Bardzo mi się podoba brudny styl, akurat dla szczurów. Figurki (te akurat) lepiej się prezentują na ciemnym tle jak widać :) No i oczywiście najlepszą z nich jest (póki co) ten poganiacz do squigów. Bardzo fajny zielony kubrak, no i ten trójząb, czy co on tam ma też udany, zwłaszcza drzewce. Ciemna skóra mogłaby otrzymać jeszcze jedno rozjaśnienie na samych kostkach. Na duży plus staranność malowania.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Bohun

Post by Bohun »

Fajny Gobbos z trójzębem :clap:

Widziałbym może tylko troche mocniejsze kontrasty na szacie i, przede wszystkim jakiś Matt Varnish. Nie wydaje mi się to niczym uzasadnione, żeby materiał się tak świecił. No chyba, że to skóra, ale nie wygląda :D
Post Reply