[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ctan

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Ctan »

Image Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

dla ciebie dobry, dla nas reszty chyba dol :doh:
no ale poogladac u ciebie zawsze milo!
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

jaki fajny .. ten na górze - ale co to w sumie jest ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Rentall

Post by Rentall »

to jest maly troll według mnie.

Masz ukonczony jakis kurs speed paintingu ?
Nie masz rodziny, znajomych, przyjaciół ?
Jestes nerdem ?
Masz zatrudnionych niewolników, którzy malują z Tobą ?
Cierpisz na bezsenność ?

Wyjaśnij jak to robisz, że co chwile serwujesz nam takie wypasione prace.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie przesadzaj Rentall, przeciez juz sroda :D
EDIT: a nie, wtorek dopiero :oops: zwracam honor Rentall :)

@Ctan - jesli to na dobry poczatek tygodnia, to ile dostaniemy na koniec? :)

chociaz malujesz niezwykle efektownie, i dla mnie jestes jednym z ulubionych polskich (i nie tylko) malarzy, to w ostatnich pracach chyba zaczyna wychodzic pospiech. nie bede palcem pokazywac, pewnie sam widzisz gdzie :)
dolaczam sie do pytan o pierwsze dwa modele - co to za cusie?
a trzeci cus to chyba Shrike a nie Shirke?
Image
LONGER_TOM

Post by LONGER_TOM »

No muszę to napisać, po prostu muszę! Przepiękne światło u Fishyego :O. Świetne, mokre drewno z porostami. O ile z przodu zrobiłeś świetne cienie na skórze, o tyle mam wrażenie, że z tyłu już odpuściłeś - chyba wyszło za jasno. 1 i 2 fotka trolla/goblina są świetne :-P.
Ctan

Post by Ctan »

Już wszystko tłumaczę co i jak :)
2 pierwsze figsy pomalowałem w niedzielę na szybko, żeby sprawdzić czy takie cuś się wogóle sprzeda na ebayu, nakład pracy jest dosłownie minimalny, kilka godzin i 2 figsy są. Nie miałem zamiaru ich maksować do granic możliwości i pośpiech na nich widać, co nie zmienia faktu, że super się je malowało, taki fajny relaks (To są figsy z Umbra Turris, 20 zł za sztukę czyli koszt też minimalny).

W międzyczasie dokańczałem Shirke, udało mi się też prawie zrobić makietę z Tyfusem (będzie zniszczona fabryka, dużo rur, zaworów, boilerów, rdzy, 1 slot na tyfusa i 3 sloty na plaguemarines, to tak w ramach zapowiedzi :)

Shirke to jeden z modeli których miałem już dość i chciałem go za wszelką cenę skończyć co też widać na fotkach, no ale już ładnie zapakowany w paczuszkę z innymi ludzikami leci do klienta.

Wiem, że pewnie oczekujecie coraz więcej i więcej, coraz wyżej i wyżej. Za jakiś czas dopiero pewnie będzie taki poziom z którego będę zadowolony. Ale spokojnie, w tak zwanym międzyczasie robię mammoth tanka i makietę z typhusem, tam się mogę wyżywać dowoli bez limitów czasowych i nic nie ucierpi na jakości.

Rentall wrote:to jest maly troll według mnie.

Masz ukonczony jakis kurs speed paintingu ?
Nie masz rodziny, znajomych, przyjaciół ?
Jestes nerdem ?
Masz zatrudnionych niewolników, którzy malują z Tobą ?
Cierpisz na bezsenność ?

Wyjaśnij jak to robisz, że co chwile serwujesz nam takie wypasione prace.
2 pierwsze figsy to był speedpainting, stosunek jakość/czas mnie zadowala ;)
Mam rodzinę, przyjaciół, ba, nawet dziewczynę!
Nerdem? Eeeee..... Nie.
Nie mam niewolników, ale bardzo chciałbym mieć takiego małego chińczyka do usuwania nadlewek i lini podziału.
Nie cierpię na bezsenność, sypiam dobrze (8h)

Figurki to jedyne moje źródło utrzymania więc mam sporo czasu na to żeby sobie pomalować. Zazwyczaj maluję 5-6h dziennie (jak mi się chce), czasami krócej, czasami dłużej (nawet 10h). W każdym bądź razie mam co jeść i z czego płacić rachunki.
Image Image
Rentall

Post by Rentall »

ostatni akapit Twojej wypowiedzi wszystko tłumaczy i wyjaśnia. :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mały gobos - TO WŁAŚNIE LUBIĘ! widać jaki miałeś pomysł, światło nadaje świetny klimat, do tego podstawka, kolorki - wszystko cacy

nekromancer - niby podobny pomysł, ale tu już nie wyszło tak dobrze. model brzydki. malowanie go nie uratowało. wydałbyś 10 zł więcej i miałbyś normalny model.

marynarz - wygląda dla mnie jak regimentalne malowanie JerzyKa, a nie charakter w twoim wykonaniu. robi wrażenie nie tyle malowanego bez ochoty i wymęczonego, co raczej budżetowego. nie żeby to było złe, ale po wielokroć wolę kurduplastego goblina.

nie masz czasem obawy, że szkoda trochę taki potencjał jakim dysponujesz, marnować na malowanie szybkich "fuszerek" zamiast odwalić wymaksowanego pokazowego ludka, który pchnie cię do TOP 10 WSZECHCZASÓW, rozsławi twoje imię i zawstydzi nawet najnowszego bohunowego dreda?

a jak im poszło na jebaju? bo to swoją drogą ciekawy eksperyment.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
JerzyK

Post by JerzyK »

Figurki cacy, szczególnie jak na mały nakład pracy. Chyba najważniejsze to skupić się na elementach, które od razu rzucają się w oczy.
mahon wrote:marynarz - wygląda dla mnie jak regimentalne malowanie JerzyKa
Eee.., nie wiem czy mam się obrazić czy nie :? Załóżmy, że wypracowałem swój charakterystyczny styl...
edit: W zasadzie chciałbym, żeby moje reigimentalne malowanie tak wyglądało, więc chyba to jednak komplement :)
Post Reply