dzięki za linka. Trochę to drogie ale chyba będzie trzeba się w to zaopatrzyć ...Shrek wrote:Znalazłem coś takiego elementy fototrawione na dioramy itd. https://www.mojehobby.pl/katalog.php?gru ... d=81456680loler wrote:model zrobił na mnie ogromne wrażenie. Gratulacje wygranej;]
Mam pytanie. Skąd są te paprotki na podstawce? Wyglądają super realistycznie
[PL] Warsztat Przema
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Przema
niestety jeśli chcesz podnosić poprzeczkę, to chyba czekają cię koszty
Mnie brakowało cieni między elementami - tych "linii". Ja ich np. nie robię czarnym, tylko kolorem jakim dany element cieniuję. Jeśli robię szelki na ciele to szelkę oddzielam kolorem z najgłębszego cieniowania, tylko ja kolorystycznie pogłębiam cienie.
Brakuje mi tego w Twoich pracach.
Ja często cieniuję do czerni i Bohun z tego co widzę też (wielu malarzy tak robi) ... ale nie do każdego modelu to pasuje - wszystko zależy od klimatu. Czy ma być smutno, czy groteskowo, czy groźnie, czy frywolnie.
Cieniowanie do czerni od zaraz, może Cię zniechęcić, chyba lepiej stopniowo wprowadzać zmiany No ale może nie będziesz miał problemu z uzyskaniem gładkich przejść i tylko dmucham na zimne?
Czekam na efekt prób, bo chyba warto spróbować, skoro tyle osób ma te same spostrzeżenia.
Jeszcze raz to powiem: diorama super. Podziwiam Cię, że mimo braku czasu podjąłeś się realizacji tak dużego projektu.
Długo ją robiłeś?
Brakuje mi tego w Twoich pracach.
Ja często cieniuję do czerni i Bohun z tego co widzę też (wielu malarzy tak robi) ... ale nie do każdego modelu to pasuje - wszystko zależy od klimatu. Czy ma być smutno, czy groteskowo, czy groźnie, czy frywolnie.
Cieniowanie do czerni od zaraz, może Cię zniechęcić, chyba lepiej stopniowo wprowadzać zmiany No ale może nie będziesz miał problemu z uzyskaniem gładkich przejść i tylko dmucham na zimne?
Czekam na efekt prób, bo chyba warto spróbować, skoro tyle osób ma te same spostrzeżenia.
Jeszcze raz to powiem: diorama super. Podziwiam Cię, że mimo braku czasu podjąłeś się realizacji tak dużego projektu.
Długo ją robiłeś?
Dzieki wielkie Ania!
Juz mam na oku model do pomalowania i wyprobowania kilku rzeczy ale jak sama powiedzialas mam malo czasu :/ Teraz jeszcze musze sie pochwalic ze rozpoczalem 2. kierunek wiec na malowanie juz w ogole nie mam czasu
Ile parca mi zajela? Hmm no nie wiem. W sumie to robilem dlugie przerwy, w miedzy czasie malowalem inne rzeczy, a czasu nigdy nie liczylem przy malowaniu wiec naprawde trudno mi odpowiedziec. Ale dosc duzo, lubie sie delektowac
Juz mam na oku model do pomalowania i wyprobowania kilku rzeczy ale jak sama powiedzialas mam malo czasu :/ Teraz jeszcze musze sie pochwalic ze rozpoczalem 2. kierunek wiec na malowanie juz w ogole nie mam czasu
Ile parca mi zajela? Hmm no nie wiem. W sumie to robilem dlugie przerwy, w miedzy czasie malowalem inne rzeczy, a czasu nigdy nie liczylem przy malowaniu wiec naprawde trudno mi odpowiedziec. Ale dosc duzo, lubie sie delektowac
poglebilbym cienie tam gdzie lacza sie poszczegolne elementy na figurce np na ramionach, miedzy skora orka a tymi pasami..przemo wrote:Kapcero - ktore elementy moznaby bylo mocniej przycieniowac?
I jeszcze opowiedz mi proszke o blackliningu - chodzi o czarne krechy na granicy roznych elementow? Jak to osiagnac? Po pomalowaniu pracy namalowac te kreski? Mi to kojarzy sie z "komiksowym" malowaniem. Pogadajmy o tym
rzeczywiscie w blackliningu chodzi o oddzielenie od siebie poszczegolnych plasczyzn poprzez polozenie ciemnych kresek na granicy pomiedzy nimi.. no i tak jak napisal mahon nie musi byc to czarny kolor (jakos tak z glupia frant napisalem blacklining co kojarzy sie jednioznacznie z czarna barwa).. co do techniki to pelna dowolnosc.. choc mi osobiscie najlatwiej nalozyc farbe stopniowo cieniujac dany element az do najciemniejszego koloru/najcienszej kreski..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Baaardzo szybko malowany model. Sporo niedokladnych miejsc. Raczej nic specjalnego. Taki szybciutki modelik na konkurs infinity wargammera. Fajnie ze zdazylem bo jutro deadline
Click to see full-sized image
Co o tym sadzicie? Podstawka jakos kiepawo wyszla na fotkach ale w rzeczywistosci chyba wypada lepiej. I chyba nawet jako takie fotki mi sie udalo strzelic.
Co o tym sadzicie? Podstawka jakos kiepawo wyszla na fotkach ale w rzeczywistosci chyba wypada lepiej. I chyba nawet jako takie fotki mi sie udalo strzelic.
Ciekawa bluzeczka, coś tam przeswituje
Twarz dosyć dokładna. Fajne
Twarz dosyć dokładna. Fajne
Łooo ale żeś sobie stary model wybrał Pani Medyk do Haqq to tak naprawdę jeden z niewielu modeli z 1 partii który nie został wycofany i zamieniony "resculptem" - swoją drogą to bohaterka wielu komiksów o Haqq ^-^
dla nie kumatych
dymek nr 1- (od lewej)
"AAA zostałem ugryziony przez gakisa"
dymek nr 2
"szybko !!! trzeba wyssać truciznę z miejsca ugryzienia"
dymek nr 3
"Aaaarghhh !!... też wymagam opieki sanitariuszki !!!!!"
dla nie kumatych
dymek nr 1- (od lewej)
"AAA zostałem ugryziony przez gakisa"
dymek nr 2
"szybko !!! trzeba wyssać truciznę z miejsca ugryzienia"
dymek nr 3
"Aaaarghhh !!... też wymagam opieki sanitariuszki !!!!!"
jak wywalić tego posta bo wysłał 2x to samo ???
Dobry efekt przenikania ciekawei to wszystko razem wygląda.