Tatuaż rzeczywiście najbardziej udany i gustowny na całej figurce a i skóra (tak w ogóle) nie jest zła. Reszta to - jak sam przyznajesz - proste malowanie na stół. I tak bym je właśnie ocenił: proste malowanie na stół...
Ale i tak znacznie mi się ten bardziej podoba od tego z grzybem. Jakoś nie trafił w moje poczucie humoru chyba...
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
https://www.coolminiornot.com/169582
pare przemalowan - troche tez po waszych radach i mysle ze minimalnie lepszy od starej wersji (choc wg mnie czarne gatki byly lepsze od tych czerwonych - mowa o kolesiu w lapie ale mojemu mistrzowi nie przypadlu do gustu ...)
postawilem na zdjecia bez flesza bo "te z" sa takie no bajkowe jakies
mimo ze wiecej na nich widac ... bede wdzieczny za komenty i oceny pozdro
pare przemalowan - troche tez po waszych radach i mysle ze minimalnie lepszy od starej wersji (choc wg mnie czarne gatki byly lepsze od tych czerwonych - mowa o kolesiu w lapie ale mojemu mistrzowi nie przypadlu do gustu ...)
postawilem na zdjecia bez flesza bo "te z" sa takie no bajkowe jakies
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imagetyle prace chyba nie wymagaja komenta z mojej strony - znow zarzucicie mi gumowa skore ale coz ... te modele po prostu nie moga byc zbyd pieknie i realistycznie zrobione
-
Kyrielejson
O, kolega ma podobne zainteresowania do mnie 
Faktycznie skórę można by pomalować lepiej, tak jak i włosy. Dobór kolorów mi osobiście absolutnie nie pasuje, ale to tylko moje zdanie. Pytam z ciekawości - gdzie one mają sutki? Tej lasce z biczem, którą niedawno malował Muk swojej lasce, w ogóle sutków nie widać. To jest nienaturalne. Może odrobinę zaróżowić, przyciemnić? Cokolwiek.
Bardzo ładne tatuaże, o.
I mam pytanie techniczne - z jakiej firmy jest ta laska po prawej stronie Virago na pierwszej fotce? To pierwsza figurka Alexi Z. Hasslefree to jest? Freebooter?
Z lasek Rackhamowskich blondynka jest ok, ale brunetka... jest nieładna (chciałem napisać - ssie, ale zostałbym opacznie zrozumiany...). Jakoś ten makijaż wcale do mnie nie przemawia, nóżki widzę nieskończone, a NMMu nie lubimy (a szkoda, genialny model na NMM).
Tej pomiędzy rackhamowskimi na ostatnich 2 fotkach (nie ta Ilyadka, tylko ta druga, z rogiem i nienaturalnie wypiętym biustem) w ogóle nie kojarzę. Kto to?
Dead, jesteś absolutnie normalny. Istnieje co najmniej jeden facet więcej na świecie, który ma równie zboczony gust i również zbiera półnagie laski
Mini-zboczuchy wszystkich krajów, łączcie się!
Pozdrawiam,
*głaszcząc Reaperową Sophie wersja naked*
Kyrie.
Faktycznie skórę można by pomalować lepiej, tak jak i włosy. Dobór kolorów mi osobiście absolutnie nie pasuje, ale to tylko moje zdanie. Pytam z ciekawości - gdzie one mają sutki? Tej lasce z biczem, którą niedawno malował Muk swojej lasce, w ogóle sutków nie widać. To jest nienaturalne. Może odrobinę zaróżowić, przyciemnić? Cokolwiek.
Bardzo ładne tatuaże, o.
I mam pytanie techniczne - z jakiej firmy jest ta laska po prawej stronie Virago na pierwszej fotce? To pierwsza figurka Alexi Z. Hasslefree to jest? Freebooter?
Z lasek Rackhamowskich blondynka jest ok, ale brunetka... jest nieładna (chciałem napisać - ssie, ale zostałbym opacznie zrozumiany...). Jakoś ten makijaż wcale do mnie nie przemawia, nóżki widzę nieskończone, a NMMu nie lubimy (a szkoda, genialny model na NMM).
