Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
ooo fajna praca
Metaliki głaciutkie, choć to zdjęcie jest troszkę małe i wiele nie widać.
Mieczyk mnie również wydaje się fajniejszy od reszty metaloków, bo zbroja z mojej perspektywy zdaje się dość gwałtownie washowana. Chyba powinieneś w przyszłości troszkę bardziej kontrolować gdzie i ile zacienić - pójść bardzie w kierunku glaze a mnie wash.
Ale ogólnie praca jest bardzo atrakcyjna, więc gratuluję
co mi przeszkadza to jakaś taka "nieciekawość" płaszcza. te kolory jakieś takie monotonne i ... nudne. może przyzwyczaiłem się do oglądania efektów bogatszego operowania barwami?
nie mógłbyś spróbować dodać w cieniach troszkę przebarwienia np. w ciemny fiolet lub zieleń?
@Ana
Najbardziej zadowolony jestem z wewnętrznej strony płaszcza i po części metalików tzn. cały czas przymierzam i testuje robienie jakiś ludzki metalików W realu wyszło spoko (nie jakoś rewelacyjnie ale ... ).
Teraz siedzę nad chaośnikami gamezona i tam testuje brudne metaliki .... Zobaczymy jak to wyjdzie
Nie wiem dlaczego ale mam dziwne wrazenie ze metaliki (i moze jeszcze reszta figurki ) malowane jest za pomoca bejcy
podstawka jest troceh za duza jak na ten model
jakis FH przydal by sie na sztandarze
Hehehe,
Faktycznie - metaliki i czerwienie tak wyglądają. W sumie nie byłoby w tym nic złego - każda metoda jest dobra o ile daje dobry efekt
A sztandar z przodu pomalowany jest ładnie, podczas gdy z tyłu już nie ma tej gładkości i ciekawego światłocienia.
Co do kolorów - to chyba jakaś wróżka albo elf, którym zamarzyło się zostać goblinem. Albo odwrotnie...