[PL] Warsztat Gazzy
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
- Chest of Colors
fajnie zobaczyc ten model pomalowany niekoniecznie wg oficjalnego schematu
Last edited by Demi_morgana on 15 Feb 2007, o 19:34, edited 1 time in total.
grejt tu si inglisz replaj on polisz forumgreat to see that model painted in unorthodox way Very Happy
EDIT:
mówiłes cos?
zombiemoderator
baj de łej: fajny butcherek..widze inspiracje wersją Jakoba Nielsena..czarne elementy mogly by byc jednak bardziej porozjasniane..polozylbym tez jakies washe na metaliki..zeby je urozmaicic (zwlaszcza srebrne elementy)..podoba mi sie odcien skóry butchera..pozdrawiam..
Dwarf ze stajni SMM. To efekt wolnych chwil podczas tygodniowego urlopu na rancho nad jeziorem, a więc nie zawsze grzebałem przy nim na trzeźwo. Oczywiście WIP, ale byłbym wdzięczny za komentarze i porady. Marny ze mnie fotograf co widać po nieco niebieskawym odcieniu fotek. Pozdrawiam brać malarską.
Click to see full-sized image
Trochę jestem rozdarty - bo o ile technicznie wygląda OK (naprawdę, bo wiem jaki mały jest ten model), to dobór kolorów na NMM jakoś do mnie nie trafia:
- nmm na tarczy jakiś taki "wypłowiały" i niedocieniowany
- srebrny NMM wyraźnie domaga sięgłębszych cieni.
NMM to technika imitująca połysk metalu, a metal MOCNO odbija światła i cienie....
O ile technicznie w malowaniu widać u ciebie ciągły postęp, to np. musisz coś zrobić z twarzą - ja bym ją zaczął cieniować glaze'ami różnych kolorów. może tutorial Morsi'ego ci pomoże? bo na razie wygląda gumowato...
do tego broda koniecznie wymaga rozjaśnień...
oczywiście sprawa jasna - bo to WIP
- nmm na tarczy jakiś taki "wypłowiały" i niedocieniowany
- srebrny NMM wyraźnie domaga sięgłębszych cieni.
NMM to technika imitująca połysk metalu, a metal MOCNO odbija światła i cienie....
O ile technicznie w malowaniu widać u ciebie ciągły postęp, to np. musisz coś zrobić z twarzą - ja bym ją zaczął cieniować glaze'ami różnych kolorów. może tutorial Morsi'ego ci pomoże? bo na razie wygląda gumowato...
do tego broda koniecznie wymaga rozjaśnień...
oczywiście sprawa jasna - bo to WIP
wiec tak..
-rozjasnilbym troche brode, bo zbyt mocno odcina sie od twarzy (ktora wyglada w tym momencie troche "blado")
-zgadzam sie z mahoniem co do glazow na twarzy
-na NMMie dodalbym tu i owdzie bliki swiatla, byc moze nawet doprowadzone do bieli.. w obecnej fazie srebrny NMM wyglada bardziej jak kamień..
-podoba mi sie futerko
a poza tym widac postep w Twoim malowaniu, brawo! :):)
-rozjasnilbym troche brode, bo zbyt mocno odcina sie od twarzy (ktora wyglada w tym momencie troche "blado")
-zgadzam sie z mahoniem co do glazow na twarzy
-na NMMie dodalbym tu i owdzie bliki swiatla, byc moze nawet doprowadzone do bieli.. w obecnej fazie srebrny NMM wyglada bardziej jak kamień..
-podoba mi sie futerko
a poza tym widac postep w Twoim malowaniu, brawo! :):)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Dzięki chłopaki za rady. Odpowiem Wam wszystkim razem żeby się nie rozdrabniać.
- brodę będę rozjaśniał niewątpliwie;
- twarz (ogólnie skórę) potraktuję jakimiś glaze'ami (może jakimś fioletem - niech wygląda na zmarzlaka, wkońcu nosi futro na płaszczu więc lata tam nie ma ), ogólnie była już lepsza ale przedobrzyłem z rozjaśnianiem (tak to czasem bywa po czwartym Lechu );
- z tym srebrnym NMM to faktycznie mam problem: wyszedłem z Shadow Grey bowiem młot zrobiłem na bazie Codex Grey żeby się od siebie różniły, z tąd taki odcień a nie inny tego szarego/"srebrnego". Cienie i rozjaśnienia NMM widać są wciąż dla mnie problemem i muszę coś z tym zrobić.
- aż boję się teraz zabrać za złote NMMy, którymi chciałem go jeszcze przyozdobić - ale się nie poddam i powalczę z nimi - zawsze przecież mogę liczyć na Was
- to "bardzo fajne futerko" jeszcze chyba tu i ówdzie podciągnę do niemal bieli - chyba, że było by to przesadą!?
Pozdrawiam.
- brodę będę rozjaśniał niewątpliwie;
- twarz (ogólnie skórę) potraktuję jakimiś glaze'ami (może jakimś fioletem - niech wygląda na zmarzlaka, wkońcu nosi futro na płaszczu więc lata tam nie ma ), ogólnie była już lepsza ale przedobrzyłem z rozjaśnianiem (tak to czasem bywa po czwartym Lechu );
- z tym srebrnym NMM to faktycznie mam problem: wyszedłem z Shadow Grey bowiem młot zrobiłem na bazie Codex Grey żeby się od siebie różniły, z tąd taki odcień a nie inny tego szarego/"srebrnego". Cienie i rozjaśnienia NMM widać są wciąż dla mnie problemem i muszę coś z tym zrobić.
- aż boję się teraz zabrać za złote NMMy, którymi chciałem go jeszcze przyozdobić - ale się nie poddam i powalczę z nimi - zawsze przecież mogę liczyć na Was
- to "bardzo fajne futerko" jeszcze chyba tu i ówdzie podciągnę do niemal bieli - chyba, że było by to przesadą!?
Pozdrawiam.
Cold "Strobe Light Network"
Szmat czasu minął od ostatnich prezentacji, sporo się też w moim życiu wydarzyło (stąd ta przerwa), ale cosik tam grzebię, więc temat odszukałem (daleko był, oj daleko!) i wrzucam pod konstruktywną krytykę koleżeństwa.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!