Tej pomiędzy rackhamowskimi na ostatnich 2 fotkach (nie ta Ilyadka, tylko ta druga, z rogiem i nienaturalnie wypiętym biustem) w ogóle nie kojarzę. Kto to?
Dead, jesteś absolutnie normalny. Istnieje co najmniej jeden facet więcej na świecie, który ma równie zboczony gust i również zbiera półnagie laski
Pozdrawiam,
*głaszcząc Reaperową Sophie wersja naked*
Kyrie.
z tego co kojarzę, to chyba Celtos.Kyrielejson wrote:I mam pytanie techniczne - z jakiej firmy jest ta laska po prawej stronie Virago na pierwszej fotce? To pierwsza figurka Alexi Z. Hasslefree to jest? Freebooter?
@Dead - a ogólnie malowanie w tej ilości trochę zyskuje, choć nadal będę się upierał że to styl ludzików z jajek niespodzianek - płasko, jednokolorowo na każdej powierzchni. jeśli o taki efekt chodziło to go osiągnąłeś. jeśli miałoby być lepiej - to jeszcze trochę musisz popracować.
ale tatuaże mi się wreszcie nawet podobają. zwłascza w takiej masie panienek
@Kyrie - przestań głaskać, zacznij malować
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Lorna The Huntress - Reaper MiniaturesKyrielejson wrote:I mam pytanie techniczne - z jakiej firmy jest ta laska po prawej stronie Virago na pierwszej fotce? To pierwsza figurka Alexi Z. Hasslefree to jest? Freebooter?
A co do malowania Deada, to w sumie podpisuję się pod słowami Mahonia. Mało kolorów, płasko i tak trochę nudno. Tatuaże faktycznie ciekawe
Pozdrawiam
Sławol
RE: [PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
No tak... jednak Reaper...
-
Kyrielejson
W Celtosy nie wierzyłem, bo to paskudne figurki. Żaden model mi się nie podoba.
Malować póki co będę wyłącznie zlecenia, malowanie 'dla mnie' i 'dla Sztuki' pozostawiam na później. Nie ma co ukrywać - teraz liczy się kaska, a potem przyjemności. Jak Przemas zrobi fotki, co pokażę stadko 15 egzekutorów i 2 bolt throwery dark elfów. Fuj, całe w NMM.
Sławol - dzięki dzięki. Alexi Z faktycznie malowała ją dwa razy, ale nie chciałem pisać 'no, ten figs, co go malowała dwa razy'
Swoją drogą widać na tym przykładzie genialny postęp, jaki zrobiła w swojej karierze... aaale to nie na temat jest.
Już zupełnie co do malowania - gołe laski mają to do siebie, że można je malować albo ślicznie (i tutaj dzieło Cyrila) albo klimatycznie i ogólnie ze światłem i wszystkim.
Nie ma czegoś pomiędzy moim zdaniem. Dlatego niezbyt podoba mi się się wizja tych lasek wszystkich o jednej karnacji, w tych samych kolorach. Myślę, że rzeźby zasługują na troszeczkę więcej.
Malować póki co będę wyłącznie zlecenia, malowanie 'dla mnie' i 'dla Sztuki' pozostawiam na później. Nie ma co ukrywać - teraz liczy się kaska, a potem przyjemności. Jak Przemas zrobi fotki, co pokażę stadko 15 egzekutorów i 2 bolt throwery dark elfów. Fuj, całe w NMM.
Sławol - dzięki dzięki. Alexi Z faktycznie malowała ją dwa razy, ale nie chciałem pisać 'no, ten figs, co go malowała dwa razy'
Już zupełnie co do malowania - gołe laski mają to do siebie, że można je malować albo ślicznie (i tutaj dzieło Cyrila) albo klimatycznie i ogólnie ze światłem i wszystkim.
Nie ma czegoś pomiędzy moim zdaniem. Dlatego niezbyt podoba mi się się wizja tych lasek wszystkich o jednej karnacji, w tych samych kolorach. Myślę, że rzeźby zasługują na troszeczkę więcej.