Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kolejna aktualizacja:
Pomalowałem elementy skórzane używając jako bazowego koloru Scorched Brown rozjaśniany Bootstrap Leather (P3), Snakebite Leather oraz Kommando Khaki. Cieniowałem mieszanką z Battledress Green (P3). Washe to Ogryn Flesh i Devlan Mud.
Czerwone brody to Mechrite Red, Red Gore, Blood Red i Blazing Orange + Sunburst Yellow. Washe to Devlan Mud.
Pomarańczowy Pogromców to Mechrite Red, Blazing Orange i Sunburst Yellow. Washe to Ogryn Flesh i Devlan Mud.
Dzisiaj zdjęcia blondasków. Kombinując postanowiłem wykorzystać jako bazę: Bleached Bone, który zwashowałem Gryphon Sephia. Rozjaśnienia Bleached Bone i Skull White, na to delikatny wash Grypnon Sephia i Devlan Mud w zagłębienia. Click to see full-sized image
Skończyłem malować brody: Click to see full-sized image
Sygnalista (3-ci od prawej) to Ironhull Grey (P3) rozjaśniany do Astronomican Grey i wash z Badab Black.
Wojownik klanowy (2-gi od prawej) to Chaos Black rozjaśniany do Fortress Grey i wash z Badab Black.
Kusznik (1-szy od prawej) to Kommando Khaki rozjaśniany do Bleached Bone i washowany Ogryn Flesh i Devlan Mud.
No i ładnie. Podobają mi się te żółto-niebieskie spodenki, ale jeden z krasnali ma dziurkę w d... To znaczy z tyłu - żeby to jakoś dobrze zabrzmiało...
Helga wygląda, jakby cały dzień na mrozie biegała i tak mi się kojarzy z tym mejk apem. Super ma tę twarz! W ogóle mi się model podoba cały czas. Za to rozmiar "miseczek" ma prawie że równy średnicy tarczy, którą trzyma w ręce Zawsze był z niej kawał baby!
Pandadosmares wrote:Can you share the blonde beard colors used?
I painted blonde hair using Bleached Bone, next Gryphon Sephia Wash. Highligth Bleached Bone + Skull White. And finally, the shadows deepened using Grypnon Sephia & Devlan Mud Wash.
Ruszyłem z pracą nad krasnoludzką dioramą. W zamyśle ma być dwupoziomowa. Poziom -1 to chodnik kopalni gdzie będą pracować górnicy i poziom 0 z resztą kompanii.
Bardzo wczesny WiP poziomu -1 prezentuje się tak: