[PL] Warsztat Przema

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
loler

Re: [PL] Warsztat Przema

Post by loler »

Shrek wrote:
loler wrote:model zrobił na mnie ogromne wrażenie. Gratulacje wygranej;]
Mam pytanie. Skąd są te paprotki na podstawce? Wyglądają super realistycznie :)
Znalazłem coś takiego elementy fototrawione na dioramy itd. https://www.mojehobby.pl/katalog.php?gru ... d=81456680
dzięki za linka. Trochę to drogie ale chyba będzie trzeba się w to zaopatrzyć :) ...
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

niestety jeśli chcesz podnosić poprzeczkę, to chyba czekają cię koszty :|
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Mnie brakowało cieni między elementami - tych "linii". Ja ich np. nie robię czarnym, tylko kolorem jakim dany element cieniuję. Jeśli robię szelki na ciele to szelkę oddzielam kolorem z najgłębszego cieniowania, tylko ja kolorystycznie pogłębiam cienie.
Brakuje mi tego w Twoich pracach.
Ja często cieniuję do czerni i Bohun z tego co widzę też (wielu malarzy tak robi) ... ale nie do każdego modelu to pasuje - wszystko zależy od klimatu. Czy ma być smutno, czy groteskowo, czy groźnie, czy frywolnie.
Cieniowanie do czerni od zaraz, może Cię zniechęcić, chyba lepiej stopniowo wprowadzać zmiany :roll: No ale może nie będziesz miał problemu z uzyskaniem gładkich przejść i tylko dmucham na zimne?

Czekam na efekt prób, bo chyba warto spróbować, skoro tyle osób ma te same spostrzeżenia.

Jeszcze raz to powiem: diorama super. Podziwiam Cię, że mimo braku czasu podjąłeś się realizacji tak dużego projektu.
Długo ją robiłeś?
-- Ańa

Image
przemo

Post by przemo »

Dzieki wielkie Ania!

Juz mam na oku model do pomalowania i wyprobowania kilku rzeczy :D ale jak sama powiedzialas mam malo czasu :/ Teraz jeszcze musze sie pochwalic ze rozpoczalem 2. kierunek wiec na malowanie juz w ogole nie mam czasu :cry:

Ile parca mi zajela? Hmm no nie wiem. W sumie to robilem dlugie przerwy, w miedzy czasie malowalem inne rzeczy, a czasu nigdy nie liczylem przy malowaniu wiec naprawde trudno mi odpowiedziec. Ale dosc duzo, lubie sie delektowac :D
kacpero

Post by kacpero »

przemo wrote:Kapcero - ktore elementy moznaby bylo mocniej przycieniowac?
I jeszcze opowiedz mi proszke o blackliningu - chodzi o czarne krechy na granicy roznych elementow? Jak to osiagnac? Po pomalowaniu pracy namalowac te kreski? Mi to kojarzy sie z "komiksowym" malowaniem. Pogadajmy o tym :D
poglebilbym cienie tam gdzie lacza sie poszczegolne elementy na figurce np na ramionach, miedzy skora orka a tymi pasami..
rzeczywiscie w blackliningu chodzi o oddzielenie od siebie poszczegolnych plasczyzn poprzez polozenie ciemnych kresek na granicy pomiedzy nimi.. no i tak jak napisal mahon nie musi byc to czarny kolor (jakos tak z glupia frant napisalem blacklining co kojarzy sie jednioznacznie z czarna barwa).. co do techniki to pelna dowolnosc.. choc mi osobiscie najlatwiej nalozyc farbe stopniowo cieniujac dany element az do najciemniejszego koloru/najcienszej kreski..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
przemo

Post by przemo »

Baaardzo szybko malowany model. Sporo niedokladnych miejsc. Raczej nic specjalnego. Taki szybciutki modelik na konkurs infinity wargammera. Fajnie ze zdazylem bo jutro deadline :)

ImageClick to see full-sized image

Co o tym sadzicie? Podstawka jakos kiepawo wyszla na fotkach ale w rzeczywistosci chyba wypada lepiej. I chyba nawet jako takie fotki mi sie udalo strzelic.
Renaw

Post by Renaw »

Ciekawa bluzeczka, coś tam przeswituje :lol:
Twarz dosyć dokładna. Fajne
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Łooo ale żeś sobie stary model wybrał Pani Medyk do Haqq to tak naprawdę jeden z niewielu modeli z 1 partii który nie został wycofany i zamieniony "resculptem" - swoją drogą to bohaterka wielu komiksów o Haqq ^-^
ImageClick to see full-sized image
dla nie kumatych
dymek nr 1- (od lewej)
"AAA zostałem ugryziony przez gakisa"
dymek nr 2
"szybko !!! trzeba wyssać truciznę z miejsca ugryzienia"
dymek nr 3
"Aaaarghhh !!... też wymagam opieki sanitariuszki !!!!!"
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

jak wywalić tego posta bo wysłał 2x to samo ???
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

Dobry efekt przenikania :) ciekawei to wszystko razem wygląda.
Image
Post Reply